? Google’s stijgende piraterij verzoeken koppeling-verwijdering hit 65 miljoen vorige maand

-Auteursrecht gerelateerde link verhuizingen per week;. Bron: Google

Het aantal piraterij-gerelateerde takedown verzoeken Google ontvangt van auteursrechthebbenden en anderen is verdubbeld in het afgelopen jaar, het slaan van een nieuw record van 65 miljoen verzoeken vorige maand.

Het nieuwe cijfer is afkomstig van Google’s regelmatig bijgewerkt Transparency Report, waarin hij publiceert de aantal takedown verzoeken samen met de redenen voor de verzoeken, die overspannen overheid, auteursrecht en Europa ‘recht om te worden vergeten “wet.

Copyright eigenaren en “verslaggevende organisaties” vorige maand gevraagd meer dan 65 miljoen URL’s uit de zoekresultaten van Google worden verwijderd, een stijging van 30 miljoen per maand iets meer dan een jaar geleden. En die cijfers zijn exclusief verzoeken met betrekking tot auteursrechtelijk beschermde inhoud op YouTube.

Piraterij koppeling takedowns op zoek naar dwerg de 1,2 miljoen URL’s Google heeft sinds mei in het kader van de Europese privacy wetgeving vastgesteld en de enkele honderden URL’s doelwit van de overheid elk jaar.

De nieuwe piraterij-koppeling record werd eerder deze week gedocumenteerd door TorrentFreak, waarin wordt geconstateerd van het aantal links gerichte voor de verwijdering per dag is gestegen van een paar honderd in 2011 tot twee miljoen vandaag.

De Franse autoriteit voor gegevensbescherming heeft Google gezet op de aankondiging dat het “recht om te worden vergeten” is niet alleen voor Europa.

De piraterij-gerelateerde aanvragen die landde op Google vorige maand kwam uit 5492 auteursrechthebbenden en 2514 verslaggevende organisaties, zoals de British Recorded Music Industry en anti-piraterij bedrijven als Audiolock, die gespecialiseerd zijn in DMCA-meldingen. Google geeft ook de top vijf domeinen vermeld in aanvragen per maand.

Terwijl de recente anti-piraterij inspanningen hebben homed in op de nieuwe dreiging van BitTorrent mediaspeler Popcorn Time, heeft de MPAA kritische zoekmachines als sleutel discovery tool voor illegale content geweest.

Terwijl Google geautomatiseerde systemen heeft gebouwd om de enorme hoeveelheid piraterij verwijdering verzoeken het wordt ondersteund, heeft gewaarschuwd dat valse schending van het auteursrecht beschuldigingen kan gebruikt worden voor censuur of om de concurrentie verstikken.

Het bevordert ook een verbeterde online content diensten zoals iTunes, Netflix en Spotify als een beter antwoord om piraterij dan handhaving.

Toch doet de steeds toenemende omvang van het auteursrecht verzoeken niet goed uit, gezien de beschikbaarheid van deze diensten en de eigen inspanningen van Google om links naar websites DMCA downrank.

Echter, Google’s Amerikaanse ISP Google Fiber een andere benadering, naar verluidt het verzenden van een aantal abonnees schending van het auteursrecht mededelingen.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Google gevraagd om een ​​miljoen links onder ‘recht om te worden vergeten “te verwijderen; Recht om te worden vergeten, een jaar na dato: Google processen bijna één miljoen banden; Wilt u worden vergeten door Google? Hier is hoe je het doet

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

Google en links verwijderen