? Bij Google I / O, Google speelt sociaal catch-up (opnieuw) met Allo, Duo, vernieuwde digitale assistent

Google schetste een nieuwe instant messaging-app genaamd Allo, een vernieuwde Google-assistent en een video calling dienst genaamd Duo. Zet hem op en Google lijkt alsof het revving tot een sociaal spel opnieuw te maken door het nemen van nuttige bots, Apple’s Facetime, Skype, Facebook’s WhatsApp Messenger en evenals anderen.

Google I / O

De nieuwe functies in Android N; Google speelt sociale catch-up (opnieuw); Big weddenschap: Machine learning, AI zal winnende formule; Google stapelt de druk op Apple, Google Startpagina is gericht op Amazon Echo; Inside Android Wear 2.0; Android studio 2.2 gaat voorvertoning

Wat is onduidelijk is of een van deze inspanningen beter zal doen dan Google’s Google+, die niet blijken te zijn de Facebook-killer de zoekgigant wilde zijn. Google’s inzet is dat ‘ondersteunende’, ‘ambient’ en ‘conversatie’ ervaringen met zijn kunstmatige intelligentie een unieke draai aan de meest recente sociale inspanningen zullen zetten.

De hub van de sociale vandaag messaging. Facebook krijgt deze realiteit en kocht WhatsApp en blijft herhalen op Messenger. Gooi in het Duo videobellen app en Google lijkt te krijgen op de bandwagon messaging ook. De update naar digitale assistent van Google, die wordt gecued door “OK ​​Google”, is een poging om gelijke tred te houden met de wil van Siri, Cortana en Alexa. Het is duidelijk dat digitale assistenten zijn te sociaal (vandaar rente Facebook’s).

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

CEO Sundar Pichai zei op zijn Google I / O keynote dat de geheime saus voor deze inspanning kunstmatige intelligentie, voice vragen en gesprekken zullen zijn. “We geloven dat we op een cruciaal moment in de komende 10 jaar en willen naar de volgende stap te nemen om meer ondersteunende,” zei Pichai. “Elk gesprek is anders. Elke context is anders.

Allo integreert machine learning, context en computer vision.

Het is moeilijk om te zien hoe een van deze me-too toevoegingen van Google uit te trekken, maar het marktaandeel van Android zal ze wat tractie te krijgen.

Hier is de verdeling van wat Google schetste tijdens zijn keynote, samen met de geheime saus die deze diensten kunnen in staat om goed te doen

Allo is Google’s instant messaging app die komt naar Android en iOS-telefoons deze zomer. De geheime saus met Allo is dat je kunt communiceren en vragen Google vragen terwijl die nog in dezelfde app. Google’s nemen is dat het overschakelen van app naar app om informatie te krijgen is absurd (ik zou eens). Als gevolg hiervan kunt u Google vragen voor een routebeschrijving, een score of een ander karwei vanuit Allo. Met andere woorden, Allo is een interface die een schare van Google-services kunnen verenigen en handig kan zijn. Ik ben hoopvol Allo kan interessant zijn, maar vraag me af of de bewegende delen binnen de app zal het hoogveen. Ik vraag me af over het zelfde ding over Facebook Messenger. De eerste trekking was eenvoud. Bots en extra diensten kan een belemmering voor de communicatie zijn. Allo wordt verondersteld in de tijd om te leren via machine learning.

Allo chats worden gecodeerd en bieden incognito-modus. Allo zal het ook mogelijk de klant om een ​​vervaldatum op een praatje te stellen.

Duo als een video-chat app is interessant. De potentiële winst is dat je een live feed van wie u belt voordat je pick-up te zien. Google’s inzet is dat het zien van iemand die voor het beantwoorden van gesprekken zal aansporen. Ik ben benieuwd hoe Duo zal vergaan tegen Google’s eigen Hangouts. Ik vraag me ook af of de jongere gebruikers van Apple’s Facetime of Snapchat zal sloot voor Google’s Duo. Het korte antwoord is waarschijnlijk niet.

Duo is gebouwd op WebRTC met een protocol genaamd QUIC te versnellen video-overdracht. Google zei Duo zal goed werken door te schakelen tussen cellulaire en Wi-Fi. Het doel is videobellen onmiddellijke en breng aan te houden “de magie terug te videobellen.”

Google Assistant. Google zet zijn digitale assistent in meer apparaten en gaf het de mogelijkheid om een ​​natuurlijke twee-weg gesprek te hebben. Met andere woorden, Google Now aka OK Google wordt steeds meer als Apple’s Siri, Amazon’s Alexa en Microsoft’s Cortana. Google heeft misschien wel de beste kunstmatige intelligentie algoritmen in het bedrijf, maar het valt nog te bezien hoe dit digitale assistent tarieven. beste hulp Google’s komt wanneer hij dingen doet op de achtergrond contextueel. Google Assistant zal in elke dienst – Allo, Google Startpagina en alles wat het bedrijf koks.

Pichai merkte op: “.. We willen er zijn voor onze gebruikers We denken aan onze assistent als een conversatie assistent We willen u helpen dingen gedaan in de echte wereld en het begrijpen van uw context,” zei Pichai, die eraan toevoegde dat het doel was om een ​​persoonlijke Google te bouwen voor elke gebruiker.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal