Rapport: HP is niet een beslissing over webOS nog te maken

Zoals eerder voorspeld vandaag, Hewlett-Packard CEO Meg Whitman deed tijdens een all-hands vergadering van dinsdagavond discussiëren over de hangende toekomst van webOS met HP.

Echter, wat werd geopenbaard was niet wat werd verwacht: betekent dat er geen beslissing helemaal gewoon nog niet.

The Verge meldt dat Whitman vatte de volgende stap zo eenvoudig, “Het is echt belangrijk voor mij om de juiste beslissing, niet de snelle beslissing te nemen,” toe te voegen dat “Als HP beslist om dit te doen [om webOS te houden], we gaan om het te doen in een zeer belangrijke manier over een multi-periode van een jaar.

Dat is een beetje een verandering in het gedrag van de laatste beslissing Whitman’s over het houden van de PC-eenheid in plaats van te verkopen, die vrij snel werd bekend gemaakt na Whitman werd gebracht op HP in september, toen ze vervangen Léo Apotheker.

WebOS was één van de grootste (zo niet de meest opvallende) aankopen die HP heeft gemaakt in de laatste paar jaar nadat het Palm overgenomen voor $ 1,2 miljard. Rekening mee houden, is het niet zo verwonderlijk dat Whitman en het bedrijf zou willen hun tijd te nemen met deze beslissing.

Aan de andere kant, Whitman zou heel goed waarschijnlijk gesneden webOS uiteindelijk als ze heeft het nogal duidelijk dat ze van plan is om te reorganiseren en schoon huis als CEO – een tamelijk scherpe afwijking van de houding van zowel Apotheker en Mark Hurd voor hem.

Verschillende grote namen van potentiële kopers, variërend van HTC om zelfs Research In Motion, werden heen en weer geslingerd in de laatste paar maanden na de HP TouchPad werd gestaakt. Oracle, dat een lange schot misschien kwam het meest recent als een dergelijke aankoop zou stimuleren Oracle’s patent portfolio in haar strijd tegen Google.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio

HPE updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand

HP gaat 3D met nieuwe TouchSmart 620 all-in-one desktop, 2311gt-monitor; HP TouchPad app-ontwikkelaars: Voer naar andere platformen, HP lokt ontwikkelaars met $ 150 TouchPads, is er nog hoop voor webOS, HP biedt tegen de aanpak van de Facebook-driven groene IT-project; HP’s project Moonshot gericht op ARM servers mainstream te maken

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal, Enterprise Software, HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio, Enterprise Software; HPE-updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand