Dienst beloften veilige ‘googlen’

ScanSafe zal officieel te lanceren volgende week een testversie van een nieuwe dienst die labels draagt ​​bij aan de resultaten van populaire zoekmachines, zoals Google en Yahoo, om goede sites te identificeren en roepen kwaadaardige degenen. De gratis service, genaamd Scandoo, analyseert zoekresultaten in real time en voegt vervolgens een groen vinkje voor schone websites en geeft een beeld van een bug naast de potentieel riskante degenen.

Zoekmachines niet alleen verwijzen naar vertrouwde websites. Queries dienen ook links naar sites die schadelijke software installeren of ongewenste inhoud weer te geven. Elke maand het Amerikaanse internetgebruikers klikken op ongeveer 285 miljoen onveilige verbindingen, volgens een studie van McAfee vorige week vrijgegeven. Beveiliging bedrijven zijn op zoek naar dit probleem met de producten en diensten aan te pakken.

De nieuwe ScanSafe dienst is vergelijkbaar met McAfee SiteAdvisor, die ook vertelt Web zoekers of hun zoekresultaten plaatsen in verband met spyware, adware, spam en browser-aanvallen. Maar SiteAdvisor vereist de installatie van software, terwijl Scandoo mensen nodig heeft om hun zoekopdracht in te voeren op de Scandoo website. Het heeft ook een werkbalk in de werken.

Symantec werkt aan een product dat lijkt op SiteAdvisor als onderdeel van de volgende generatie van beveiligingssoftware, heeft het bedrijf gezegd.

Gemiddeld 3,1 procent van de links die in de zoekresultaten worden weergegeven vormen een risico, aldus McAfee. Deze springt naar maar liefst 72 procent van de resultaten voor populaire zoekopdrachten zoals ‘gratis screensavers, “” digitale muziek “en” zangers “, zei het beveiligingsbedrijf.

Scandoo werkt momenteel met Google. MSN Search zal worden toegevoegd aan het eind van de week, en Yahoo en Ask zijn gepland om in de komende weken, een vertegenwoordiger voor het in Londen gevestigde ScanSafe maandag gezegd.

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Box integreert met Google Docs, Springboard

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

? Artificial Intelligence, Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, Cloud, Box integreert met Google Docs, Springboard, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer