De Open Organization, book review: Inspirerende zaken van de bottom-up

De Open Organisatie: Aansteken Passie en Prestaties • Door Jim Whitehurst • Harvard Business Review Press • 227 pagina’s • ISBN: 978-1-62527-527-1 • $ 30 Jim Whitehurst schrijft met de gepassioneerde ijver van de bekeerling. Zijn verhaal begint met de dag dat hij werd gevraagd om te interviewen voor de CEO baan bij Red Hat, de toonaangevende open-source software bedrijf, en alle drie van de mensen die hij ontmoette sequentieel liep uit contant geld. Hij bevond zich stumping voor koffie, daarna de lunch, en tenslotte gas geld voor zijn rit naar het vliegveld. “Is dit een grap?” hij vroeg zich af.

De vraag was begrijpelijk: Whitehurst vorige baan liep Delta Air Lines, een strak hiërarchische organisatie die hij door middel van een ommekeer had overzien. Zijn ervaring bij Delta, waar hij te ontslaan 10.000 mensen had gehad, was een deel van de reden waarom hij geïnteresseerd zijn in een groeiende onderneming gedreven door een visie op de toekomst te willen maken was.

De twee bedrijven, Whitehurst schrijft in The Open Organisatie: Aansteken Passie en Prestaties, kon niet meer anders. Waar Delta was een traditionele top-down bedrijf beheerd door getallen en regels, is Red Hat gedreven door passie en een gevoel van doel dat omhoog stralen van de bodem. De meeste zakelijke boeken zijn geschreven door consultants duwen van een enkele, meestal uit één woord concept. Whitehurst, echter, schrijft als een CEO die wil andere managers zien hoe je bijvoorbeeld Red Hat’s na te bootsen.

Hij is het meest interessant in het eerste deel van het boek, als hij vertellen over zijn ervaring als hij geleerd om te gaan met wat op het eerste leek hem als chaos en afzien van zijn eerste idee – dat hij was er om te helpen het bedrijf “opgroeien” . Afkomstig van een bedrijf waar de afgifte van een order voor een onderzoeksrapport produceerde een onderzoeksrapport, is hij geslagen toen hetzelfde verzoek bij Red Hat deze vrolijke ontslag een paar dagen later geproduceerd: “We hebben besloten dat het een slecht idee, dus we gesloopt te .

Whitehurst gaat op om te bespreken hoe om te inspireren en te motiveren, hoe je passie en betrokkenheid, en hoe te handelen als een katalysator voor goede beslissingen te bevorderen. Langs de weg, hij bevat voorbeelden van hoe andere organisaties, met inbegrip van Zappos, Starbucks en Whole Food, hebben dezelfde ideeën toegepast.

Een groot deel van dit klinkt als het gezond verstand: werknemers hebben meer kans om te worden ingezet wanneer ze het gevoel hun ideeën wordt geluisterd, hebben meer kans om leiders die onenigheid omarmen respecteren en toestaan ​​dat de beste ideeën om te winnen, en zullen waarschijnlijk productiever te zijn in een organisatie die het mogelijk maakt de emotionele vrijheid om over wat ze doen gepassioneerd. (Dat gezegd hebbende, het boek moet echt gezelschapsdier wiki waar Red Hat medewerkers krijgen commentaren en annotaties bij de tekst van hun CEO toe te voegen.)

Maar hoe krijg je dezelfde passie en doel in een bedrijf dat kogellagers produceert te krijgen? Als deze ideeën op zijn plaats was geweest voordat Delta in de problemen kwam, hoe zou ze veranderd zijn dat traject bedrijf? Zouden ze Eastman Kodak hebben gered toen de digitale fotografie begon het doden van de markt? Ik zou graag zien hoe Whitehurst de Red Hat Way van toepassing zou zijn in minder gunstige omstandigheden.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

De nieuwe IT, book review: Zakelijk advies met een cutting edge, de Digital Arts, book review: Een kwestie van leven, dood … en vertrouwen, Good Math, book review: Uitdagende concepten, goed uitgelegd

Gezond verstand

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

Meer boekbesprekingen