? Nokia en NTT DoCoMo pronken 2Gbps snelheden in 5G proef

Nokia heeft gepronkt haar 5G-technologieën in een indoor proef die downloadsnelheden van 2Gbps bereikt met behulp van een hoge frequentieband.

Nokia heeft in samenwerking met de Japanse provider NTT DoCoMo om technologieën te gebruiken millimeter wave spectrum te tonen. Millimeter wave zal waarschijnlijk zijn weg naar de 5G standaard, die is ingesteld om te worden gepubliceerd voor dragers begint de uitrol van de technologie in 2020.

De twee bedrijven liep de gezamenlijke overdekte 5G proef op de MWC beurs in de Spaanse stad Barcelona, ​​waar ze download snelheden van 2Gbps bereikt in de 70GHz band.

Het bedrijf kon beginnen trialling vroeg 5G in Oulu van zodra volgend jaar.

Gebruikmakend van hogere frequentiebanden inclusief millimeter wave is de sleutel tot extreem hoge prestaties in 5G te leveren, “Seizo Onoe, chief technology officer bij NTT DoCoMo, gezegd.” Wij geloven dat de hoge frequentie spectrum niet moet worden gebruikt voor kleine cellen als middel om een aanvulling op het bestaande netwerk, maar ook voor het bouwen van solide gebied dekking door middel van coördinatie met bestaande lagere frequentiebanden. Het succes van deze indoor proef met Nokia Networks met behulp van de 70GHz band is een belangrijke stap voorwaarts in onze 5G visie voor 2020.

Nokia en NTT DoCoMo zal ook een outdoor proef in de 70 GHz-band later dit jaar uit te voeren.

Zoals opgemerkt door Reuters, is NTT DoCoMo gericht op 5G netwerken up hebben en lopen voor de Olympische Spelen in Tokio in 2020.

De 2Gbps snelheden zijn ruim boven de 300 Mbps maximumsnelheden momenteel mogelijk is met behulp van 4G-netwerk specificaties en de 450Mbps aangeboden door zijn opvolger LTE-A, die begint te worden ingezet door de exploitanten over de hele wereld.

De gezamenlijke demonstratie volgt de 5G proef van plan DoCoMo kondigde vorig jaar, toen hij zei dat het zou een reeks van high-frequentiebanden met Alcatel-Lucent, Ericsson, Fujitsu, NEC, Nokia, Samsung en te testen. De drager is gericht op snelheid ondersteunen tot 10Gbps. Elk van de netwerk-apparatuur providers is het leveren van technologie voor NTT om te testen op verschillende hoge frequentiebanden.

Nokia werd als bewijs van haar millimeter-wave-technologie voor frequentiebanden in het bereik van 30GHz en hoger. Ingezet in een toekomstige 5G netwerk, kan de technologie piek groter dan 10 Gbps en EDGE-netwerk snelheden van 100 Mbps te leveren.

5G

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

De race naar 5G: Binnen de strijd voor de toekomst van mobiele zoals wij die kennen, Samsung heeft 7.5Gbps mobiele snelheidsrecord in 5G proces; de dreigende crisis in de race om 5G, Singtel, Ericsson tot 5G inzet te bestuderen; Daar gaan we weer : UK neemt de eerste stappen naar 5G

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia