Dit is hoeveel een grote cyberaanval op het elektriciteitsnet kon echt kosten

Een aanval op de Britse macht distributienetwerk kon economie van het land kost tussen de £ 12 miljard en £ 85 miljard.

Overheden hebben lang zorgen over de mogelijkheden voor een cyberaanval op kritieke nationale infrastructuur van hun land, en nu onderzoekers hebben geprobeerd om te berekenen hoeveel een dergelijke gebeurtenis zou de economie kosten.

Het rapport van de Universiteit van Cambridge onderzoekers modellen de economische impact van een gecoördineerde en aanhoudende cyberaanval op de Britse macht distributienetwerken.

De berekeningen zijn gebaseerd op een theoretische cyberaanval uitgevoerd door een malafide medewerker uitgevoerd met de steun van een natiestaat.

Zij concludeert dat een wijdverspreide cyberaanval op een stuk van de kritieke nationale infrastructuur in het Verenigd Koninkrijk het land tientallen miljarden ponden zou kunnen kosten. Het papier werd geschreven door wetenschappers uit Cambridge Centre for Risk Studies, onderdeel van de Universiteit van Cambridge Judge Business School, en gesponsord door Lockheed Martin.

De Britse Strategic Defence and Security Review uitgetrokken meer uitgaven aan cyber offensieve mogelijkheden.

In het model wordt de verstoring veroorzaakt door het installeren van schadelijke hardware in 65 of meer onderstations in het zuidoosten van Engeland – uit te breiden tot 95 en 125 stations in de “extreme” versies van het scenario. Deze hardware kan de aanvallers te triggeren rollend black-outs in de hele regio in de winter, het afsluiten van delen van de omgeving van Londen, en de invloed op alle aspecten van de Britse economie.

In de meest beperkte scenario, zou een dergelijke aanval de Britse economie £ 12 miljard gekost, en snijd £ 49bn van het bruto binnenlands product meer dan vijf jaar. In de meest ernstige scenario dat stijgt tot £ 85 miljard – en £ 442bn meer dan vijf jaar – snijden 2,3 procent korting op het BBP van het Verenigd Koninkrijk over de periode.

In het basisscenario het Verenigd Koninkrijk is in staat om snel te herstellen – in slechts drie weken ten opzichte van 12 weken voor de meest extreme aanval. Maar zelfs dit zou ruwweg Nine Million mensen getroffen door de black-outs te zien, naast de verstoring van 800.000 trein en 150.000 luchtreizigers ritten per dag. In het meest extreme scenario, deze effecten stijgt tot 13 miljoen getroffen, met een miljoen en 330.200 spoor en vliegreizen tickets geannuleerd.

De onderzoekers voorspellen dat de financiële dienstverlening, retail, vastgoed, en professionele diensten van de industrie het zwaarst getroffen zou zijn.

De onderzoekers zeiden dat ze overleg gevoerd met de Britse energie-industrie, maar ook de overheid en de industrie toezichthouders voor de studie, maar zijn niet suggereren een aanval komt – of dat er zwakke plekken in het elektriciteitsnet.

Simon Ruffle, directeur van technologie en innovatie aan de universiteit van Cambridge Centre for Risk Studies, zei: “Door middel van hyper-connectiviteit, hebben we fantastische mogelijkheden gecreëerd voor gebruik slimmere infrastructuur die ook meenemen een complex geheel van cyber risico’s voor de nabije toekomst . ‘

VS verklaart cybercrime een ‘nationale noodtoestand’, dreigt sancties tegen hackers, online spionage; Snowden: IT-ers zijn nu het doelwit van spionnen, Inside the secret digitale wapenwedloop: Tegenover de dreiging van een wereldwijde cyberoorlog; De geheime oorlog tegen uw internet geheimen Hoe online surveillance gekraakt ons vertrouwen in het web

cybersecurity

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Een aanval op een dergelijke schaal – met name die waar een ontevreden werknemer in staat is om zo veel schurkenstaten hardware introduceren over het elektriciteitsnet – is een zeer onwaarschijnlijk scenario. Het wordt vaak opgemerkt dat eekhoorns of neergehaalde bomen zijn veel meer van een gevaar voor de stroomvoorziening dan hackers.

Maar wat wel duidelijk is dat de aanslagen op elektriciteitsnet infrastructuur reeds hebben plaatsgevonden: eerder dit jaar Oekraïne leed stroomuitval na hackers toegang gekregen tot industriële systemen. En de Amerikaanse rechtshandhaving heeft gewaarschuwd dat terroristen hebben interesse getoond in het aanvallen van het elektriciteitsnet ook daar – hoewel ze niet over de vaardigheden om schade te doen.

Naarmate meer bedrijven aan te sluiten industriële systemen op het internet, is er een toenemende angst dat dergelijke aanvallen waarschijnlijker zal worden, en dat de door de staat gesponsorde hackers in het bijzonder zijn indringende dergelijke systemen en catalogiseren van tekortkomingen die zouden kunnen worden gebruikt in een toekomstig conflict.

De Britse regering heeft een lijst cyberdreigingen als een ‘tier one’ beveiligingsprobleem naast het internationale terrorisme, oorlog en natuurrampen, en merkt al in 2010 dat:. “Aanvallen in cyberspace een potentieel verwoestende real-world effect kan hebben overheid, militair, industriële en economische doelstellingen, met inbegrip van kritieke diensten, kon haalbaar worden verstoord door een bekwame tegenstander. ”

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer