RBS systemen door het tweede grote storing getroffen in een jaar

RBS heeft geleden een andere systemen uitval veroorzaakt door “hardwarefout”, waardoor klanten zonder online bankieren en het trekken van de aandacht van de financiële diensten waakhond.

RBS Group op woensdag verontschuldigd voor een storing welke klanten geen toegang tot hun rekeningen van ongeveer 22:00 op woensdag.

De storing getroffen klanten over de merken van de bankgroep, met inbegrip van NatWest en Ulster Bank, met gebruikers rapportage problemen met de toegang geldautomaten evenals online diensten.

“We zijn teleurgesteld dat onze klanten geconfronteerd verstoring van bancaire diensten voor een periode van gisteravond, en excuses voor dat. Alle diensten worden nu uitgevoerd als normaal weer,” RBS zei in een verklaring.

Tussen ruwweg 9-11pm klanten waren niet in staat om toegang tot online bankieren en ook problemen met ATM gebruik en punt van dienstverlening betalingen gehad.

NatWest en RBS hebben ook excuses aangeboden via hun social media accounts.

NatWest woordvoerders zei dat de storing was verholpen in 01:00 op donderdag, volgens BBC Radio echter Ulster Bank adviseerde klanten die nog steeds ondervonden problemen contact op te nemen haar call centers.

De laatste uitval volgt op een, grote betalingen glitch in juni vorig jaar, toen de NatWest en RBS systemen niet aan tegoeden van de klant ‘s nachts te werken, invloed miljoenen betalingen van klanten voor meerdere dagen. De, volgende maand, sommige klanten NatWest kon geen toegang tot online bankieren of gebruik debetkaarten.

De problemen bleken kostbaar voor het bedrijf: RBS vernietiging van een totaal van; £ 175m om klanten te compenseren, getroffen door de storing.

Woensdag glitch was echter los van deze problemen, volgens RBS.

“Dit probleem werd veroorzaakt door een hardware fout en was niet gerelateerd aan de kwesties die we afgelopen zomer hebben meegemaakt. Het was veel makkelijker op te lossen, hoewel duidelijk een onaanvaardbare falen,” aldus de bank in een verklaring op de website op donderdag.

“Iedere klant die uit eigen zak werd verlaten als gevolg van deze storing moet in contact te komen, zodat we de dingen goed voor hen kan zetten.”

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank tech executive dek shuffle, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

Na de uitval afgelopen juni, de Britse bancaire toezichthouder, de Financial Services Authority, overweegt druk Britse banken werken hun ouder wordende IT-systemen en RBS werd gedacht te worden geconfronteerd met de industrie de eerste boete voor een IT-mislukking, volgens een rapport van de Financial Times op de tijd.

Een woordvoerder van de FSA weigerde commentaar te geven op de vraag of hij overwoog actie over de laatste uitval.

“We zijn ons bewust van het probleem en we zijn in gesprek met de bank”, een door de FSA woordvoerder vertelde de website.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld