Derde Moto X Android-telefoon naar verwachting 28 juli, eventueel in twee maten

Op donderdag, Motorola stuurde druk op uitnodigingen voor een 28 juli evenement waar het naar verwachting een nieuwe lijn van Android-toestellen te lanceren.

Sinds 2013 heeft het bedrijf zich op een beperkt aantal modellen telefoons om zijn mobiele merk weer op te bouwen.

De Moto X vlaggenschip was de eerste om gepersonaliseerde edities waar kopers de kleur van de voorkant van de telefoon kon kiezen, rug en trim stukken, evenals een aangepaste graveren bieden. De Moto G heeft de meer betaalbare mid-range vertegenwoordigd, terwijl de Moto E is een low-cost, maar staat handset.

Op basis van de gelekte beelden, kan dit jaar de Moto X verkrijgbaar in twee maten: Een met een 5,2-inch display en een andere met een 5,7-inch scherm. Motorola eerder de 2014 Google Nexus telefoon met een 6-inch display.

Gaan met een keuze van maten voor de Moto X 2015 editie zou een slimme zet van Motorola zijn. Sommige kopers waren teleurgesteld dat de 2014 versie was groter dan de telefoon van de vorig jaar, die een 4,7-inch scherm had. Als Motorola herhaalt dat proces door up-sizing van de 5,2-inch 2014 model, kan dezelfde teleurstelling volgen. Waardoor klanten een optie om de grootte van het huidige model te houden zou verminderen dat.

Sterker nog, mijn collega Matthew Miller wijst erop dat Motorola is kantelen haar hand in de uitnodiging: De vertegenwoordiging van omhelzingen en kussen kan een G omringd door twee X’s. Misschien wel.

Ik koop meestal een of twee Android-telefoons per jaar voor zowel persoonlijk gebruik en beoordeling doeleinden. In de afgelopen twee jaar op rij, koos ik voor de Moto X om verschillende redenen, waarvan vele ik hoop Motorola blijft bieden.

Omdat het bedrijf maakt gebruik van een algemeen vlakte, of stock, versie van Android, het kan en doet vrijkomen software-updates snel, vaak direct na Google zet de updates voor Nexus-telefoons.

Motorola voegt ook een paar van zijn eigen handige software features; de originele Moto X was één van de eersten die een altijd luisteren spraakinvoer, bijvoorbeeld omvatten. En het ook intelligente software om automatisch te spreken inkomende oproepen en berichten wanneer de telefoon besefte dat je het rijden of in een vergadering.

Deze aanpak van de eenvoud, gecombineerd met handige extra’s – niet voor solide prestaties en de levensduur van de batterij te noemen – heeft geholpen Motorola weer wat momentum in de markt. En dat is nu het helpen van Lenovo, die het bedrijf van Google gekocht om haar aanwezigheid buiten China naar Noord- en Zuid-Amerika uit te breiden.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s