Britse bedrijven zien gevaren in softwarepatenten

De bewering van de regering dat octrooien beschermen innovatie werd ondervraagd door deskundigen uit het bedrijfsleven tijdens een bijeenkomst op dinsdag, waar de voorgestelde EU-richtlijn over softwarepatenten werd besproken.

Lord Sainsbury, de minister voor wetenschap en innovatie, en het Britse Patent Office (UKPO) gehoord bewijs dat veel bedrijven zijn met succes hun werk te beschermen door middel van het auteursrecht, en zijn ontevreden over het vooruitzicht van het hebben van te passen voor octrooien op software die zij ontwikkelen.

De UKPO heeft voor een lange tijd beweerd dat de Computer Implemented Inventions richtlijn nodig is in vele industrieën, zoals de machine sector.

In 2001, staatssecretaris voor Handel en Industrie Patricia Hewitt zei: “Onze belangrijkste principe is dat octrooien moet worden voor technologische innovaties Dus een programma voor een nieuwe machine instrument moet octrooieerbaar, maar een niet-technologische innovatie, zoals grammatica controle. software voor een tekstverwerker, mag niet worden. ‘

Sinds 2001 is het Europees Octrooibureau vaak heeft gezegd dat een uitvinding alleen kan worden geoctrooieerd als het maakt een “technische bijdrage”, zoals de software die een fysiek object controleert, in plaats van software die business methods automatiseert. Zij stelt ook dat de richtlijn alleen maar verduidelijkt de status quo.

Maar gisteren op het octrooi vergadering, Julian Todd, een bewerkingsmachine programmeur, zei dat enkele Britse machinegereedschappen bedrijven patenten tot nu toe hebben genomen, maar hij vreest dat dit nu een dure noodzaak kan te wijten zijn aan de richtlijn.

Hoewel uw huidige wet zegt dit alles is octrooieerbaar zijn patenten niet gebruikt in deze sector – als u kijken op de bedrijven in Groot-Brittannië niet patenten te vinden, “zei Todd.” We zijn er vrij zeker van dat octrooien zal beginnen te zijn geïntroduceerd in deze sector.

“De manier waarop we werken is dat we de ontwikkeling van een idee en anderen kopiëren en we moeten blijven werken om de concurrentie voor te blijven. Als we in staat waren om te patenteren we in staat zijn om een ​​gebrek aan innovatie en ontwikkeling te beschermen zou zijn, omdat we geen concurrenten zouden hebben . Al het geld dat we uitgeven aan R & D, kunnen we [moeten] zinken advocaten, “Todd toegevoegd.

Een van de weinige Britse machinegereedschappen bedrijven die is begonnen met behulp van patenten is Delcam, hoewel volgens een persbericht van 2002 werd dit met tegenzin gedaan.

Traditioneel is Delcam vertrouwd op het auteursrecht onze innovatieve intellectuele eigendom te beschermen, maar we zijn begonnen met het aanvragen van octrooien in reactie op de onwelkome trend, met name in de Verenigde Staten, om patenten te zoeken voor een innovatieve processen, “zei Delcam in de release.” Dit is duidelijk een grotere last, maar degene die we nu het gevoel dat we moeten selectief te omarmen om ervoor te zorgen dat we genieten van de voordelen van onze ontwikkelingen.

Lord Sainsbury antwoordde dat Amerikaanse bedrijven hebben patenten en dat het octrooirecht bevat de trade-off die om innovatie te beschermen is het noodzakelijk om andere bedrijven tijdelijk te stoppen met innoveren.

In antwoord op een andere vraag van Todd over de vraag of de UKPO aan Britse bedrijven over dit probleem gesproken had, Peter Hayward, directeur bij de UKPO, gaf toe dat hij niet had.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

“We spraken met Amerikaanse bedrijven,” aldus Hayward.

Todd vertelde de website Verenigd Koninkrijk op woensdag dat hij de opvolging van zijn vraag met een brief aan Lord Sainsbury. Hij vreest dat de Europese verandering in octrooirecht zal toestaan ​​Amerikaanse software bedrijven, die al vele patenten, om uit-concurrentiebeding Britse bedrijven.

Er is een bloeiende Computer Aided Manufacture software-industrie in het Verenigd Koninkrijk die concurrerend is en wereldklasse “, aldus Todd.” Het eindspel van de software patent strijd is dat de hele Europese software-industrie zal worden verkocht en geëxporteerd naar bedrijven in Amerika en Silicon Valley die houdt het merendeel van de patenten en kunnen hun advocaten effectief te gebruiken. Net als de Britse filmindustrie, zou er nog steeds een veel goed werk en de mensen hier, maar het zou volledig worden gedomineerd en gecontroleerd uit Californië.

Todd is niet het enige lid van het publiek, die gelooft dat hij heeft geen bevredigend antwoord van het octrooibureau had. Diverse ontwikkelaars op de bijeenkomst zei na afloop dat het octrooibureau hun vragen had vermeden. Hoewel ten minste één concessie heeft van de ontmoeting met Lord Sainsbury te stemmen met een workshop houden om technische bijdragen te bespreken komen.

Maar deze concessies misschien te laat als de Raad van de EU zijn gekomen kan de nieuwe patent richtlijn pas in een visserijtak of Environment vergadering voor Kerstmis.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen