Qualcomm lanceert server chip joint venture in China

Qualcomm heeft plannen voor het opzetten van een joint venture met een Chinese gezag om een ​​strategische verschuiving in de server chip markt beginnen aangekondigd.

Op zondag, de Amerikaanse chipproducent onthulde de joint venture op een evenement gehouden in de China National Convention Center, Beijing.

Het nieuwe bedrijf zal in handen zijn van zowel Qualcomm en Chinese functionarissen van de regering van de provincie Guizhou. Het bedrijf, genaamd de Guizhou Huaxintong Semi-Conductor Technology Co, Ltd, zal zich richten op het ontwerp, de ontwikkeling en productie van server chipsets.

Guizhou Huaxintong Semi-Conductor Technology zal opstarten met een investering van RMB 1,85 miljard (ongeveer $ 280.000.000), en zal 55 procent in handen van de Chinese overheid investering arm terwijl Qualcomm 45 procent eigendom zal nemen.

De Qualcomm server chips joint venture zal in Guian New Area, Guizhou worden geregistreerd, met activiteiten in Beijing. Als onderdeel van de deal, zal Qualcomm onderzoek ondersteunen en bieden server chiptechnologie licenties aan de joint venture.

Bovendien, de chip maker is van plan om een ​​beleggingsonderneming vestigen in Guizhou voor toekomstige Chinese investeringen.

Derek Aberle, voorzitter van Qualcomm commentaar

In juli 2014 lanceerde het bedrijf een $ 150.000.000 investeringsfonds voor Chinese startups gericht op mobiele technologie-oplossingen.

De Chinese markt blijft een standvastige weg voor Amerikaanse bedrijven aan de winst in de technologiesector, maar het veiligstellen van lokale partners maakt de rit minder turbulent en problemen veroorzaakt door regelgeving van het land en de censuur regels te vermijden. Chinese bedrijven vertrouwen op de server processors het verlaten van de VS, en dus de oprichting van een lokale JV Qualcomm naar betere winst kon duwen door te profiteren van deze trend.

In december heeft de Amerikaanse chipproducent wuifde gesprekken op te splitsen in afzonderlijke bedrijven catering aan de processor en patent kanten van het bedrijf.

Terwijl de voortdurende druk van de aandeelhouders van het bedrijf gevraagd om manieren om de voorraadwaarde te verbeteren overwegen, Qualcomm uiteindelijk besloten – ondanks een daling van de winst dankzij het vertragen verkoop van mobiele apparaat – dat de huidige structuur van de onderneming “beste posities Qualcomm om haar technologisch leiderschap en product te handhaven sterkte, teneinde de grootste langdurige aandeelhouders waarde toe. ‘

In Q3 FY 2015, Qualcomm niet aan de verwachtingen van analisten te voldoen door het melden van een netto-inkomen van $ 1,2 miljard, ofwel 73 dollarcent per aandeel.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Lees verder: Top picks

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

Port Fail VPN lek bloot je echte IP-adres; Dealers hit Volkswagen met een class action rechtszaken meer dan de uitstoot schandaal; Bug premies:? Welke bedrijven bieden onderzoekers contanten; Uw bedrijf heeft een data-inbreuk geleden. Wat nu?

Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, processors, Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips; Data Centers; Nvidia lanceert virtuele GPU bewaking, analyse, hardware, AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen

AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen