Raspberry Pi de productie thuis komt als de productie verschuift naar het Verenigd Koninkrijk

Een aanzienlijk deel van, Raspberry Pi, mini-computers zijn ingesteld om te worden vervaardigd in het Verenigd Koninkrijk, nadat een van de distributeurs van het apparaat een deal gesloten met Sony.

Onder de deal aangekondigd op donderdag, zal een Sony contract elektronische fabricage (CEM) fabriek in Wales make-up tot 30.000 van de $ 35 mini-computers per maand voor één van de Raspberry Pi de twee distributeurs, Premier Farnell – verschuiven van het grootste deel van de productie van China naar het Verenigd Koninkrijk. De overeenkomst moet ongeveer 30 nieuwe banen te creëren, op basis van de Raspberry Pi Foundation.

De verleiding is altijd om de productie te duwen om een ​​low-cost regio, maar ik denk dat met de juiste aandacht voor detail is er geen reden de Britse productie niet kunnen concurreren in een mondiale markt, “Eben Upton, oprichter van de Raspberry Pi Foundation vertelde de website op donderdag. “Het toont aan dat de Britse productie competitief kan zijn.

Sony’s CEM faciliteit in Pencoed, Zuid-Wales, is het maken van Raspberry Pi boards voor Farnell voor al ongeveer twee weken. Het bedrijf investeerde £ 50.000 in de faciliteit om het de technologiepakket-on-pakket nodig is om de Raspberry Pi’s Broadcom chip stack onder zijn RAM-chip te geven.

De Raspberry Pi Foundation voor het eerst een ontmoeting met Sony met Pasen dit jaar, en werden “zo onder de indruk” met de fabriek zagen ze dat noemden ze Premier Farnell de volgende dag, naar Upton. Kaderleden van het bedrijf de site bezocht en besloten om de productie snel na te verplaatsen naar de faciliteit.

Premier Farnell is nu verplaatst “het merendeel” van de Raspberry Pi productie uit China, zei Upton. andere distributeur Raspberry Pi’s, RS Components, heeft de productie bleef in China voorlopig en heeft geen openbare plannen om te verhuizen. Al met al wordt ongeveer 40 procent van de vervaardigde platen nu verwacht van Wales, volgens Upton.

Hoe weet je of je een UK-made board hebt? Gemakkelijk. Kijk naast de power aansluiting, je zult de woorden ‘Made in the UK’ te zien. We konden niet trotser zijn, “de stichting schreef in een blog post op donderdag.

 verhalen

Raspberry Pi gevallen round-up: Acht inventieve houders in foto’s

Bristol Jam verspreidt de Raspberry Pi liefde: Foto’s

Raspberry Pi in de ruimte: Aanbrengen van de Linux PC in een baan

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro