Rebellion suddert dan Amerikaanse overheid beperkingen op de Apple publishing

Een Manhattan rechtbank oordeelde dat Apple geschonden antitrustwetten van samenzwering om e-book prijzen vast te stellen – maar uitgevers geloven zullen zij de prijs betalen.

Op woensdag vijf grote uitgevers die bezwaar maken tegen de door de overheid ambtenaren tegen Apple voorgestelde beperkingen een motie ingediend met een Amerikaanse rechtbank in Manhattan, volgens Reuters.

De afdeling van de Amerikaanse justitie diende een antitrust rechtszaak tegen de tech-reus en vond het bedrijf schuldig in juli voor samenzwering om de prijs van e-books op te lossen. De vijf uitgevers beschuldigd van samenzwering met Apple om de prijs van e-books alle besturen overeengekomen om zich te vestigen; oormerken ongeveer $ 164.000.000 om terug te betalen aan de consument als gevolg.

Ondanks aanhoudende beweringen van Apple dat het niet “samenzweren om e-book prijzen vast te stellen,” de DOJ noemde de schikking een “overwinning voor miljoenen ‘van lezers.

De uitgevers – Hachette Book Group, News Corp HarperCollins Publishers, Penguin Random House, CBS Simon & Schuster Inc en Macmillan – zeggen dat uitgevers zou lijden in plaats van de iPad en de iPhone-maker. De DOJ wil ervoor zorgen dat Apple in staat is om, samenzweren om de concurrentie in de toekomst tegen te werken, “en zo wil alle van de vijfjarige contracten tussen de tech reus en uitgevers opnieuw getekend te zien – met de bepaling dat Apple geblokkeerd van concurreren op prijs.

Een overwinning, misschien, voor concurrerende ondernemingen – maar de uitgevers stellen dat door het voorkomen van Apple uit te kunnen agentuurovereenkomsten dat de verdiscontering van titels toe te voeren, worden ze ‘effectief gestraft. ” Dit, op zijn beurt, in tegenspraak met hun eigen nederzettingen met de Amerikaanse regering die nog steeds hen in staat stelt om agentuurovereenkomsten gaan met retailers.

De “agency” model, de kern van de zaak binnen de antitrust-pak, stelt uitgevers in staat om de prijs van e-books in plaats van de auteurs stellen. Apple maakt gebruik van dit model in de iBookstore en vereist 30 procent commissie. In tegenstelling tot Amazon laat eBook auteurs om hun eigen prijs te stellen – of tegen een winst of verlies.

“Ondanks het bereiken van hun gestelde doel van de terugkeer prijsconcurrentie, eisers nu proberen om ten onrechte te leggen extra, ongerechtvaardigde beperkingen op de afwikkeling van verdachten, waardoor elke uitgever van het voordeel van zijn onderhandelen met eisers ontnemen,” de uitgevers schreven in hun klacht.

In aanvulling op deze bepaling, zou Apple worden gedwongen om een ​​interne antitrust compliance officer en een door de rechtbank aangestelde externe begeleider te huren. De DOJ wil ook links naar andere e-book providers zien – zoals Amazon – opgenomen op te slaan platforms om het gemakkelijker maken voor consumenten om prijsvergelijkingen te maken.

Ondanks de afwikkeling van de uitgevers, Apple is van plan om de veroordeling in beroep. Een hoorzitting om eventuele beperkingen te bespreken zal worden gehouden op 9 augustus.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeistof schade

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade