Qualcomm verbindt miljoenen Chinese durfkapitaalfonds

Qualcomm heeft maximaal inzetten tot $ 150 miljoen in de financiering voor Chinese startende bedrijven in de mobiele technologie R & D-gebied.

Aangekondigd op donderdag, de Amerikaanse chipproducent zei dat de strategische onderneming fonds zal de ontwikkeling van mobiele technologie met betrekking tot het web, e-commerce, halfgeleiders, onderwijs en gezondheid te bevorderen.

De meest recente investeringen zijn gedaan in de Chinese mobiele onderwijs opstarten Cambridge Wowo en mobiele gezondheidszorg stevig Boohee.

De chip maker is het investeren in Chinese bedrijven voor meer dan 10 jaar, en een aantal eerdere succesvolle investeringen zijn gedaan in bedrijven, waaronder Enorbus – overgenomen door Walt Disney Co. – Aicent, Thundersoft en Dolphin Browser. Echter, Qualcomm zegt dat het ziet China als een “sterke speler in de halfgeleiderindustrie,” en wil investeringen op dit gebied in het bijzonder.

Steve Mollenkopf, chief executive officer van Qualcomm commentaar

Onze strategische samenwerking met en technische ondersteuning van de Chinese draadloze industrie heeft bijgedragen aan deze bruisende ecosysteem, geholpen rijden directe en indirecte werkgelegenheid, en bijgedragen aan de economische groei in de gehele Chinese draadloze industrie.

Door deze strategische samenwerkingsverbanden en de toegenomen investeringen onderneming, Qualcomm blijft zich inzetten voor de ondersteuning van de voortdurende groei van China’s bloeiende mobiele ecosysteem, de ontwikkeling van 4G LTE-netwerken, apparaten en toepassingen, en het aanpakken van de industrie evoluties en uitdagingen, met inbegrip van de op handen zijnde 1000x uitdaging mobiele data.

Qualcomm Ventures werd gelanceerd in 2000 en heeft op dit moment een portefeuille van meer dan 100 bedrijven en 20 vermogensbeheerders over de hele wereld. Qualcomm Ventures investeert ook in beginfase bedrijven via de QPrize Mobile Internet Startup Competition.

In gerelateerd nieuws, China’s antitrust toezichthouder, de National Development and Reform Commission (NDRC), beweert dat Qualcomm heeft een monopolie op de draadloze communicatie standaarden markt. De toezichthouder vermoedt dat de chip maker misbruik maakt van haar marktpositie – opladen lage royalty’s om uit te persen van de concurrentie – en zulke beschuldigingen kon zien de firma betalen van boetes van $ 1000000000 als dit blijkt het geval te zijn.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

? Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, 3D Printing; 3D printing handen op: Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent?