Qantas, NAB en Westpac achter AU $ 10.5m subsidieronde gegevens Republiek

Sydney-based startup gegevens Republiek heeft zich verzekerd van AU $ 10.500.000 in de Serie A investeringsronde, met Qantas Loyaliteit, NAB Ventures, en Westpac’s ReInventure Fund neemt een aandelenbelang als gevolg van hun investeringen.

“Met deze belangrijke steun van beleggers, kunnen we doorgaan om bedrijven te helpen ontgrendelen van de waarde van hun data en rijden meer relevante producten en diensten, maar op een manier die privacy van de klant prioriteit,” zei data Republiek mede-oprichter en voormalig iiNet bestuurslid Paul McCarney .

Er is een enorme sociale en zakelijke productiviteit voordelen voor de openstelling van de gegevens voor uitwisseling, maar de privacy, veiligheid en rechten van de consument moet eerst komen.

Gegevens Republiek werd in 2014 opgericht door McCarney en mede-oprichter Danny Gilligan, die ook de mede-oprichter van Westpac’s ReInventure.

De startup biedt een marktplaats voor de uitwisseling van gegevens tussen organisaties en is momenteel in gebruik door overheden en not-for-profit organisaties, in aanvulling op het particuliere bedrijfsleven.

“De productiviteit effecten van beheerst de uitwisseling van gegevens uit te breiden veel verder dan het bedrijfsleven, en in het sociale voordelen, zoals een verbeterde inzicht in gebieden zoals de geestelijke gezondheidszorg en het openbaar onderwijs,” zei McCarney.

In aanvulling op de AU $ 10.500.000 contant geld boost, Data Republiek en Westpac zijn een samenwerking aangegaan om ‘s werelds eerste data banking dienst, die zeiden de bedrijven maakt het mogelijk zakelijke klanten te scheiden en op te slaan klantinformatie en machtigen bredere data inzichten voor analyse en uitwisseling te ontwikkelen.

“Gezien de toenemende prevalentie van het delen van gegevens tussen organisaties, het creëren van ‘bancaire infrastructuur voor data’ in staat te stellen zo vrij stromen, met hetzelfde vertrouwen, veiligheid en privacy als het geld is van cruciaal belang voor de richting van een data-gedreven economie,” Westpac ReInventure en data Republiek mede-oprichter Gilligan gezegd.

“Zowel Gegevens Republiek en de zekerheid die de gegevens bank infrastructuur aanbiedingen zijn belangrijke vernieuwingen in dit verband.”

Gegevens Republic is gebaseerd uit Sydney’s FinTech hub Stone & Krijt, die vorige week werd aangekondigd als een van de 40-plus Australische startups, Global Tech reuzen, en ondernemers een poging om Sydney te zetten in Australië’s Silicon Valley.

Met betrokkenheid van de wil van Airbnb, Amazon, Atlassian, en Uber, de not-for-profit groep, TechSydney, zei dat het zal werken aan te pakken wat zij van mening is de grootste uitdaging voor Sydney’s innovatie-ecosysteem – samenwerking.

Ondanks de inspanningen van de belangrijkste tech bedrijven als staat en de federale overheid ingrijpen, het consortium zei wereldwijde ranking van Sydney startup ecosysteem gleed van 12 in 2012 naar beneden tot 16 in 2015.

“De recente bewegingen van alle niveaus van de overheid ter ondersteuning van onze startup en technologie sector zijn bemoedigend, maar we kunnen niet vertrouwen op hen om het te dragen,” zei TechSydney oprichter Dean McEvoy eerder.

Door samen te werken, zullen we de initiatieven die Sydney zal veranderen in een wereld klasse, top 10 hub voor technologiebedrijven rijden.

In maart heeft de Australische regering kondigde een FinTech adviesraad, die belast is met het helpen om ervoor te zorgen het land heeft een internationaal concurrerende omgeving voor FinTech en laat Australië naar internationale vernieuwers aan te trekken om de oevers.

De FinTech adviesgroep wordt voorgezeten door de voorzitter van Stone & Chalk, directeur van de Westpac Bank en voormalig CEO van AMP Craig Dunn met mede-oprichter en managing director van Westpac’s ReInventure Simon Cant toegang tot zijn positie in de groep.

Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups,? Waarom de Chinese India’s Hike bode in een getransformeerd ? eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren, e-commerce; Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren

? Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven