RIM en Nokia: Kunnen ze overleven tegen Apple en Google?

Matthew Miller

Jason Perlow

De moderator heeft een definitieve uitspraak gedaan.

Matthew Miller: In mijn laatste Grote Debat betoogde ik waarom ik dacht dat Nokia zou de dingen omdraaien in vergelijking met RIM en nu zijn we op zoek om te zien of beide of een van beide kan overleven gezien het overweldigende succes van Apple en Google. Ik weet dat het niet een populair mening, maar ik denk nog steeds dat er een levensvatbare plek voor zowel RIM en Nokia om te slagen en ik zou niet verbaasd om te zien dat Apple daadwerkelijk plat uit voor een paar redenen.

Nokia is struikelen meer dan ik dacht dat ze zou (10.000 aankomende ontslagen en de grote leiderschap veranderingen zijn een big deal) en ik ben een beetje bezorgd over hun leiderschap. RIM heeft nu hun leiderschap bedacht en de enige echte zorg die ik heb met hen is de mogelijkheid om BlackBerry OS 10 uit te komen op de hardware voor het einde van het jaar.

Beide kunnen slagen in de mobiele ruimte, maar “succes” vereist ook definitie.

Jason Perlow: Eenmaal mobiele industrie titanen, RIM en Nokia eigendom belangrijke stukken van de markt voor mobiele telefoons in Noord-Amerika, EMEA en Azië.

Maar in de afgelopen jaren, de commandant van de markt lood in smartphones heeft uitgehold tot single digit niveau en gezien veel te veel agressievere concurrenten – Apple met zijn iOS-producten en Google met zijn Android-besturingssysteem en hun legioen van Aziatische OEM’s.

Wat is er gebeurd? Zowel RIM en Nokia zaten op hun lauweren met het ouder-technologie (BlackBerry OS en Symbian) en liet “Not invented here ‘syndroom om hun bedrijfscultuur doordringen.

Nokia krabbelde eerst te compenseren door het gooien van hun baby, Symbian, met het badwater weg ten gunste van een partnership met Microsoft. In het kielzog van de iPad, RIM gekocht QNX BlackBerry OS 10 te creëren.

Alleen Nokia heeft op dit moment handsets aan te tonen voor hun ‘Burning Platform “inspanningen, maar net als RIM, het bedrijf is in direct gevaar van financiële ineenstorting als gevolg van tegenvallende verkopen, en beide bedrijven hebben aanzienlijke werknemer personeelsbestand trimmen en vaardigen andere bezuinigingsmaatregelen gewoon in leven te blijven.

Hoewel beide van deze bedrijven hebben activa van potentieel strategische waarde, geen van hen zijn waarschijnlijk als onafhankelijke entiteiten overleven of zelfs in een stuk.

Wolk, Canonical en Microsoft werken samen aan containers, Grote Debat; Do we echt hebben het recht om te worden vergeten; Grote Debat; dappere nieuwe strategie Satya Nadella’s: Kan Microsoft uit te voeren; Grote Debat; In IBM en Apple’s kielzog, heeft Android verloren? haar enterprise kans?

Miller en Perlow zullen hun slotpleidooi posten morgen en ik zal een winnaar te verklaren op donderdag. Tussen nu en dan, vergeet dan niet om uw stem uit te brengen en spring in de discussie om uw gedachten te posten over dit onderwerp.

Kan één of beide van deze bedrijven worden overnamekandidaten in de nabije toekomst? Zo ja, wie zijn de meest waarschijnlijke vrijers?

Als Microsoft blijft met Windows Phone op de lange termijn, dan konden ze oppikken Nokia en hebben hen hun enige WP fabrikant. Ze kunnen nog steeds onderscheiden van Apple met een bredere line-up van hardware en een ander ecosysteem dat concurreert met de Apple ecosysteem. U heeft altijd rabiate anti-Apple en anti-Microsoft mensen dus met een concurrerende ecosysteem werkt goed voor ten minste twee bedrijven;. Het is zelfs mogelijk dat Microsoft kon kopen RIM en maak een poging om de onderneming mobiele ruimte regeren door het aanbieden van een paar van oplossingen voor bedrijven en overheden entitities. Ik denk niet dat RIM zou blijven hardware of een besturingssysteem te maken sinds Windows Phone is superieur, maar ze konden worden gekocht om de back-end diensten.

Beide bedrijven zijn de voornaamste overnamekandidaten, maar Nokia is een veel minder rommelig overname dan RIM, omdat het waarschijnlijk geheel kan worden verslonden en de waarde propositie kan zinvol zijn voor een Chinese fabrikant van de computer op zoek naar zichzelf op te komen als een smartphone macht in Noord-Amerika en EMEA ., maar Nokia’s marktkapitalisatie is op dit moment twee keer die van RIM’s, dus het is een veel meer prijzig propositie. Het kan langer (een paar jaar) neemt voor Nokia om een ​​aantrekkelijke overnamekandidaat omdat het meer en meer personeel en andere overbagage loodsen;. RIM heeft zeker een aantal activa van waarde, die een groot scala aan patenten omvat, hun gsm ontwerp en fabricage, de BES datacommunicatienetwerk en NOC’s en het QNX besturingssysteem zelf;. het probleem komt met iemand die zou willen al deze dingen bezitten, niet slechts een of twee van hen. RIM kan de moeite waard meer geld in stukken dan als hele onderneming, die leidt tot de logische conclusie dat het bedrijf zal worden verkocht van Nortel-stijl;. De patenten kan naar zowat iedereen. QNX kan van waarde zijn om een ​​automotive, lucht- en ruimtevaart van telecomapparatuur bedrijf (zoals een Cisco), want het is een RTOS. De beveiligde gegevens communicatienetwerk BES dan niet waardevol zijn voor een bedrijf als Microsoft of zelfs Google. De waarde van de handset ontwerp en de productie van het bedrijf is de vraag, maar het synergetische met iemand als Lenovo op zoek naar de “executive” stijl van de consument te trekken zou kunnen zijn.

Bedankt voor ons mee!

Dan wat we al over gesproken, wat heeft Nokia hebben gaande is dat het kon al minstens een paar jaar te bewaren?

Nokia’s Series 40 blijft nog steeds een deel van de line-up van het bedrijf en hoewel het is niet een zeer winstgevende deel op een per apparaat basis, kan het wereldwijde bereik te houden Nokia gaan voor een paar jaar, mits zij blijven om de schaal van de omvang van de onderneming;. Er zijn nog steeds Nokia fans, maar ik denk zelfs dat de gemeenschap valt weg als de Nokia vervangt de oude leiding en de Finse erfenis met Microsoft en mensen die van buiten Finland. Mensen in de VS vooral vergat Nokia jaar geleden, toen hun vrije functie telefoons gestopt zijn zo bruikbaar als ze werden vervangen door low cost smartphones;. Nokia is gemaakt om af te koelen apparaten in het verleden en de Lumia 800 te maken, is een dijk van een schitterende apparaat. Gladder apparaten zoals dit nodig blijkt dat Android teveel van hetzelfde.

Nokia’s situatie is nijpend, maar ze hebben wel een aantal ongelooflijke fotografische technologie die zij hebben ontwikkeld met Pureview waardoor het bedrijf toelaten om zich te onderscheiden van de rest van het peloton als prosumer shutterbug de telefoon van uw keuze. Als alternatief zou het ook een licentie deze technologie op andere smartphone-leveranciers;. Nokia heeft ook penetratie en leiderschap in de opkomende markten met goedkope GSM-functie telefoons, die aantoonbaar is een dalende bedrijf, maar heeft nog minstens 3 tot 5 jaar van het leven gelaten in.

Geplaatst door Jason Hiner

Overnamekandidaten?

Geplaatst door Jason Hiner

Zowel kon en misschien zelfs door zowel Microsoft

Matthew Miller

Nokia moet gewicht te verliezen, en RIM is in stukken waard

Dan wat we al over gesproken, wat heeft RIM hebben gaande is dat het kon al minstens een paar jaar te bewaren?

Overheidsinstellingen en grote bedrijven te bewegen langzaam en die speelt om te profiteren van RIM als ze krijgen BB OS 10 in de handen van de consument. Hun sterke beveiliging en IT-beheer-functionaliteit zal blijven om een ​​beroep op de zakelijke markt en de mensen zullen nog steeds worden uitgegeven BlackBerry-apparaten voor een paar jaar,. Dit is een moeilijke vraag voor mij om te beantwoorden. In het verleden zou ik hebben gezegd BBM is de reden waarom sommige mensen hun BlackBerry te dragen, zelfs wanneer het wordt verslaan en oud. Echter, toen ik ging naar een Bold 9900 vorig jaar vond ik heel weinig van mijn vrienden en medewerkers met behulp van BBM en het was niet een vitale dienst voor mij. Er zijn vele andere globale opties die er zijn en als meer en meer consumenten naar iOS en Android met de toegang tot de werkplek BBM omdat er minder vitaal belang is;. Hardware QWERTY-toetsenbord beroep ook steeds minder mensen, terwijl andere aspecten van de smartphone-hardware en software (grote camera’s, social networking integratie, cloud storage) zijn beter op concurrerende platforms;. We hebben alleen gezien een glimp van OS 10, maar sinds ik QNX heb gebruikt op een PlayBook nogal een beetje en ik denk dat er reële mogelijkheden hier voor het OS een beroep op een heleboel mensen. RIM heeft een solide naam in de industrie en als ze een gladde OS kan brengen met grote hardware en veiligheid dan konden ze een echte winnaar op hun handen hebben.

Jason Perlow

Ik heb moeite om te komen met een antwoord op die vraag dan voor de hand liggende activa liquidatie opties a la Nortel of een miraculeuze comeback met BlackBerry 10, en ik ben er zeker van JP Morgan en RBC die zijn belast met het vinden van deze opties voor RIM zijn achter hun oren krabben als goed.

Wat heeft Nokia hebben gaan voor het?

Met BYOD opstijgen, kon RIM overleven als een enterprise software bedrijf dat de BES-service gebruikt om elk apparaat veilig verbinding met het bedrijfsnetwerk? Zo ja, waarom denk je dat RIM heeft deze strategie eerder gevoerd?

Ik denk RIM kan een bedrijf veel kleinere maar blijven, en bieden BES klanten omdat het nog steeds een vitale dienst vele klanten. Aan de andere kant, diezelfde zakelijke klanten zijn waarschijnlijk nog steeds met Windows XP en zijn gewoon langzamer te veranderen. Na verloop van tijd kunnen deze klanten te verplaatsen naar Exchange als BES niet kan worden geïntegreerd in iOS en Android-platforms. Ik denk niet dat dit een haalbare oplossing, tenzij je deze twee mobiele besturingssystemen aan boord. RIM mag deze route nog zijn gegaan omdat Apple en Google RIM nog steeds zien als een concurrent in de smartphone markt en zijn nog niet klaar om support BES op hun platforms.

Ik geloof dat een Not Invented Hier mentaliteit en een zeer beschermend verlangen om hun eigen smartphone bedrijf levensvatbaar te houden hen van het nemen van leiderschap in BYOD en concurrenten ‘apparaten van deelname op de BES-netwerk heeft voorkomen;. Ik vind het zeer onwaarschijnlijk is dat RIM kan de onafhankelijkheid te behouden door het afstoten van de handset / tablet bedrijfsleven en gewoon bestaan ​​als een messaging-infrastructuur provider;. als dat is alles wat overblijft van het bedrijf, is het meer dan waarschijnlijk zal het eigendom / beheerd door een derde partij als gevolg van de overheid belangen, net als Iridium werd gehouden gaan na het bedrijf ging Chapter 11. Maar dat heet in leven, niet een levendige woon- vennootschap gehouden.

Net zoals Nokia is nu alleen afhankelijk van Microsoft voor zijn smartphone-platform, Microsoft is net zo afhankelijk van Nokia voor zijn mobiele activiteiten, aangezien de meeste van de andere hardware makers hebben verlaten of genegeerd Windows Phone. Als dat het geval is, wordt Microsoft voorbestemd om het faillissement van Nokia voor ten minste de komende 18-24 maanden?

Ja. Samsung is het rijden van de Android golf en kon gemakkelijk opgeven maken van Windows Phone-apparaten en waarschijnlijk nog meer winstgevend zijn. HTC heeft het moeilijk om te concurreren met Samsung op Android, maar heeft niet veel gedaan om helemaal innoveren met Windows Phone. Nokia is veel meer gericht op Windows Phone, moeten ze nu dat ze zette alle andere smartphone-platforms, en ik kan zien ze steeds de enige producent van Windows Phones in de toekomst. Het is niet de meest comfortabele plek om te zijn voor Nokia al sinds Windows Phone is meer van een verlies leider voor Microsoft en ze konden het op te geven op elk gewenst moment en contine succesvol met Windows en Office te zijn terwijl het een zekere einde aan Nokia zou betekenen .; Nokia kon meedoen en helpen Microsoft met hun Surface producten in de toekomst, vooral als Microsoft in handen van Nokia. Microsoft heeft de neiging om te besteden dan wat zinvol is bij momenten zodat ik kan zien hen te ondersteunen Nokia voor een paar jaar, zelfs als Nokia blijft worstelen langs te wachten op Windows Phone te pakken te vangen in de markt.

Ik zou hebben beantwoord deze vraag anders had het bedrijf niet alleen gisteren begonnen met de Suface tabletten;. Nokia is momenteel vlaggenschip smartphone leverancier van Microsoft, maar Redmond kan net zo goed gaan de Surface route en verkopen hun eigen smartphones (a la Google Nexus) in plaats van samen te werken met of het kopen van Nokia regelrechte;. Mijn intuïtie is dat Microsoft heeft zijn handen vol aan de Surface tablets, de Windows 8 lanceren en heeft al een volledige plaat van technologische producten te verkopen, en moet Nokia te zinken of zwemmen op eigen verdiensten,. Maar ik zou ook niet de mogelijkheid van een bedrijf als Samsung warming-up van Microsoft en produceren veel sexier Windows Phone Apollo handsets in 2013, en het nemen van zijn plaats als hun premier smartphone verkoper of zelfs de fabrikant contract voor een Surface telefoon korting .

RIM bracht een groot deel van 2011 gericht op het brengen van de BlackBerry PlayBook-tablet op de markt, terwijl de primaire bedrijfsprocessen – smartphones – achter Apple en Android viel. Met de PlayBook nu in leven, het is eerlijk om te zeggen dat de tablet afleiding bijna de kansen van het bedrijf heeft gesloopt in het apparaat markt? Als het bedrijf niet had gekregen op een zijspoor op een tablet, hoe veel betere vorm is het misschien in op dit moment?

De PlayBook is een mooi stukje hardware, maar het moest de 2.0 OS bij de lancering (niet meer dan een jaar later) om te concurreren met de iPad en enige kans op succes. Ik denk niet dat de PlayBook was genoeg van een afleiding om de problemen RIM is nu veroorzaken. De PlayBook leek niet te consumeren dat veel middelen, anders misschien zou het hebben gelanceerd zonder een vereiste voor een BB smartphone. Ik denk dat hun problemen werden voornamelijk veroorzaakt door een gebrek aan uniforme richting en leiderschap en, vergelijkbaar met Nokia, een gebrek aan erkenning ze moesten onmiddellijk maatregelen te nemen om te concurreren met iOS en Android. Mensen houden van hun eigen creaties, maar je kunt ook niet je hoofd in het zand steken en hopen dat uw product slaagt omdat de markt snel verandert;. Ze hebben nieuw leiderschap nu en met een frisse OS komt later dit jaar, zolang ze gefocust blijven en op de rails kunnen ze hopelijk houden meer dan 5% voorafgaand aan de lancering van hun nieuwe OS en vervolgens het nemen weer uit.

Hoewel er een aantal redenen waarom ik nog steeds als de PlayBook, was het een slecht idee is voor RIM om reflexmatige een tablet product in ontwikkeling en zo kort na de iPad werd uitgebracht;. QNX was zeker een noodzakelijke aanschaf om te vernieuwen het bedrijf de OS-technologie, maar de inspanningen had kunnen worden toegepast in de richting van smartphones in plaats daarvan. RIM zou nog steeds te maken hebben met veel van dezelfde problemen als de PlayBook met betrekking tot de ontwikkeling van software problemen, maar de time to market niet zou zijn geweest zo gehaast, als belangrijke functionaliteit, zoals e-mail en PIM zou zijn gemaakt een prioriteit en een QNX smartphone product zou niet zijn vrijgelaten zonder die functies te werken out of the box.

Wanneer Nokia besloten om over te schakelen naar Windows Phone als zijn smartphone-platform in 2011, het zag eruit als een moedige stap die de lange, langzame daling zou kunnen omkeren. Echter, het uiteindelijk vervreemdende een groot deel van zijn bestaande klantenbestand en niet in geslaagd om nieuwe klanten sinds Windows Phone niet in staat om gebruikers te winnen tegen de iPhone en Android is geweest aan te trekken. Is het te vroeg om te bellen met de Windows Phone maken een regelrechte mislukking?

Nokia had kunnen zitten met Symbian en hield haar bestaande basis al jaren, misschien wel langer dan wat we nu zien, maar ze hadden om iets te doen op een gegeven moment om nieuwe klanten aan te trekken. Windows Phone leek een goede keuze met een solide ecosysteem en een bereidwillige partner in Microsoft. Ik denk, en hoop, Microsoft is in het voor de lange termijn, maar ze hebben niet zo vocaal geweest als ze waren in het verleden en het gaat me een beetje. Anders dan Gerookte door Windows Phone promoties zie ik heel weinig marketing van Windows Phone van Microsoft;. Ik denk dat Windows 8 heeft de potentie om Windows Phone 8 een lift te geven en na het zien van de Microsoft Surface aankondiging gisteren Ik word aangemoedigd door de mogelijkheden;. I grondig genieten van mijn Nokia N9 loopt MeeGo en wens dat Nokia zou zijn blijven steunen en de ontwikkeling van dit platform. Net als webOS Het biedt een frisse gebruikersinterface en leek te winnen ontwikkelaar aandacht voor Nokia gedood uit. Ik denk dat het kan de kloof tussen lange tijd fans van Nokia’s en nieuwe klanten met een paar selecteren nieuwe apparaten hebben overbrugd en bleef applicatie-ontwikkeling en ik ben triest dat het nooit een eerlijke kans kreeg.

Ik ben van mening dat Nokia de juiste call met Windows Phone, maar net zoals het is absoluut noodzakelijk om in te grijpen met een kanker in het begin van zijn ontwikkeling, moet Nokia veel meer pro-actief zijn met hun overgang, die zou hebben ingeschakeld hen krijgen hun next-generation producten de deur uit sneller. Hun korte flirt met een aangepaste Linux OS (MeeGo) in plaats van het gebruik van een product onder licentie, zoals Windows Phone of Android was ook een onnodige afleiding ook.

Wat zijn de grootste nadelen van Nokia en BlackBerry-producten versus Android en iPhone?

Hoewel we nu meer dan 100.000 apps in de Windows Phone Marketplace, ik denk nog steeds dat er genoeg belangrijkste toepassingen ontbreekt dat mensen blijven bewegen naar Windows Phone. Zoals ik al vaak heb geschreven, vind ik over het algemeen Windows Phone een betere OS voor mij dan Android en iOS. iOS verveelt me ​​nu en tenzij je Ice Cream Sandwich te gebruiken Ik denk dat Android is te versnipperd. WP is glad, snelle en spannende en nieuwe smartphone-gebruikers is het gemakkelijk op te halen en te leren;. RIM is eigenlijk niet eens in de toepassing spel en BlackBerry App World is niet een plezierige ervaring voor mij. Apps hebben nog te veel menu’s en de beperkte weergave maten me gek na het gebruik van mooie, grote displays op andere apparaten. Software toetsenborden hebben een uitstekende gekregen en ik denk dat er weinig behoefte aan een fysiek QWERTY-toetsenbord langer;. Ik ben het met Jason dat BB niet langer uitgevoerd wordt gezocht door de menigte te beteugelen beroep, maar er is geen reden dat de Lumia apparaten kan niet worden als sexy apparaten.

Voor Nokia en BlackBerry, ik zou moeten wijzen op een aanzienlijk kleiner applicatie basis, maar het probleem is veel ernstiger voor RIM;. Er is ook een basic sex-appeal kwestie die van de twee bedrijven, RIM lijkt de meest moeilijk te hebben gehad tijd met vergeleek zijn rivalen. Nokia is van oudsher zeer flitsende producten gemaakt, dus ze zijn veel meer geschikt te passen aan de consumerization omgeving die is gemaakt door Apple met hun iOS-producten en Google’s OEM’s.

