€ 300.000 boete voor telco die niet willen om afscheid te nemen aan zakelijke klanten

De grootste telco van Nederland ‘KPN wordt geconfronteerd met een € 300.000 boete na een mislukte poging om te voldoen aan een bevel van de consument waakhond van het land te laten zakelijke klanten te beëindigen hun contracten zonder aanklacht.

De Nederland Autoriteit consumenten en markten creëert (ACM) is op zoek naar de boete van Nederlandse incumbent KPN nadat het bedrijf niet aan veranderingen die ACM bestelde vorig jaar goed uit te voeren.

In december, ACM mandaat dat KPN geeft een groep van zakelijke klanten de mogelijkheid om hun telefoon plannen kosteloos te beëindigen, nadat de waakhond geleerd dat KPN eenzijdig had verplaatst klanten op verschillende plannen met heel andere omstandigheden.

Omdat de nieuwe omstandigheden waren niet aantoonbaar gunstig voor de abonnee, wet gedicteerd dat KPN had aan de getroffen klanten de mogelijkheid te geven om hun contract kosteloos te beëindigen, of het gezicht van de € 300.000 boete.

Om te voldoen aan de opdracht van ACM veranderingen, KPN haar abonnees om hen te informeren over de mogelijkheid van beëindiging van hun plannen kosteloos in eind december vorig jaar, maar volgens ACM contact opgenomen met het bedrijf geprobeerd om abonnees die wilden doen om daadwerkelijk te voorkomen beëindiging van hun plannen.

ACM zei dat het bedrijf deed dit door hen te voorzien van valse informatie, waaruit blijkt dat het niet mogelijk was om hun telefoonnummer te behouden bij het overstappen naar een nieuwe provider, terwijl het in feite was.

Als gevolg hiervan, de waakhond van mening dat KPN actief heeft geprobeerd om te voorkomen dat de abonnees uit te schakelen naar een andere provider, en daarmee is voldaan aan haar opdrachten – die leidt tot de € 300.000 boete.

KPN vertelde de website dat “had nota genomen van de boete, en is momenteel op zoek naar het”.

BYOD-beleid; New Tablet Purchase Checklist; Microsoft’s nieuwste mobiele platformen terug te brengen meer business-vriendelijke kenmerken; Het beheer van de instroom van Apple-apparaten op de werkplek

De boete zal zwaar op KPN, dat zijn omzet dalen van € 152m in het eerste kwartaal van 2013 tot € 3 mln in het eerste kwartaal van 2014 zagen, slechts een verblijf in de zwarte als gevolg van belastingen die bleek te zijn € 5 miljoen minder zijn dan bedrijf had verwacht.

Het bedrijf heeft onlangs gevochten off a; overnamebod van America Movil, eigendom van de Mexicaanse miljardair Carlos Slim, nadat de onafhankelijke stichting achter de telco; gemaakt van zijn recht om zich 4,3 miljard extra aandelen uit te geven. America Movil later, verhuisde naar het verwerven van Telekom Austria.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Silent Circle landt eerste mobiele partner met KPN deal; Aandeelhouders KPN keuren E-Plus verkoop aan Telefonica; The Pirate Bay blokkeren opgetild door KPN na anti-piraterij groep deal; America Movil trekt € 7,2 miljard KPN overnamebod

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

KPN