? Apple verwerft NoSQL-database maker FoundationDB

Apple heeft NoSQL-database startup FoundationDB verworven in wat er gedacht aan een verhuizing naar eigen cloud-gebaseerde diensten van het bedrijf te versterken zijn.

De 40-plus persoon bedrijf werd opgericht in 2009 tot database-technologie te combineren NoSQL-databases met ACID transacties tot een schijnbare gebrek aan transactionele NoSQL database-systemen aan te pakken.

De techniek bestaat uit een sleutelwaarde opslag gebouwd voor gedistribueerde hardware en een SQL laag die fungeert als een SQL-database erop draaien.

Kleine bedrijven gericht op het aanbieden van goedkope apparaten beheren om de rollen om te draaien op de reuzen van de tech wereld. Hier is hoe ze het doen.

De overname werd voor het eerst gemeld door TechCrunch, die zegt dat de startup heeft gesteld over $ 22m van investeerders, waaronder CrunchFund, SV Angel, en Sutter Hill.

Het bedrijf bracht een commerciƫle versie van de database tech in 2013 naast een community-versie. Tot ontsteltenis van sommige klanten is het downloads van beide versies opgeschort.

“We hebben de beslissing om onze bedrijfsmissie evolueren en, met ingang van vandaag, zullen we niet langer downloads aanbieden gemaakt”, aldus het bedrijf in een korte notitie. Het is ook naar beneden getrokken zijn repositories van GitHub.

Zoals sommigen op Hacker News hebben opgemerkt, de verhuizing is waarschijnlijk hoofdpijn veroorzaken voor ontwikkelaars die de database gebruiken.

FoundationDB: Een nieuwe kijk op een gevestigde datastructuur; FoundationDB: Terug naar de toekomst met key-waarde op te slaan; FoundationDB voegt SQL persoonlijkheid aan de database

Apple heeft zijn standaardtekst reactie op meldingen van te verwerven van kleinere bedrijven, noch te bevestigen noch ontkennen van de aankoop.

“Apple koopt kleinere technologiebedrijven van tijd tot tijd en we over het algemeen niet ons doel van de plannen te bespreken,” zei hij in een verklaring op de website.

De database technologie kan een plaats ter ondersteuning van een aantal verschillende bedrijven Apple’s te vinden, met de technologie die wordt gebruikt om online dating, gaming, analytics en online marktplaatsen ondersteunen.

Gezien de recente druk op Apple om de goedkeuring van iCloud diensten te stimuleren via iPhones, iPads en Macs, kan Apple de database-technologie te maken aan de ondersteuning van iTunes, de App Store, of misschien zelfs de geruchten Apple TV online streaming service.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen