De niet zo zonnige kant van Twitter’s Street

Hier is een wandeling in foto’s langs de zuidkant van mid-Market Street, waar de Twitter [$ Twtr] HQ zit als onderdeel van een gentrification overeenkomst met de stad San Francisco.

Twitter is verplicht om actief gentrify de buurt – armste wijk van San Francisco – in ruil voor een lagere loonbelasting en IPO voorraad verkopen, waarbij verreweg de grootste fiscale besparingen zullen worden gemaakt.

Er was een recente hoorzitting van de stad San Francisco, waar Twitter werd gevraagd wat zij voor de gemeenschap had gedaan in ruil voor ongeveer $ 22m in fiscale besparingen sinds 2011. Hier zijn een paar uittreksels uit een uitstekend rapport van Justine Sharrock van Buzzfeed, (afgewisseld tussen mijn foto’s)

Terwijl de wereld was de beursgang bespreken, was Twitter het maken van een zaak tot massale fiscale voordelen te ontvangen van de stad San Francisco te rechtvaardigen.

In een hoorzitting kamer in San Francisco’s City Hall. De vergadering beschouwde Twitter’s liefdadigheidswerk in San Francisco, die het bedrijf beloofd in ruil voor grote, multi-jaar belastingvoordelen van de stad. Het was een zes maanden durende controle, en de sfeer was minder dan feestelijk.

De vraag: Wat is Twitter werkelijk in ruil gedaan voor het lopende fiscale voordelen, die naar schatting in 2011 een waarde van ongeveer $ 22.000.000 worden over een periode van meerdere jaren?

Tot nu toe, Twitter’s lijst van naastenliefde inspanningen bevat een massa vrijwilligers dag, $ 75.000 en 40 computers gedoneerd aan non-profitorganisaties, scores van de zomer stages, lopende one-on-one vrijwilligerswerk en begeleiding, juridische hulp voor de burgers bestrijding van uitzettingen, en persoonlijke tech assistentie tot meer dan 30 lokale organisaties.

Vier medewerkers toegetreden tot non-profit boards, terwijl andere medewerkers hebben ervoor gekozen om de fiets rond de wijken, het melden van problemen weg naar de stad. Het bedrijf heeft ook stelde een straat schoonmaken dag.

En natuurlijk, het gaf afstand $ 60.000 bevorderd tweets.

Maar terug te geven, volgens Twitter, omvat ook het hosten van een sneak peek prestaties van de Broadway hit, Jersey Boys, voor haar eigen werknemers, maar ook het geven van hun werknemers korting kaartjes voor het theater.

Het bedrijf heeft ook bekendgemaakt dat bracht meer dan $ 750.000 op voedsel, allemaal gekocht binnen 50 mijl van het kantoor in om lokale bedrijven, die het zei vormde een soort goed doel te steunen.

[Twitter’s hoofd van de openbare orde] Crowell geweigerd om financiële informatie aan de raad van advies openbaar te maken … “Het zou nuttig zijn om een ​​aantal te krijgen zodat we onze verwachtingen kunnen temperen”, zegt bestuurslid Robert Marquez, gisteravond, te wijzen op de royale bedrag van de financiële informatie aan potentiële investeerders die in het bedrijf IPO indienen.

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

Twitter antwoordde dat het kwantificeren van dat aantal was zinloos, want er is ook geen echte manier om de waarde van vrijwilligerswerk te berekenen …

“Het is geen abstracte vraag over de waarde van vrijwilligerswerk. Er is een federale schaal voor het meten van dat, “Marquez later vertelde BuzzFeed.

Lees hier meer: ​​The Twitter documenten U hebt het niet gehoord Over Last Night

Niet veel is veranderd op straat Twitter’s die ik heb gezien. Er is niet veel kans op gentrification al de werkers binnen te blijven en Twitter reinigt hun appartementen, en wast hun kleren, en voedt ze gratis. Concurreren met de lokale diensten is het tegenovergestelde van gentrification. Voor de jonge ingenieurs het is geweldig het is alsof je terug bij mama’s, gratis eten en schone was, en zonder dat te maken met de moeder.

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval