Britse toezichthouder op Sky News sonde via e-mail hacken

Ofcom, de Britse communicatie regulator, is te onderzoeken Sky News nadat hij toegegeven vorige maand gehackt in de e-mailaccounts van twee verdachte criminelen.

Ofcom onderzoekt de eerlijkheid en privacy-kwesties die door de verklaring van Sky News ‘dat het zonder voorafgaande toestemming private e-mailaccounts had benaderd in de loop van haar onderzoek nieuws “, een Ofcom woordvoerder via e-mail verklaring.

De toezichthouder zei dat het zou de uitkomst van het onderzoek bekend is “te zijner tijd” te maken, in een proces dat kan en neemt vaak weken of maanden.

Sky News verdedigde zijn acties als het e-hacks zoals in het “algemeen belang” bevestigd, maar wel “een dergelijke beslissingen niet lichtvaardig van vaak te nemen”.

Kano man “John Darwin, die zijn eigen dood vervalste en werd gevangen gezet voor zes jaar voor misleiding, en een vermoedelijke pedofiel waren gericht door het Britse persbureau, dat News Corp is eigenaar van 39 procent.

Het komt na maanden van de overheid onderzoek naar de telefoon en e-mail hacken, met twee aparte politieonderzoek op zoek naar corruptie bij de politie en de beweringen van publieke figuren.

News Corp-eigendom krant News of the World luiken eind vorig jaar na de telefoon hacking schandaal, geduwd door publieke druk na de mobiele telefoon van de vermoorde 13-jarige tiener Millie Dowler werd illegaal geopend door dagen reporters ‘nadat ze vermist.

shutdown van de krant leidde ook tot British Sky Broadcasting, de eigenaar van Sky News, ook door Ofcom worden onderzocht of zij is “fit and proper” naar een zendvergunning te houden.

Sky News chief John Ryley, die de e-mail beschreven hacken als een verplichting “fijn evenwichtig oordeel”, stond bij de verslaggever, Gerard Tubb, de Noord-Engeland correspondent voor de zender.

Ryley is ingesteld op bewijsmateriaal in de Leveson onderzoek vandaag de dag te geven, waarin de Britse media in het kielzog van de telefoon hacken schandaal onderzoekt.

Volgens de Britse wet, onderscheppen of illegaal toegang tot e-mail is illegaal volgens de Computer Misuse Act, die kan leiden tot een 10-jaar gevangenis straf voor ernstige inbreuken.

Ofcom zei dat het zal onder 8.1 van de uitzending code, die zich bezighoudt met privacy te onderzoeken.

Britse omroep Sky News toegeeft email hacken; CBS News: Sky News gehackte e-mails, zegt algemeen belang; News of the World luiken. Dus wat van sociale media;? News Corp. borstels off schandaal tijdens driemaandelijkse oproep

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Terwijl in sommige gevallen het breken van de wet kan nodig zijn om belangrijke verhalen te breken, een verdediging van “handelen in het algemeen belang” kan niet geldig zijn in dit geval.

Dat gezegd hebbende, de 2009 parlementaire kosten schandaal kwam aan het licht nadat rivaal krant Telgraph betaald voor gestolen gegevens om de exploitatie van de parlementaire kosten systeem bloot te leggen door de leden van de Tweede Kamer. The Guardian ‘s David Leigh gaf toe dat hij gehackt in een telefoon om een ​​verhaal te breken, maanden na de eerste telefoon hacken schandaal ontstaan.

Maar deze twee zaken zijn niet gedekt door de Computer Misuse Act — respectievelijk plaats vallen onder de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Communications Act — maar kon toch resulteren in een vervolging.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond