? Queensland Govt aan IBM’s griffierechten in de gezondheidszorg payroll stoush betalen

De Queensland oppositie maakt geen excuses voor het nastreven van juridische stappen tegen IBM na een rechtbank beval de regering om de kosten in een mislukte zaak.

De overheid van Queensland werd besteld op maandag door het Hooggerechtshof van Brisbane naar juridische kosten IBM Australië’s die voortvloeien uit de juridische procedures over de toestand van de onrustige gezondheid payroll-systeem, dat kost de belastingbetaler een geschatte AU $ 1200000000 betalen.

De staat van vorig jaar verloor de strijd, met Justitie Glenn Martin uitspraak in het voordeel van IBM, verklaren dat “op de juiste constructie ‘van de aanvullende overeenkomst, werd IBM vrijgelaten uit de staat van de vorderingen van Queensland in zijn rechtszaak.

Martin zei maandag dat de staat en IBM zijn overeengekomen hun geschil op te lossen, zonder erkenning van aansprakelijkheid door beide partijen, waardoor beide partijen zich houden aan de voorwaarden van een uit in de rechtbank vastgestelde overeenkomst.

De overheid van Queensland, echter, is aansprakelijk voor juridische kosten van IBM. Een juridische sector bron schatte de kosten van de zaak tot zo hoog als $ 3.000.000 zijn.

IBM won de opdracht om een ​​hele-of-government payroll-systeem in 2007 en het systeem voor het ministerie van volksgezondheid ontwerpen en leveren te wijten was medio 2008, maar, geplaagd door vertragingen en kosten klapband, het niet live te gaan tot maart 2010.

Het feit dat de mislukte payroll-systeem resulteerde in 74.000 medewerkers worden onderbetaald, te veel betaald, of helemaal niet betaald.

De deelstaatregering oorspronkelijk bevolkt met IBM in het begin van 2011 over de debacle, in ruil voor IBM de vaststelling van het systeem, maar de voormalige Premier Campbell Newman kondigde in december 2014 dat de staat is het nemen van juridische stappen tegen de tech reus.

“Queenslanders werden onrecht aangedaan, wij geloven in de pay-affaire, en we zijn van plan om geld terug te krijgen voor hen – de belastingbetaler – de mannen en vrouwen van Queensland,” Newman zei op het moment.

De stap in de richting van juridische actie kwam na een vijf maanden durende onderzoek, onder leiding van voormalig rechter van het Hooggerechtshof Richard Chesterman QC, waaruit bleek dat IBM gevraagd en ontvangen informatie tijdens het aanbestedingsproces dat het een duidelijk voordeel heeft ten opzichte van zijn concurrenten. IBM werd ook beschuldigd van onderschatting van de kosten van het bouwen van een nieuw systeem om het contract te winnen.

De regering in opdracht onderzoek $ 5.000.000 om de schade wetsvoorstel nog een verdere AU.

Ondanks de juridische stappen aan de gang, de voormalige Queensland Premier Anna Bligh gaf afgelopen mei dat de deelstaatregering schuldig was voor storing in de gezondheidszorg payroll-systeem en het was niet het falen van hardware of software.

Noemde het een “katastrofisch ramp”, Bligh zei de grootste mislukking van het project mislukt is rond het beheer van het programma en het beheer ervan, zeggen dat de staat de verkeerde gewoon gekocht.

Waarnemend oppositieleider John-Paul Langbroek geplaatst schuld terug aan de voeten van de Arbeid, zegt de Bungle was het kenmerk van een afschuwelijke administratie.

“We zullen niet verontschuldigen voor het proberen om de $ 1,2 miljard belastinggeld verloren onder de Bligh Labor regering te herstellen,” zei hij.

De staat ministerie van Onderwijs en Vorming is ook in de schijnwerpers onlangs, na een update van haar OneSchool systeem in januari vorig jaar is mislukt.

Veiligheid;? Perth cop toegankelijk beperkt computer, Legal;? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-Samsung werknemer leukemie gevallen niet verwante werken, Enterprise Software;? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL, Banking; Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië grote banken

De OneSchool systeem is ontworpen als een mechanisme om schoolhoofden rechtstreeks en gelijktijdig rapporteren vermoeden van kindermishandeling te Child Safety Services en de Queensland Politie Dienst (QPS). Echter, wanneer rapporten werden ingediend door opdrachtgevers bestemd om te worden geleverd om alleen de QPS, een ‘IT-error “voorkomen dat de verslagen van ooit te worden geleverd aan het agentschap. Gemeend wordt dat sommige 644 verdachte gevallen van kindermisbruik zijn gerapporteerd politie.

De federale overheid heeft onlangs ook een vijfjarig AU $ 484.000.000 IT-contract met IBM ondertekend.

De innovatieve overeenkomst zal de levering van de volgende generatie technologie die de toegang tot nieuwe producten, diensten en expertise zal leveren, “zei minister van Human Services Alan Tudge op het moment.” Het contract zal de overheid in staat stellen om hardware, software af te stemmen, en diensten voor kritieke gebieden van nood.

Volgens Tudge, zou de besteding van bijna een half miljoen dollar uiteindelijk het bereiken van besparingen voor de belastingbetaler, terwijl blijkbaar leveren van betere resultaten voor Centrelink, Medicare, en Child Support ontvangers.

AAP

Bijgewerkt 17:02 AEST 4 april 2016: Extra content van AAP.

? Perth cop benaderd beperkt computer

? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-werknemer Samsung leukemie gevallen niet gerelateerd werk

? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL

Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië’s grote banken