Reserve Bank streeft ingang op innovatie

De Reserve Bank heeft opgeroepen tot inbreng van de financiële sector in de lopende herziening in hoe technologie van invloed is op de Australische betalingen systeem, het vrijgeven van een discussienota eind vorige vrijdag.

Het papier is gericht op kwesties rond financiële innovatie, met inbegrip van vervangers voor contant geld en cheques, de voordelen van de gegevensoverdracht tijdens de afwikkeling van betalingen en de behoefte aan real-time betaling nederzettingen te bespreken. Het ziet er ook de beperkingen van nieuwe, innovatieve technologieën te identificeren, net als van persoon tot persoon en contactloze betalingen.

De Reserve Bank merkte op dat een effectieve person-to-person betalingen systeem in Australië is traag te ontwikkelen, toe te voegen dat de enige effectieve systeem was voor rekening van de proliferatie van web-enabled smartphones.

“Tot op heden zijn er weinig effectieve elektronische alternatieven voor de op papier gebaseerde producten van contant geld en cheques. Directe invoer betalingen, geïnitieerd door middel van internetbankieren geweest, een redelijk populaire methode in de afgelopen tijd zijn geweest, maar die lijden onder de problemen besproken in de vorige deel, en fondsen mogelijk niet beschikbaar tot de volgende dag, “zei de Reserve Bank.

De RBA voegt eraan toe dat als het concept van een elektronisch, near field-communication enabled betalingssysteem waren om de grond te krijgen in de nabije toekomst, kon het zien telecommunicatie providers bieden kredietfaciliteiten die zich uitstrekt naar het rijk van de financiële dienstverlening.

Naast de traditionele betaling bronnen, mobiele betalingen te verhogen de mogelijkheid van telecommunicatie-bedrijven uitbreiden van hun rol als de houders van de opgeslagen waarde of aanbieders van krediet.

“Bijvoorbeeld, in sommige modellen, betalingen op een mobiele telefoon worden direct ten laste van de gebruiker gsm-factuur, tekenen geld van opgeslagen waarde op een pre-paid telefoon account of een kredietlijn op een post-paid account. In Australië, mobiele premium diensten zijn de belangrijkste voorbeeld van een dergelijk model, maar dit is momenteel beperkt tot digitale goederen en diensten “, aldus de Reserve Bank.

Strategische evaluatie van innovatie in het betalingssysteem van de Reserve Bank aftrap medio vorig jaar, en ziet de RBA op zoek naar “hoe innovatie in het systeem Australische betalingen kunnen worden verbeterd door meer doeltreffende samenwerking tussen de belanghebbenden en toezichthouders”.

De reacties op de discussienota zijn open tot 31 augustus.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september; mobiliteit; gratis iPhone 7 aanbod van T-Mobile vraagt ​​upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

? M2M markt stuitert terug in Brazilië