Raspberry Pi op het ISS: Nu kun je 3D-print uw eigen flightcase

Een van de twee Astro Pi vlucht eenheden die aan boord van het ISS.

In december, de Britse astronaut Tim Peake nam twee Raspberry Pi met hem mee naar het International Space Station (ISS) aan het begin van zijn zes maanden durende missie.

Deze ‘Astro Pis’ werden ingeschakeld eerder deze maand en lopen experimentele Python-programma’s geschreven door schoolkinderen. Maar de NASA veiligheidseisen voor kleine ladingen boord van het ISS voldoen, moest elke computer worden ingekapseld in een speciaal ontworpen flight unit.

Slechts acht van deze – kost £ 3000 per stuk – werden gemaakt, de elementen gefreesd uit massieve blokken van aerospace-grade aluminium met behulp van een vijf-assige CNC molen, kraal-gestraald en geanodiseerd met een speciale coating om thermische straling te helpen.

Maar voor degenen die willen kit hun Earth-gebonden Raspberry Pi als hun spacefaring neven, heeft de Raspberry Pi Foundation nu vrijgegeven het object bestand, zodat scholen met een 3D-printer een voor zichzelf kan printen in plastic voor een fractie van de kosten.

Het ontwerp is aangepast zodat zelfs gebruikers met een low-end 3D-printers in staat zijn om met succes af te drukken, met een minimum aan steigers en raften zou zijn. De ontwerpen zijn vrijgegeven onder de Creative Commons Naamsvermelding-licentie, zodat gebruikers om ze te wijzigen.

Zodra de Raspberry Pi op het ISS klaar werking van hun student experimenten, zullen zij elk beginnen een langdurige ISS milieumonitoring experiment: vlucht registratiemodus, zullen de twee Pis sensorwaarden opslaan elke tien seconden, die vervolgens kunnen worden geanalyseerd op afwijkingen .

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi: Nieuwe releases van Raspbian en NOOBS; Hands-On met de Raspberry Pi Zero; Meer hands-on met de Raspberry Pi Zero: laden, opstarten en configureren; Hands-On met de Raspberry Pi Zero, deel 3: Software

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

de Raspberry Pi