Aandelenmarkt in vrije val

Meer instabiliteit in Hong Kong en een zekere mate van paniek greep Wall Street maandag, het verzenden van de Dow Jones Industrial Average naar beneden 453,82 punten, of 5,9 procent, tot 7261,59 in de late namiddag de handel.

Niemand is op maar hun vensterbanken, maar dit is veel slechter dan verwacht dat iemand gekregen “, zegt Peter Skalla, een analist bij Olde Discount Corp.” De munteenheid fluctuatie in Azië is een reëel probleem, vooral voor technologiebedrijven, want als de dollar krijgt sterker zal het moeilijker worden voor de Aziatische bedrijven om Amerikaanse technologie te kopen.

De Nasdaq Composite daalde 104,90 punten, of 6,4 procent, tot 1.546,02.

Maandag neergang volgt nog een slechte dag in Hong Kong. De valuta roiled Hang Seng-index daalde 5,8 procent ‘s nachts, het ontsteken van een herhaling van vorige week de wereldwijde markt terug te trekken. Voorraden in Japan (naar beneden 1,9 procent), Korea (3,3 procent), Duitsland (4,2 procent), Frankrijk (2,8 procent) en Mexico (8,9 procent) trok zich dienovereenkomstig. Slechts drie van de belangrijkste 43 wereldwijde markten (China, Singapore, Maleisië) rapporteerden winsten op de dag.

Als de dollar te sterk wordt, zullen bedrijven moeten hun prijzen te verlagen om hun voorraden te verplaatsen, “zei Skalla.” Natuurlijk, als je de marges verlagen, de winst te snijden. Op dit moment zijn beleggers zeggen ‘Bedankt voor de lift, maar ik krijg hier weg.’

In de nasleep, werden technologische kwesties pijn voor de derde opeenvolgende dag.

Intel Corp aandelen daalden $ 4 per aandeel tot $ 76. Digital Equipment Corp. was off $ 3,69 per aandeel tot $ 46,88. IBM gleed $ 3,44 per aandeel tot $ 94,56. Compaq Computer Corp. daalde met $ 5,94 per aandeel tot $ 62,81, terwijl Dell Computer Corp. gekelderd $ 8,06 per aandeel tot $ 85,88.

Analisten zei dramatische slide maandag kan worden gevolgd door een herstel van dinsdag omdat beleggers op zoek naar goed voorraden te grijpen tegen spotprijzen. Maar, zeiden zij, zal een daling van deze omvang beleggers en hun makelaars veel selectiever te maken.

Dit is het eindproduct van de beleggers en institutionele brokers die dachten dat de goede tijden nooit zou eindigen, “zei Louis Ehrenkrantz, een analist bij Ehrenkrantz Koning Nussbaum.” De dagen van het kopen omwille van het kopen van zijn voorbij. Wanneer u bedrijven, met name internetbedrijven, verkopen van aandelen op $ 40 of $ 50 per aandeel, dat tientallen miljoenen dollars per kwartaal verliezen hebt, weet je dat er een probleem is.

Veel beleggers en makelaars hopen te rijden uit de storm tot en met vrijdag, de laatste dag in een traditioneel moeilijke maand voor de markten.

Voor de Dow, is oktober de maand van de grote voorraad-markt crashes geweest in 1929 en 1987, plus tal van andere schokken in de afgelopen decennia, zoals de Cubaanse rakettencrisis in 1962 en de mini-crash van 1989. Van de 20 grootste dagelijkse percentage dalingen Dow acht opgetreden in oktober, waaronder de drie grootste.

Op 19 oktober 1987, de Dow verloor 508 punten, of 22 procent van de totale waardering.

Noord-Korea onthult Netflix kloon voor de burgers

Huawei om een ​​veilige, slimme stad rente met Singapore lab tik

Telstra Ventures tekent Telkom Indonesia voor inbedrijfstelling investeringen in Azië

APAC digitale transformatie zal niet slagen zonder hybride cloud

Tech industrie; Noord-Korea onthult Netflix kloon voor de burgers, veiligheid, Huawei om een ​​veilige, slimme stad rente met Singapore lab tikken; Start-Ups; Telstra Ventures tekent Telkom Indonesia voor inbedrijfstelling investeringen in Azië, Cloud, APAC digitale transformatie zal niet slagen zonder hybride cloud