Drie belangrijke lessen krom wereldleiders moeten leren van het Panama Papers

Er is een persoon, ergens op de planeet Aarde, die het maken van Edward Snowden eruit ziet als een kleine tijd speler als het gaat om het stelen en het vrijgeven van explosieve vertrouwelijke informatie. Op 3 april 2016, deze persoon – die onbekend blijft – gestolen, wat uiteindelijk in totaal 2,6 terabytes met 11,5 miljoen documenten.

Deze documenten, die nu bekend onder de naam Panama Papers, werden aanvankelijk uitgedeeld aan een Duitse krant Süddeutsche Zeitung, die vervolgens deelde ze met de International Consortium of Investigative Journalists, een organisatie van 190 journalisten over 65 landen.

Het materiaal was explosief, met daarin de persoonlijke financiële transacties van de medewerkers van de Russische Vladimir Poetin, 11 andere huidige of vroegere wereldleiders, meer dan 100 andere wereld politici, en de FIFA Soccer League. CBS News heeft een groot overzicht van alle van de wereldschokkende onthullingen gepubliceerd.

Presidentskandidaat Donald Trump en Apple CEO Tim Cook belichamen de grote verschil tussen echte leiderschap en gewoon rond commanderen mensen. David Gewirtz weegt de gevolgen.

In plaats van het bewonderen van de grootte van de grootste data-inbreuk wat er geworden is van de geschiedenis (want dat is al gedaan tot de dood), ga ik, in plaats daarvan, speelt de rol van de sluwe consigliere voor een paar momenten.

Voor entertainment en stichting, ga ik slaakte een kwade lach, draai mijn snor dreigend, en bieden een aantal boze-maar-wijs advies aan presidenten en plutocraten – met name de scheve degenen die willen de miljarden die ze hebben gestolen verbergen van hun volk.

Dus, mijn gemene schurken, weet je dat je je zorgen dat je onder-de-tafel omgang up zal liquideren als voorpaginanieuws. De rest van dit artikel zal u helpen begrijpen hoe u uw weerzinwekkend belangen te beschermen, en niet verstrikt raken in de grote zuigende geluid dat wordt gemaakt bij het eerder verborgen terabytes ontploffen in het licht.

Om te illustreren deze drie lessen, moeten we kijken naar het bedrijf in het hart van de inbreuk, Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca.

Les # 1: Werk uw software

Voor ‘s werelds shrewdest corrupte en weerzinwekkende leiders, software-updates zijn de nieuwe handlangers. Je weet hoe, in de oude school dagen, zou je jezelf omringen met bodyguards en misdadigers om jezelf te beschermen tegen gevaar? Vandaag de dag, de meatspace mannen die hench zijn niet genoeg. U moet uw software bij te werken.

Volgens een nogal uitstekende onderzoeksrapport in Forbes, Mossack Fonseca is (of was) het runnen van een drie jaar oude versie van Drupal, een content management systeem dat bekend staat om de belangrijkste zwakke plekken te hebben. Terwijl het publiek geconfronteerd met Internet security verslagen verschillen van de onderzoeksbevoegdheden bevindingen van white hat hackers over de exacte gegevens van het versiebeheer, het simpele feit is dat drie jaar oude software die niet moet worden overgelaten lopen.

Het is belangrijk op te merken, Dear Leaders, die kwetsbaarheden in één type software, zeggen content management systemen, niet aanvallen alleen die systemen te beperken.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

advocaat van de duivel

Als een kwetsbaarheid bestaat, dat zorgt voor een gat, een gat, een plek om een ​​bruggenhoofd, waar de aanvallers hun weg dieper en dieper in het systeem kan vleien land, totdat zij de ongelooflijk belastende informatie die kan leiden tot de vervolging of de onthoofding van u of een deel van uw golf maatjes.

By the way, het was niet alleen Drupal dat was verouderd. Er was een WordPress-server die niet waren bijgewerkt sinds december 2014. Ik heb het al over hoe kwetsbaar een ongepatchte WordPress server kan worden geschreven, en wat kan een keer worden gedaan een hacker krijgt binnen.

Nu, ik weet dat je lakeien al deze actualisering voor u doen. Als je het uit te werken recht, zullen sommige van die ongelukkigen opdagen in de rechtbank (of in een greppel ergens), zodat je niet hoeft te doen. Maar onthoud dit: dat het uiteindelijk gaat om uw hoofd, zodat de follow-up en zorg ervoor dat de updates worden de hele tijd gedaan.

Les # 2: Kijk naar centrale punten van kwetsbaarheid

Meer van David Gewirtz

Nu, Vlad, ik weet dat je me te vertellen heb je niets te maken met de Mossack Fonseca advocatenkantoor, maar uw vrienden lijken duidelijk.

Denk na over het op deze manier. Als u en uw andere sneaky, samenzwerende, achterbakse, natie plundering wereldleider vriendjes willen wat geld wit te wassen, het gaat om te gaan door een bos van verschillende spelers.

De hele glorieus nuttig reden voor het witwassen van geld is dat – net als met behulp van een Tor router te springen van plaats tot plaats te plaatsen naar uw oorspronkelijke IP-adres verdoezelen – je beweegt geld en informatie door een bos van verschillende entiteiten om te verbergen het van de nieuwsgierige ogen van, je weet wel, de mensen die je vertrouwt om ze eerlijk te leiden.

Dus vraag jezelf dit: heb je keek naar elk van die wasserettes, getraceerd hun verbindingen, en beoordeeld hun digitale kwetsbaarheden? -Geld verstopt stiekem-pants Sergei Roldugin (een violist die is befaamd om Poetins beste vriend), Pakistaanse premier Nawaz Sharif, de voormalige Iraakse interim-PM Ayad Allawi, Egypte sterke man Hosni Mabarak zoon Alaa, Sigmundur Davíð Gunnlaugsson (president van IJsland, u weet, het land dat zoveel financiële chaos heeft gehad), en zelfs Ian Cameron (de Britse premier David Cameron’s belastingen ontwijken daddy) alle verborgen hun transacties via een netwerk van shell-maatschappijen en back-kamer arrangementen.

Ieder van hen uiteindelijk geliquideerd zaken doen met dat toonbeeld van Panamese juridische praktijk, Mossack Fonseca. En we weten hoe dat bleek.

De les hier is zo simpel als je pogingen tot verduistering zijn complex. Terwijl je niet wilt dat iemand anders om te zien waar je geheimen zijn verstopt, moet je elk hoekje en gaatje in uw web te onderzoeken. Wanneer u één centrale clearinghouse waar zo veel van uw lafhartige transacties gericht zijn, kennis te nemen. Want dat brengt ons bij Les # 3 …

Les # 3: Neem de tijd om te controleren of uw partners hebben cybersecurity ‘best practices’

Het beëindigen van gedachten voor tirannieke titans

U (of uw binnenkort headless geek squad handlangers zijn) kan geen tijd om persoonlijk dierenarts elke krom advocaat, liggend maar trouwe familielid, of gedupeerd afgevaardigde van vuile trucs die je geheimen passeren. Maar wanneer u een centraal knooppunt te vinden, zoals Mossack Fonseca was voor zo veel van deze leiders, moet u ervoor zorgen dat ze niet databeveiliging dingbats.

Duitsland wil de wereldwijde encryptie leider te worden – maar de redenen voor haar standpunt zijn complex.

Hier is een ander voorbeeld van hoe Mossack Fonseca zou hebben gekregen zijn terabytes ontmaagd. Volgens WIRED heeft Mossack Fonseca niet haar webportal naar Outlook Web Access bijgewerkt sinds 2009. WIRED’s verhaal is het lezen waard, want het Gegevens een virtuele waslijst van kwetsbaarheden op Mossack Fonseca.

Dat brengt ons tot onze laatste les. U bent slechts zo veilig als uw partners. Als u super-scary geheimen met iemand je zaken doen met deelt, zorg ervoor dat ze niet kwetsbaar voor exploits. Het is de tijd om een ​​volledige security audit van elk van uw partners te doen in crime om ervoor te zorgen dat ook zij worden met behulp van best practices waard.

Tot slot, mijn lieve tyrannen, despoten, dictators, oligarchen, en autocraten, is het tijd om te intensiveren en veilige geheimen te oefenen. Als jij en je maatjes niet verstrikt raken in deze laatste fracas, zul je al snel als je niet oppast.

Cybersecurity is niet langer iets wat je kunt gewoon delegeren aan uw anti-sociaal, vreemde kleine Xbox-geobsedeerd neefje. Als je blijft afstand doet van uw technische verantwoordelijkheden, zou hij liquideren dragen van de donker pak en grappig haar van de ultieme macht in plaats van jou.

Deze dagen, cyberveiligheid is de kern van alle andere security practices. Dus als je gaat om een ​​succesvolle dictator te zijn, je beter met de digitale wereld en – Ik schudde mijn vinger op je verwijtend – doe je updates!

In alle ernst, deze drie lessen van toepassing op de good guys, als goed. Te veel van ons zijn niet zo ijverig als we moeten zijn als het gaat om best practices. Te veel informatie in de verkeerde handen kan dodelijk zijn.

By the way, ik doe meer updates op Twitter en Facebook dan ooit tevoren. Zorg ervoor dat u om mij te volgen op Twitter op @DavidGewirtz en op Facebook op Facebook.com/DavidGewirtz.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond