De Mt. Ganaarx Bitcoin debacle: Faillissement ingediend, customer Bitcoin verloren

De Mt. Ganaarx debacle is uitgegroeid tot een verwarrende, frustrerende mess voor gebruikers die geen idee hebben of hun investeringen veilig zijn.

Slechts enkele dagen na; aftreden van Bitcoin advocacy groep; De Bitcoin Foundation en veegde haar Twitter-feed schoon, Bitcoin uitwisselingsplatform Mt. Ganaarx opgeschort trading. Wat opgeschort trading? Het wordt verondersteld om het lekken van een vermeende Mt. zijn Ganaarx document door bekende Bitcoin blogger Two-Bit idioot.

Het lek – die niet is geverifieerd – wordt genoemd de “Crisis Strategy Concept.” Het document, dat de blogger zegt is geverifieerd door bronnen dicht bij Mt. Ganaarx, leest

Sinds enkele weken MtGox klanten zijn getroffen door Bitcoin terugtrekking problemen die verergerd op zichzelf. In het openbaar, MtGox verklaarde dat ‘transactie maakbaarheid’ als gevolg van het systeem te worden onderworpen aan diefstal, en dat er iets moest worden gedaan door de kern ontwikkelaars om het te repareren.

Gox eigen workaround oplossing werd bekritiseerd, en uiteindelijk werd een fix die door Blockchain.info. De waarheid, zo blijkt, is dat de schade al was gedaan. Op dit moment 744.408 BTC ontbreken als gevolg van maakbaarheid-gerelateerde diefstal die ongemerkt gingen voor meerdere jaren.

De koude opslag is weggevaagd als gevolg van een lek in de hete portemonnee. De realiteit is dat MtGox failliet kan gaan op elk moment, en zeker verdient het om als bedrijf.

Tijdens de vandaag gehouden trading tarief, 750.000 BTC komt neer op ongeveer $ 375.000.000 in ontbrekende fondsen, gedacht dat het resultaat van een hack spree die onopgemerkt gingen voor meerdere jaren.

Na het posten van dit document, de blogger dan gekoppeld aan het originele bestand, gehost op Scribed zoals hieronder

Er zijn een aantal interessante delen van de nota in het document, namelijk de vermelding van rebranding naar Gox.com

Oorspronkelijk, identieke verklaringen, uitgegeven door een aantal andere Bitcoin uitwisselingen – Coinbase, Blockchain, Cirkel en Kraken – sprak over de insolventie van de onderneming, voordat later herzieningen op een aantal van de uitspraken verwijderd enige vermelding van het faillissement en de “tragische schending van de het vertrouwen van de gebruikers van Mt GOX.

Vandaag de dag, zoals veel Bitcoin houders ontdekt, het controleren van de bron de van Mt. Ganaarx website resulteerde in de volgende code

Als u probeert toegang te krijgen tot Gox.com, die lijkt te zijn geregistreerd door de Mt. Ganaarx chief executive kort daarna een domeinnaam forward stuurt u terug naar mtgox.com. Het domein was voorheen eigendom van domein investeerder Andy Booth, die de deal bevestigd dat het domein Karpeles dragen tijdens het spreken te Domain Investeren

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

In principe heb ik gox.com net als iedere andere LLL – niet direct gericht op Mt GOX. Mijn broer ontmoette domein makelaar Joe Politzer in Singapore, die enthousiast over gox.com kreeg en toen zei ik dat hij zou proberen om het te verkopen als hij wilde. Hij riep Karpeles en GOX uit te vinden of ze het wilde en onmiddellijk drukten ze vrij sterke interesse. Ik heb Mark vroeg of het is ok om gegevens (nog geen reactie) te publiceren.

Joe Politzer van DN.BIZ, broer Booth, zei ook

Ik stak zijn hand uit naar Mt GOX en de deal duurde een paar weken om samen te komen, maar we maakten een deal voor het domein dat zowel een eerlijk bedrag van contant geld en een aantal Bitcoins inbegrepen. Mark was een heel aardige vent en erg geduldig naar mijn mening vooral gezien het feit dat alles lijkt te gaan op in zijn wereld van wat we zien in de media. Ik heb nooit echt vroeg hem over dat alles, ik gewoon bleef gericht op de deal dat was echt het punt.

Volgens de computer security-onderzoeker Nicholas Weaver, die historische WHOIS gegevens over gox.com gekocht, zouden de gelekte document maker had moeten weten zodra de gemelde overname van de website van Mt. Gox moederbedrijf opgetreden

Historisch whois zegt: mtgox kreeg http://t.co/uiUjmuAev6 tussen 21 februari en 24 februari Dus als @twobitidiot doc een hoax, hoaxer moest weten

Naar aanleiding van dit, een nieuwe Twitter-account geregistreerd als Gox.com verscheen op de microblogging website, sport een ander logo. Daarnaast is er een Facebook-pagina verscheen – terwijl sommigen geloven dat dit een echte account, het is vrijwel zeker een trolling account. Echter, de groep – net als meerdere threads Reddit – tonen de diepte van de woede en frustratie van velen Mt. Ganaarx gebruikers die hun investeringen hebben verloren.

In feite is de term “Goxxed” nu gebruikt als een manier om het verlies van Bitcoin het web te beschrijven.

Hoewel het bedrijf is het bijhouden van zeer, zeer rustig in de afgelopen dagen, heeft CEO Mark Karpeles reageren op Reuters over e-mail, zeggende:

We moeten een officiële aankondiging snel klaar-ish hebben. We zijn momenteel op een keerpunt voor het bedrijf. Ik kan niet veel meer te vertellen nu, omdat dit ook betrekking heeft op andere partijen.

Blockchain, een Bitcoin mijnbouw data provider, later gaf zijn gedachten over de Mt. Ganaarx debacle. In een verklaring, het bedrijf zei

Blockchain is altijd aanbevolen dat gebruikers hun Bitcoins te slaan op een zodanige wijze dat de controle en het eigendom van hun sleutels te houden. Justitiële accounts, zoals die gebruikt worden door Mt. Ganaarx, waar andere mensen houden de sleutels van uw Bitcoins zijn riskant.

Gisteravond waren we geschokt om te weten te komen over Mt. Ganaarx’s insolventie, als ze lijken een zware vertrouwensbreuk tegen hun klanten hebben begaan.

Het Blockchain personeel zal blijven samenwerken met andere marktleiders om betere controles in om ervoor te zorgen dat evenementen als deze niet worden herhaald. We hebben goede hoop dat we samen een meer betrouwbare industrie te creëren ten behoeve van alle bestaande en toekomstige Bitcoin houders.

We moeten nog zien of Mt. problemen Gox zal invloed hebben op de toekomst van Bitcoin als een levensvatbare valuta permanent – of dat beleggers zullen ervoor kiezen om te profiteren van slumping prijzen te nemen in de hoop winst te maken indien en wanneer de munt stablizes.

Werk op 11:38 ET: Mt. Ganaarx postte een verklaring op de homepage van haar website, zeggende:

Geachte MtGox Klanten

In het geval van de recente nieuwsberichten en de mogelijke gevolgen voor de activiteiten MtGox’s en de markt, werd besloten om alle transacties te sluiten voor het moment om de site en onze gebruikers te beschermen. We zullen nauw toezicht op de situatie en zal dienovereenkomstig reageren.

Beste wensen

MtGox Team

Bijwerking om 07:05 GMT: De autoriteiten in Japan en de Verenigde Staten zijn begonnen met het onderzoeken van de plotselinge sluiting van de Bitcoin uitwisseling.

Bijwerking om 02:43 GMT

Een nieuwe update verschenen op de Mt. ganaarx website

Geachte MtGox Klanten

Omdat er veel gespeculeerd over MtGox en de toekomst zou ik graag van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen dat ik nog steeds in Japan gerust te stellen, en heel hard gewerkt met de steun van de verschillende partijen om een ​​oplossing voor onze recente problemen te vinden.

Verder zou ik willen verzoeken dat mensen afzien van het stellen van vragen aan onze medewerkers: zij hebben de opdracht gekregen geen antwoord of informatie niet op te geven. Ga naar deze pagina voor verdere aankondigingen en updates.

oprecht

Mark Karpeles

Een gelekte interne gesprek verkregen door Fox suggereert dat de crisis documenten “min of meer” echt.

“Zoals de naam al doet vermoeden is het een concept, en het is een heleboel voorstellen te doen om het probleem bij de hand, niet de dingen die eigenlijk gepland en / of gedaan,” de Mt. Ganaarx chief gezegd.

Karpeles zei ook dat de Bitcoins gehouden op de uitwisseling niet verloren, “maar tijdelijk niet beschikbaar.”

Update Friday 28. 11:12 GMT: Mt. Ganaarx heeft faillissement bescherming in Japan, de toelating tot het verlies van Bitcoin van haar klanten.

Karpeles zei op een persconferentie dat bitcoins verloren zijn gegaan “als gevolg van zwakke plekken in het systeem” en “we zijn echt jammer voor het veroorzaken van problemen aan alle betrokkenen.

De advocaat van de firma zei dat 750.000 klant-eigendom bitcoin zijn gegaan, evenals Mt. Gox’s boetiek van ruwweg 100.000 munten, ter waarde van bijna $ 500.000.000 in totaal.

Het ontwikkelen van … binnenkort meer. Kom regelmatig terug zoals we zullen updaten dit verhaal als updates plaatsvinden.

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval