Groot-Brittannië aan de EU af te sluiten: Wat zijn tech bedrijven zich zorgen over?

Het Verenigd Koninkrijk heeft gestemd om de EU te verlaten, het verzenden van schokgolven door de Britse financiële markten en de waarde van het pond tijdelijke verlaging van een 30-jaar laag.

Het proces van het Verenigd Koninkrijk verlaten van de EU waarschijnlijk zal jaren duren, met geen vaste datum voor toen Groot-Brittannië het proces van onderhandelen over de terugtrekking en overeenstemming te bereiken over een nieuw EU-UK handelsovereenkomst zal beginnen. Echter, de Leave campagne wil een nieuwe deal in place to be ‘in 2020.

De uitslag van het referendum zal veel verschillende effecten op tech bedrijven hebben: op hun vermogen om niet-Britse werknemers in dienst, op onderzoekssubsidies, over handelstarieven en inzake gegevensbescherming.

Major tech bedrijven die zaken doen in het Verenigd Koninkrijk hebben de toekomstige regeringen van Groot-Brittannië op aangedrongen om te proberen de open verkeer van werknemers tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU die op dit moment bestaat het behoud.

Britse ARM, die de chips ontwerpt binnenkant 95 procent van de smartphones, was bezorgd over de gevolgen voor niet-Britse werknemers.

“Brexit zal een aanzienlijke impact hebben op onze activiteiten hebben, zoals bijna al onze winst komt van buiten de EU zone, maar we zullen de onderhandelingen nauwlettend in de gaten, met name op het gebied van visa, zoals we werk bieden aan ongeveer 200 niet-Britse EU-burgers op onze Cambridge hoofdkantoor “, zegt een woordvoerder, ook aandacht aan het vooruitzicht van ARM verliezen op een kleine hoeveelheid subsidies EU-onderzoek.

Hoewel er geen impact op korte termijn zal zijn, de rechten van de EU-werknemers om te blijven wonen in het Verenigd Koninkrijk zijn niet gegarandeerd, op basis van een beoordeling door juristen, die de kans verhoogd dat mensen uiteindelijk aanvullende documentatie nodig zou hebben om hun recht te bewijzen blijven.

Ervoor zorgen dat de EU-burgers het werken voor bedrijven als ARM in staat zijn om te blijven werken in het Verenigd Koninkrijk moet een prioriteit voor de overheid, zei Kerry Hallard, CEO van de National Outsourcing Association.

Het is ook het grootste belang dat onze regering doet er alles aan om de rechten van EU-burgers wonen en werken in het Verenigd Koninkrijk te beschermen. De waardevolle vaardigheden die ze brengen naar de outsourcing-industrie en ons land zijn essentieel voor het welzijn van onze bedrijven en economie – ze zullen aanzienlijk worden gemist als de personen die gedwongen worden om ons land te verlaten.

Ondertussen, de Corporate IT Forum (CITF) – de ledenorganisatie voor IT-leiders op FTSE 250 organisaties – maakt zich zorgen over hoe de toekomstige aanwervingsproblemen bestaande tekort aan vaardigheden binnen de tech industrie zou verergeren.

“Voor de technologie functies in het Verenigd Koninkrijk, de bijzondere zorg is meer dan een tekort aan IT-vaardigheden en nu is het verhoogde risico van veel moeilijker en duurder werving van IT-professionals uit de EU”, aldus Joanna Poplawska, uitvoerend directeur van de CITF, terwijl het voorspellen van de korte termijn onrust in FTSE250 aandelenkoersen zouden stabiliseren.

De BCS, de Chartered Institute for IT, herhaalde de noodzaak om niet sloot de deur voor EU vaardigheden.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in elk geval;? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

skills zorgen

Tech vs Brexit: Bosses bij Microsoft, IBM, SAP, BT, en Accenture terug blijven; Kan Sensei project van de EU te voorspellen Brexit door middel van data-mining social media chatter; EU Referendum:? Tech bedrijven geloven Brexit slecht voor het bedrijfsleven zou zijn

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren, Kunstmatige Intelligentie, Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy kwesties; mobiliteit; Zoals iPhone 7 weefgetouwen, Apple’s iOS glijdt verder achterop in China

“We moeten een verfijnde weergave van digitale talent van toepassing zijn op onze onderhandelingen met de EU, in het besef dat het een wereldwijde sector en beroep, en die we nodig hebben om te groeien en het aantrekken van de beste talenten in de Britse digitale domein”, zegt directeur van het beleid & gemeenschap David Evans.

Tech gigant IBM deed een soortgelijk beroep op de Britse leiderschap.

“Wij doen een beroep op de Britse regering om een ​​standpunt in de komende onderhandelingen om te waarborgen dat de economie van het land succesvol, open, concurrerende en innovatieve blijft aannemen,” zei een woordvoerder van IBM.

De beslissing om te vertrekken kan ook getroffen financiering voor bloeiend netwerk van tech startups in het Verenigd Koninkrijk. Jon Moulton, de oprichter van private equity firma Beter Capital, vertelde de Financial Times dat de in Luxemburg gevestigde Europees Investeringsfonds is de grootste investeerder in het Verenigd Koninkrijk venture capital bedrijven en waarschuwde de Europese fonds “zou waarschijnlijk niet langer te investeren in het Verenigd Koninkrijk” als Groot-Brittannië verliet de EU.

Vooruitlopend op het referendum, geen van de Britse startups, die in eenhoorns, particuliere bedrijven zijn opgegroeid met een waardering van meer dan $ 1 miljard, ondersteund Groot-Brittannië verlaten van de EU.

Een andere zorg voor tech bedrijven is wat Groot-Brittannië verlaten van de EU zal betekenen voor de manier waarop zij omgaan met data uit het Verenigd Koninkrijk bedrijven en burgers: hoe ze te verwerken en waar het kan worden opgeslagen.

De EU is op dit moment in het proces van onderhandelingen over een nieuwe EU-VS Safe Harbor-overeenkomst, Privacy Shield, dat de voorwaarden waaronder de trans-Atlantische overdracht van persoonsgegevens kan plaatsvinden zal instellen. Bedrijven die actief zijn in de EU-lidstaten hebben ook tot juni 2018 te voldoen aan de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (GDPR), waarin ingrijpende veranderingen in de manier waarop organisaties omgaan met persoonsgegevens.

Deze nieuwe gegevens omgaan met afspraken zijn waarschijnlijk bindend voor bedrijven die actief zijn in het Verenigd Koninkrijk al geruime tijd te zijn, op basis van data governance en risicomanagement specialist DQM GRC, gezien de tijd die nodig is voor het Verenigd Koninkrijk om zich te extraheren uit de EU.

“In mijn ogen de impact van een ‘Brexit’ op het wetgevend kader voor privacy op lange termijn waarschijnlijk niet enorm groot zijn,” zei Peter Galdies, development director bij DQM GRC.

Hij zei dat het proces van het verlaten van de EU onwaarschijnlijk was om te beginnen tot ten minste oktober van dit jaar, en dat dit zou slechts het begin van langdurige onderhandelingen zijn.

Er zal een verplichte twee jaar minimale periode waarin we een lid van de EU te blijven terwijl we onderhandelen over een exit zijn. Gedurende deze tijd alle bestaande wetgeving, inclusief GDPR, zal als voorheen voortgezet.

Wat te doen met de Britse data?

Lees verder

Veel voorspelling dat dit proces veel langer zou kunnen nemen, met veel schattingen tussen de drie en zes jaar, “zei Galdies.” De druk om te onderhandelen over een sterke handelsakkoord met de EU zal ook de goedkeuring van ‘mirroring’ wetgeving rijden – ontworpen om te minimaliseren de belemmeringen voor de voortzetting van de handel.

CITF’s Poplawska zei dat zijn leden willen graag zien dat de overheid duidelijk te maken hoe bedrijven die actief zijn in het Verenigd Koninkrijk te werk moeten gaan met betrekking tot de gegevensverwerking.

bijvoorbeeld, waar we staan ​​met de bescherming van gegevens als de EU-verordening algemene gegevensbescherming voor kort werd aangenomen na vier jaar van onderhandelingen en is te wijten aan worden uitgevoerd in de hele EU in 2018 – Onze leden zullen vele vragen die moeten worden beantwoord.

IBM’s woordvoerder zei dat het belangrijk is dat Brexit heeft niet geleid tot nieuwe belemmeringen voor het vrije verkeer van gegevens tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU-landen.

We hebben ook leiders in heel Europa aan te moedigen om de grensoverschrijdende gegevensstromen die de groei en innovatie te stimuleren te behouden, en dat ten grondslag liggen aan de wereldwijde digitale economie.

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

Als iPhone 7 weefgetouwen, Apple’s iOS glijdt verder achterop in China