? Airwallex verhoogt $ 3m tot grensoverschrijdende betaling risico’s te minimaliseren

Melbourne-gebaseerde FinTech startup Airwallex heeft verhoogd $ 3.000.000 (AU $ 4.000.000) in een pre-serie A financieringsronde, die zal toewijzen aan de opbouw van haar Melbourne en Chinese development teams, en versnellen van onderzoek en ontwikkeling voor de grensoverschrijdende betalingen platform.

De betalingen platform is ontworpen om bedrijven te geven en in het mid-market prijs betaalt facturen in hun favoriete valuta. Airwallex eiste het platform, dat is ontworpen met behulp van een peer-to-peer algoritmische motor, zal bedrijven helpen voorkomen opgeblazen bank marges en valutaschommelingen risico’s.

De investeringsronde werd geleid door Shanghai gevestigde venture capital Gobi Partners, dat is ook de investment manager van Alibaba’s durfkapitaalfonds, Alibaba Ondernemer Fund. Andere geldschieters opgenomen angel investeerders Huashan Capital One en Easylink Betalingen CEO Billy Tam. Het bedrijf is ook gesteund door Beijing-based Gravity Ventures.

Volgens het bedrijf, zal het geld gebruiken om de technologie stack van zijn Airwallex betalingen platform, dat momenteel in beta fase ontwikkelen en uitrollen van nieuwe functies, waaronder een multi-currency digitale portemonnee en API’s voor e-commerce platforms, in de komende paar maanden.

Airwallex mede-oprichter en CEO Jack Zhang, die ook een voormalig ANZ en National Australia Bank (NAB) deviezen oplossing ontwerper, zei dat de markt voor grensoverschrijdende betalingen heeft enorme potentieel van de markt, gezien de groei van de internationale e-commerce, reizen, en de invoer en exporthandel bedrijven.

“De huidige grensoverschrijdende betalingen processen zijn duur, onhandig en tijdrovend. Het kan dagen duren voor het geld naar zijn bestemming en de overdracht en deviezen kosten te bereiken zijn overdreven en vaak onbetaalbaar voor kleine en middelgrote ondernemingen”, aldus Zhang.

Airwalllex breekt deze barrières om bedrijven in staat te stellen een sterkere wereldwijde handel partnerschappen op te bouwen en echt aan te pakken het wereldtoneel.

Vorige week, NAB chief executive Andrew Thorburn zei dat de bank nodig heeft om sneller, groter en beter veranderingen aan te brengen, en gelooft dat het kan dit doen door het aannemen van dezelfde honger als FinTech bedrijven.

Quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde; ANZ Bank shuffle tech executive dek; Telstra onthult Global Media Network voor levering van inhoud; Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing; Foxtel bevestigt NBN aanbieden van volgende maand

“Fintech bedrijven – de kleinere, opkomende degenen – ze honger hebben, willen ze een impact te maken, ze een kans te vinden, en ze gaan na en dat is het soort van de honger die we nodig hebben in ons eigen bedrijf.” Hij genoemd.

Zij moeten worden gerespecteerd, maar niet gevreesd.

In mei, een gezamenlijk rapport van KPMG en CB Insights onthuld fondsen die door venture capital gesteunde FinTech bedrijven in Azië klom naar $ 2600000000 in het eerste kwartaal van 2016, een stijging van $ 500 miljoen in het voorgaande kwartaal.

Het rapport bleek de aanzienlijke stijging werd aangewakkerd door een paar van de “mega” financiering rondes, die ten minste $ 1000000000, die ging naar China’s JD Finance en Lu.com.

Veiligheid; Het Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank shuffle tech executive dek, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld; Big Data Analytics;? NAB, Westpac-backed Australian startup lanceert Open Data Marketplace

Over de hele wereld, investeringen in private FinTech bedrijven bereikte 5700000000 $ in het eerste kwartaal. Dit was inclusief $ 4900000000, die ging naar VC-backed FinTech bedrijven in 218 deals, het rapport stelde, wat neerkomt op een 96 procent stijging ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2015.

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

? NAB, Westpac-backed Australian startup lanceert Open Data Marketplace