? Apple beschuldigt Australië’s grote banken van zijn controle-freaks

Apple heeft opgeroepen voor de Australische Concurrentie en Consumer Commission (ACCC) om een ​​voorlopige vergunning voor een aantal van Australië’s grote banken weigeren – de Commonwealth Bank of Australia, National Australia Bank, Westpac en Bendigo en Adelaide Bank – om de krachten te treden gezamenlijk onderhandelen met derden mobiele portemonnee providers, zoals Apple, op de voorwaarden met betrekking tot concurrentie, best practice normen, en de efficiëntie en transparantie.

Aan het einde van juli, de banken gezamenlijk gevraagd voor de ACCC om de eerste voorlopige vergunning binnen 28 dagen toe te kennen om hen in staat stellen om de onderhandelingen over een beperkte problemen beginnen, terwijl de consument waakhond van mening dat de aanvraag voor een vergunning.

De belangrijkste doelstellingen van de banken willen bereiken door middel van onderhandelingen onder meer waarborgen zal er niet-exclusieve toegang tot een mobiele near-field communication (NFC) chip, die zou openen mogelijkheden voor andere derde partijen, zoals retailer loyalty programma’s of de doorvoer bedrijven, voor toegang tot de portemonnee; gestandaardiseerde normen voor veiligheid in het betalingsverkeer mobiele en prijstransparantie voor de kosten betalingssysteem transactie in Australië, dat in lijn is met de Reserve Bank van het beleid van Australië.

Echter, in zijn eerste onderwerping aan de ACCC, Apple is sterk drong er bij de Commissie op aan de interim-vergunning te weigeren, te zeggen indien verleend, het verzoek “zou de consument schaden, leiden tot minder concurrentie en minder innovatie, en maak een verontrustend precedent”.

“Het verzoek van de aanvrager banken zou de innovatie vertragen en keuzes te verminderen door de leden van het kartel te beschermen tegen concurrentie met elkaar voor de komende drie jaar. De banken zouden weinig prikkels om te concurreren onderling voor het ontwikkelen van de beste en meest innovatieve betaaldiensten voor hebben hun klanten, “Apple schreef.

De technologie gigant heeft beweerde dat de echte motivatie achter het verzoek van de banken is om “te behouden volledige controle over hun klanten”, en “kracht” Apple en andere externe leveranciers om hun voorwaarden, die naar zijn mening zou de banken in rekening te brengen accepteren consumenten die ervoor kiezen om Apple te betalen.

“De huidige toepassing is alleen de laatste tactiek die door deze concurrerende banken om Apple’s toetreding tot de Australische markt af te stompen,” zei hij.

Apple beschuldigde ook de oevers van het hebben van een “beperkt begrip” van Apple Pay.

Quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde; ANZ Bank shuffle tech executive dek; Telstra onthult Global Media Network voor levering van inhoud; Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing; Foxtel bevestigt NBN aanbieden van volgende maand

“Verzoekers voeren insinuaties en onjuistheden om hun aanvraag te ondersteunen. De meeste hebben weinig direct inzicht in Apple Pay of voorwaarden van Apple (onderhavige geval heeft één kandidaat bank weigerde om zelfs het aangaan van een geheimhoudingsovereenkomst met Apple om voor voorbereidende besprekingen over de voorwaarden waaronder het zou deelnemen aan Apple Pay), “zei hij.

Bovendien, Apple gelooft dat als het verzoek wordt toegekend aan de banken, die mogelijk zou zien Apple nodig om de toegang tot zijn eigen hardware en software in verband met de NFC-antenne gevonden in bepaalde Apple producten, zou de beveiliging van Apple Pay ondermijnen en zet klanten zijn risicofactoren.

“Apple behartigt zeer hoge veiligheidsnormen voor onze klanten wanneer ze gebruik maken van Apple-apparaten om betalingen te doen. Onze hardware, software en diensten zijn gebouwd in een sterk geïntegreerde wijze, zodat we de hoogst mogelijke zekerheid kan bieden. Het verstrekken van eenvoudige toegang tot de NFC-antenne door bankapplicaties zou fundamenteel afbreuk gedaan aan de hoge mate van veiligheid Apple richt zich op onze toestellen te hebben “, aldus het bedrijf.

Apple voerde ook aan de banken er niet in geslaagd om “dwingende” redenen om hoe verantwoorden als ze niet het verzoek zou leiden tot concurrentiebeperkend gedrag werden toegekend bieden.

Veiligheid; Het Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank shuffle tech executive dek, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld; Big Data Analytics;? NAB, Westpac-backed Australian startup lanceert Open Data Marketplace

Momenteel is de enige banken die hebben ondertekend Apple Pay bieden in Australië nadat hij in november vorig jaar lanceerde zijn American Express en ANZ Bank.

Novantas senior adviseur Lance Blockley namens de banken onlangs onthulde ANZ had aanvankelijk opgesteld om de strijd te sluiten, maar toen veranderde tack en samen met Apple Pay.

“Een van de kandidaten was ANZ Bank,” zei hij.

Ze kozen ervoor om een ​​snel op hun concurrenten en hun gezamenlijke aanvragers trekken eerder dit jaar toen ze zich uit de groep van aanvragers en besloten om afzonderlijk met Apple onderhandelen.

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

? NAB, Westpac-backed Australian startup lanceert Open Data Marketplace