RBS Group schelpen uit nog eens £ 50m boven IT ramp

De Royal Bank of Scotland Group heeft gehad om vernietiging van nog eens £ 50m voor het compenseren van klanten die werden getroffen door de massale IT feit dat de bankgroep eerder dit jaar.

NatWest is geteisterd door een fout in de software die klanten in staat om hun balansen te werken en te betalen voor een aantal dagen vertrokken. Lees de website van de round-up van de zich ontvouwende verhaal

De kernsmelting, die saldi gestopt updaten en hield betalingen voor meer dan een week, raakte veel klanten van NatWest, RBS en Ulster Bank in juni. In augustus, RS Group zei dat het, afgezien van £ 125 miljoen, om de kosten en vergoedingen in verband met de storing te dekken.

Echter, de laatste kwartaalcijfers van RBS Group, uitgebracht op vrijdag bleek dat nog eens £ 50 ging in de richting van het opruimen van de neerslag in het derde kwartaal van het jaar.

Onder verwijzing naar haar “technologie incident”, RBS Group zei in de resultaten die het grootste deel van de verse £ 50m was genoegdoening voor de klanten van de Ulster Bank.

De bankgroep beweerde ook dat de groei in nieuwe leningen werd “beïnvloed door de inspanningen relatiebeheerders ‘wordt afgeleid van de kredietverlening als gevolg van de groep technologie incident”.

De problemen raken als iemand bijgewerkt batch-systemen voor de verwerking van RBS Group en iets brak. RBS chief Stephen Hester vertelde parlementsleden in september dat, geen gegevens verloren zijn gegaan, in het incident.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank tech executive dek shuffle, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld