De nieuwste high-end Ubuntu telefoon zal wereldwijd beschikbaar zijn

Terug in 2013, Jono Bacon, dan Canonical ‘s Ubuntu Linux community manager, vertelde me dat het doel van het bedrijf was om smartphones die zou leiden tot “te zijn mooier dan Apple en zo krachtig als Android, maar met de open-source erfenis van Ubuntu.” In 2016 Canonical, samen met de Chinese smartphone fabrikant Meizu, misschien heb het gedaan met de Meizu PRO 5 Ubuntu Edition smartphone.

Canonical meest krachtige Ubuntu telefoon ooit: De Meizu PRO 5 Ubuntu Edition.

De Mezu PRO 5 zal de vijfde Ubuntu smartphone in de afgelopen twaalf maanden gelanceerd. Canonical vorderingen, met de rede, dat het zal worden “de meest geavanceerde en feature-rijke Ubuntu telefoon op de markt.” Het zal tijdens de Mobile World Congress (MWC) beschikbaar voor pre-order op de website van Meizu’s. Er is al geen prijs vrijgegeven voor het apparaat, maar bronnen dicht bij Canonical zeggen dat het zal een lijst van ongeveer $ 450.

Daarvoor heb je een smartphone aangedreven door de Samsung Exynos 7420 Octa-core-chipset te krijgen. Deze bestaat uit een quad-core 1,5 GHz Cortex-A53 en quad-core 2.1.0 GHz Cortex-A57.

De nieuwe high-end smartphone Ubuntu zal ook een zeer duurzame 5,7-inch 1920×1080 scherm gemaakt met Corning Gorilla Glass 3. De 5,7-inch active-matrix organic light emitting diode sport, (AMOLED) scherm heeft 1080×1920 pixels (~ 386 ppi pixel dichtheid).

De telefoon wordt geleverd met 32 ​​of 64 GB van low-power, double-data-rate, random access memory (LPDDR4) opslag. Dit nieuwe, snellere opslag levert ongeveer twee keer de toegang tot de gegevens snelheid met een lager stroomverbruik dan de gegevens op te slaan in de laatste generatie van mobiele apparaten. Als u nog meer data-opslag nodig hebt, kunt u oplopen tot 128 GB met een microSD-kaart.

De Meizu PRO 5 Ubuntu Edition ondersteunt LTE voor 4G data. Voor uw andere datanetwerken moet het ondersteunt ook 802.11 a / b / g / n / ac WiFi, WiFi Direct, en Bluetooth 4.1.

Als voor het besturingssysteem, zal deze telefoon worden het uitvoeren van de nieuwste versie van de mobiele Ubuntu: Ubuntu Touch OTA-9. In tegenstelling tot andere mobiele besturingssystemen, Ubuntu gebruikt scopes voor toegang tot uw meest gebruikte digitale diensten, zoals muziek, sociale netwerken, surfen op het web of het delen van foto’s en video’s direct vanaf het startscherm. Hoewel dit is even wennen om als wat je weet het beste is en Android-icoon gebaseerde benadering iOS’s, heb ik het makkelijk op te pikken gevonden.

In de laatste updates, heeft de reikwijdte ervaring verdere verbetering gezien. Favoriete scopes zoals Twitter, SoundCloud en YouTube zijn nu voorzien van gepersonaliseerde informatie en met meer interactieve functies gebruikers kunnen “als” of “favoriet” items, lezen en commentaar te posten, rechtstreeks van deze bijgewerkte scopes.

Ubuntu telefoons komen nu met een grotere derden app ecosysteem rond favorieten zoals Instagram, Twitter, en Spotify.

Natuurlijk, Ubuntu is niet geïnteresseerd in alleen het dupliceren van de gebruikelijke reeks van de populaire smartphone-toepassingen. Volgens Jane Silber, CEO van Canonical ‘s, het bedrijf blijft zich inzetten voor de visie van het opnieuw uitvinden van personal computing via een enkele, adaptieve platform voor alle persoonlijk apparaat vormfactoren. Bijvoorbeeld, de langverwachte eerste Ubuntu tablet, de Aquaris M10 Ubuntu Edition tablet, kan worden gebruikt zowel als een tablet of een HDMI-monitor en een Bluetooth muis en toetsenbord, zoals een PC.

De Meizu PRO 5 Ubuntu Edition smartphone kan dat niet doen, maar u kunt dat in de toekomst zien vanaf hier. Zoals Silber zei in een verklaring, “Gebruikers zijn altijd de kern van ons werk samen. – Iets dat een intuïtieve en lonende ervaring voor de consument overal brengt”

 verhalen

Samsung lanceert Galaxy S7, S7 edge: Is het de moeite waard een upgrade; Lenovo lanceert tablet gericht op zakelijke gebruikers, HP onthult de Elite x3, een business-class Windows 10 phablet; nieuwste high-end Ubuntu telefoon zal wereldwijd beschikbaar zijn; LG G5? vs Samsung Galaxy S7:? Wat is het nieuwe vlaggenschip van Android-smartphone; Huawei onthult nieuwe MateBook 2-in-1 PC; Samsung’s Gear 360: Kan zij virtual reality een bedrijf hoek; Cisco Courts Service mobiele netwerk providers met nieuw management platform? ; Als alle smartphones zijn identiek en bijna gratis, alleen gebruik van diensten kwestie; Mobile World Congress

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Hier komt de eerste Ubuntu Linux-tablet; De Wily Weerwolf, Ubuntu 15.10, is ontketend; Ubuntu: Een OS, één interface, alle apparaten

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Mobile World Congress 2016