De behoefte aan snelheid: Waarom Afrika datacenters nog steeds achter bij

Al jaren is Kyle Spencer besteedt talloze uren van zijn vrije tijd aan zijn passie: online gaming. De gaming community in Oost-Afrika, waar Spencer woont, is jammerlijk onderontwikkeld, maar hij heeft gedaan zijn best om spelers bij elkaar te brengen. Het is altijd een zware strijd geweest, voor games die afhankelijk zijn van snelle reflexen, de kwestie van de latency maakt het aansluiten met andere spelliefhebbers in de hele regio bijna onmogelijk.

Maar de dingen verbeteren in Oost-Afrika, zowel voor gamers en voor bedrijven, overheden en anderen die vertrouwen op low-latency-verbindingen. Als directeur van de Oegandese Internet Exchange, is Spencer gewerkt om de toestand van de lokale connectiviteit te verbeteren en internet service providers hebben gedaan hun net zo goed door het bouwen van meer en meer infrastructuur naar de buurlanden.

Het aantal latency-gevoelige gegevens, met inbegrip van e-government, is zeer snel gegroeid “, zegt Spencer.” Dit heeft geleid tot aanzienlijke economische groei en een verminderde afhankelijkheid van internationale doorvoer.

Maar maatregelen als deze alleen maar kan leiden tot meer duurzame oplossingen als goed, zegt hij, door het verbeteren van de marktomstandigheden voor Afrika-gebaseerde datacenters.

De home-grown datacenter-industrie in Afrika groeit gestaag, en Zuid-Afrika heeft nu bogen op een handvol van de hoogwaardige faciliteiten van haar eigen. Toch, “het is een vrij eenvoudige markt op dit moment”, zegt Lilia Severina, business development director voor EMEA bij het Uptime Institute, een consortium van bedrijven in de datacenter-industrie.

Het hele continent, het ontbreken van een continue stroomvoorziening blijft hond van de industrie, het voorkomen van lokale datacenters uit operationele aan de internationale normen. Als gevolg daarvan, hebben multinationals zoals Google en Microsoft alle afzijdig gehouden.

Elke vorm van gestreamde data die is gebaseerd op hoge kwaliteit van de opslag van gegevens – en directe toegang tot die gegevens en diensten zoals caching – deze systemen moeten 24/7 beschikbaar zijn. En alles 24/7 beschikbaar je een continue stroomvoorziening moeten maken “, zegt Severina.” Niemand kon solide kwaliteit van de service te leveren als ze vertrouwen op datacenters in Afrika.

Volgens Seacom, wiens onderzeese kabels Afrika naar Europa en het Midden-Oosten, is 90 procent van de Afro-inhoud internet elders gehost. De resulterende latentie iets dat streaming vereist, en de afstanden die betrokken zijn make gestreamd diensten duurder voor de consument beïnvloedt, zegt Severina.

Mocht organisaties bouwen altijd hun eigen datacenter of is het tijd om uit te besteden en te verplaatsen naar de cloud? De website wordt gekeken naar de mogelijkheden en de kosten.

Maar Afrikaanse investering wordt langzaam begint te veranderen. Banken, scherp om de veerkracht van hun datacenters te verbeteren, zijn de uitgaven aan omgevingen die hun systemen kunnen blijven up and running te creëren.

Sommige regeringen zijn het gieten van geld in hun IT-sector als goed, zegt Severina, datacenters in landen als Kenia, waar onderzeese kabelsystemen land, groeit bijzonder snel.

Natuurlijke hulpbronnen kan de industrie geven een extra impuls, voegt ze eraan toe, wijzend naar de olie-brandstof groei van de datacenter-industrie in het Midden-Oosten. Olierijke Afrikaanse landen als Nigeria en Angola hebben al een aantal van de meest geavanceerde datacenter-industrie op het continent

100Mbps plannen neemt Zuid-Afrika een stap dichter bij de universele breedband, het gebrek daaraan kon Afrika te zetten in de wereld van de volgende mobiele industriële hub; De race om de nieuwe India geworden: Oost-Afrika stort in BPO

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

“Datacenters zijn een zeer dure investering, maar de olie-industrie drijft bedrijven aanwezig in de wereldwijde markt, omdat olie wordt geëxporteerd en wereldwijd verkocht. Bedrijven die olie geld zijn ook erg graag hun banksector te duwen om meer geavanceerde niveaus,” Severina notes.

Bedrijven zoals Seacom zijn al op zoek naar de toekomst van de industrie. In het begin van mei, Seacom hoofd engineering Mark Tinka voorspelde dat de volgende stap in de ontwikkeling van internet-Afrika zal zijn meer inhoud in Afrika te hosten.

“In de afgelopen zes jaar, hebben we een groot deel van de activiteiten in Afrika telecommarkt gezien als aanbieders in infrastructuur geïnvesteerd hebben, zoals carrier-neutrale datacenters, open peering internet exchange points, nationale en regionale glasvezelverbindingen en onderzeese kabels”, zei hij in een verklaring.

Eerder deze maand SEACOM aankondigde dat hij samen met het wereldwijde netwerk provider Level 3 Communications om content delivery network implementeren (CDN) knooppunten in datacenters verbonden met zijn pan-Afrikaans IP / MPLS-netwerk van onderzeese kabels. Dit, zei Tinka, moeten helpen brengen meer lokaal gehoste inhoud.

Lees meer uit Afrika

“Voor Afrikaanse eindgebruikers, dient deze te vertalen in een betere latency en hogere snelheden als ze toegang tot streaming media, het downloaden van bestanden, webpagina’s, muziek, video’s, software-updates en andere populaire content,” aldus het bedrijf.

Maar met veel van de meest populaire internet-gebaseerde diensten nog geleverd door majors zoals Google, Microsoft en Amazon, velen vragen zich af of initiatieven als deze genoeg om hen ertoe te bewegen hun eigen datacenters te bouwen op het continent zal zijn.

Voor dat, zegt Severina, zal Afrika de meeste kans hebben om te wachten nog minstens vijf jaar, en een aantal fundamentele infrastructuur nog op zijn plaats worden gezet. Macht moet betrouwbaarder worden en meer vezels moet worden gelegd, zegt ze. Maar verbeteringen moeten worden aangebracht aan de vraagzijde ook.

Datacenters worden van cruciaal belang bij het hanteren van cloud-gebaseerde diensten, Severina opmerkt, en terwijl de Afrikaanse connectiviteit snel groeit, beschikbaarheid is nog steeds laag in vergelijking met de rest van de wereld. “Cloud is een zeer internet-afhankelijk service,” zegt ze, “dus internetpenetratie zal moeten verhogen voor grootschalige implementatie tot financiële zin te maken.

Wanneer deze bedrijven uiteindelijk besluit om te investeren in de datacenters van hun eigen, zegt ze, “Ik zou zeggen dat ze sterk zouden overwegen Zuid-Afrika als een landing point,” gezien het feit dat het biedt de grootste markt voor hun diensten. Maar zelfs dat, voegt ze eraan toe, is jaren weg.

Toch Spencer is optimistisch. “Voor zover datacenters gaan,” zegt hij, toen hij aankwam in Uganda zes jaar geleden, “het eigenlijk maakte meer zin voor het hosten van lokaal georiënteerde datadiensten in Europa of Amerika dan het deed om ze hier te hosten . ‘ Nu, met connectiviteit kosten vallen en snelheden oppakken, dingen beginnen te veranderen.

“Ik geloof dat de industrie zal blijven vrij snelle groei doormaken in de nabije toekomst”, zegt Spencer. De ontwikkeling van het internet Afrika kan afhangen van hem dat recht.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren