NBN Co execs commissie van de Senaat ‘pesters’: Overheid senatoren

De Labor-Greens meerderheid van de Senaat Permanent Comité voor het onderzoek naar de National Broadband Network (NBN) is beschuldigd door de liberale leden van de commissie van “pesten” NBN Co executives.

In het tweede verslag van de commissie (PDF) ingediend in het parlement op donderdag, de commissie zei dat 18 maanden in de coalitieregering de overname van het project, NBN Co kon nog niet verstrekken van bepaalde gegevens over de voortgang van de uitrol, en dat de cijfers verstrekt waren verouderd en onbetrouwbaar.

Het rapport stelt dat de ‘onbetrouwbaarheid’ van de strategische evaluatie uitgevoerd in het najaar van 2013 betekent dat NBN Co is gedwongen om een ​​nieuwe figuur vrij te maken voor de kosten van het uitrollen van glasvezel naar het gebouw (FTTP) bij meer dan AU $ 4.000 per brownfields terrein. De commissie stelde dat dit cijfer niet mag worden ingeroepen.

“Het grootste deel van de stijging van de kosten voor FTTP duidelijk in de kosten per pand herziening kan worden toegeschreven aan hogere tarieven en geschillenbeslechting vorderingen onderhandeld door de huidige NBN Co beheer sinds september 2013, en veranderde boekhoudkundige praktijken (zoals kapitaliseren operationele uitgaven)”, aldus de commissie .

AU $ 4500000000 in FTTP architectuur besparingen uitgeschakeld door de vorige directie ondertekend – bevestigd door NBN Co personeel zoals ten uitvoer gelegd, en uitgevoerd door de Melton 10 proef gedragen – ook lijken te zijn verdwenen in deze nummers. De commissie is van mening dat de kosten per pand evaluatie moet met voorzichtigheid worden behandeld.

In het licht hiervan heeft de commissie aanbevolen dat NBN Co vrijgeven ongeredigeerde versies van de strategische evaluatie, de 2014-17 ondernemingsplan, en de 2015-18 bedrijfsplan.

De afwijkende rapport van Liberal Senatoren Arthur Sinodinos, Anne Ruston, en Dean Smith, echter, sloeg het verslag van hun collega-leden van de commissie.

“Het gedrag van de commissie heeft een misbruik van de macht van de Senaat geweest. Heeft het gedrag van sommige leden van de commissie berekend pesten en intimideren sleutel NBN Co executives, en ondermijnen het vermogen van de NBN’s te leveren op zijn operationele doelstellingen,” de senatoren vermeld.

Sinds november 2013 heeft de commissie 22 hoorzittingen genoemd. NBN leidinggevenden zijn gevraagd om te verschijnen voor de commissie voor een totaal van 272 uur. Daarentegen is de Joint NBN Comité van de vorige parlement riep NBN executives om te verschijnen voor een totaal van 39 uur door middel van acht hoorzittingen.

Voormalig Communicatie Minister Stephen Conroy – die aantoonbaar heeft meer begrip en kennis van het project dan alle andere parlementariër – heeft de commissie hoorzittingen en vragen aan NBN Co executives gedomineerd. De senatoren stelde voor dat de commissie kan worden gebruikt om “te maken retorische politieke punten, die geen basis in de werkelijkheid”.

Beweringen dat de NBN ontbreekt operationele doelstellingen, dat de NBN meer geheime plaats van minder is geworden, en dat de multi-technologie mix niet de voordelen zal leveren aan de digitale economie zijn niet gebaseerd op feiten.

De senatoren hebben opnieuw opgeroepen voor het comité moeten worden opgelost en opnieuw opgericht als een joint vaste commissie zoals het geval was onder de vorige Labour-regering was.

De regering heeft geprobeerd om de commissie op een aantal gelegenheden te ontbinden, maar tot dusver niet in geslaagd. Arbeid en de Groenen zijn verzet tegen het herstel van het paritair comité, omdat het zou waarschijnlijk een meerderheid van de coalitie parlementsleden en senatoren – in tegenstelling tot de laatste commissie, waar de arbeid geen meerderheid had en dat werd voorgezeten door de toenmalige Onafhankelijke MP Rob Oakeshott .

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

Australië, Canada, Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland; Sinagpore; Nieuw-Caledonië

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data

NBN om kosten tot $ 56 miljard AU in de piek financiering; NBN oktober kaartupdate uit te breiden tot drie jaar vooruitzichten; ACCC keurt Optus NBN deal; NBN verdubbelt omzet en gebruikers in AU $ 1,5 miljard verlies

Lees meer: ​​Fibre rond de wereld