Hoe zit het met het product vraag? Zijn Nokia en RIM vrijgeven van inferieure producten of zijn ze net outmarketed door Apple en Google?

Nokia’s huidige Lumia WP line-up is vrij stevig en naar mijn bescheiden mening een betere kwaliteit dan de meeste Android-apparaten. Ze hadden beter Symbian-apparaten in het verleden en ik heb kwaliteitscontrole kwesties gezien, vooral met de Lumia 900, die lijken te zijn een gevolg van haasten producten op de markt om te proberen te concurreren in de ruimte. Windows Phone kan het gewoon niet wat ze moeten zijn grip te krijgen en een aantal van die lijkt te zijn een gevolg van de beperkte marketing van Microsoft (vergelijkbaar is met hun niet-bestaande Zune inspanningen) en het ontbreken van mobiele provider ondersteuning (ik denk niet dat WP kunt zelfs slagen zonder Verizon . hoewel Apple was in staat om het te doen alleen met AT & T voor een lange tijd) Mensen die WP gebruiken over het algemeen echt genieten van de ervaring, dus ik ben verbijsterd op keer terwijl Nokia en WP zijn niet beter doen;. RIM heeft geen nieuwe producten vrijgegeven voor wat tijd en zal pas BB OS 10, zodat ze zijn echt pijn te doen als het gaat om de verkoop. Hun laatste ronde van BB 7 apparaten was eigenlijk heel behoorlijk, maar als hun premier toetsenbord apparaat eindigt met slechtere levensduur van de batterij dan de vorige modellen is er iets mis bij RIM. Er is veel van de belofte met OS 10, maar om ervoor te zorgen dat producten in de consument in handen te krijgen voor het einde van 2012 RIM nodig heeft.

Ik denk dat op zijn minst in het geval van RIM, het bedrijf absoluut is het vrijgeven van inferieure producten aan die van hun concurrenten. De PlayBook, terwijl met uitstekende hardware, werd ontsierd door problemen met betrekking tot elementaire softwarefunctionaliteit tijdens zijn eerste release-cyclus in 2011; de PlayBook OS ontwikkelaar omgeving (die in wezen identiek is aan de ene gebruikt op de aankomende BB OS 10) is ten opzichte van ruwe wat bestaat voor iOS of Android en heeft lang geduurd om zich te manifesteren in zijn geheel. En de bestaande BlackBerry 7 producten zijn technologisch inferieur in zowat elke denkbare manier van de rest van de concurrentie;. Nokia heeft aantoonbaar bracht een zeer goede telefoon met de Lumia 900, maar de draagtijd van het creëren van een product als gevolg van hun Microsoft-partnerschap heeft elephantine geweest, dus ze hebben gehad om in de eerste plaats bestaan ​​op hun Symbian inkomsten die in zwaar verval zijn geweest;. We weten ook dat Nokia’s Bill of Materials (BOM) voor de Lumia 900 is iets hoger dan Apple’s iPhone 4S, die een meer krachtig apparaat en wordt verkocht met een veel hogere winstmarge. Gezien het feit dat de Lumia moet zwaar vervoerder worden gesubsidieerd op $ 99, dit is een recept voor het verlies van een groot deel van het geld.

Laten we eerst eens definiëren wat we bedoelen met “overleven.” Ik denk dat wat we het hier over hebben is de vraag of Nokia en Research in Motion onafhankelijke bedrijven zullen blijven en zal blijven levensvatbaar smartphones te produceren met ten minste ongeveer 10% wereldwijd marktaandeel in de komende paar jaar. Mee eens? Iets toe te voegen of te verduidelijken?

Ik denk dat dit een eerlijke definitie om te overleven, hoewel Palm en Microsoft hebben ‘overleefd’ in het verleden met veel minder dan 10% voor de komende jaren. Gezien de huidige competitieve markt hoewel ik denk dat je 10% nodig hebt of wat je bent echt gewoon opknoping rond en als je naar links zou niemand echt schelen;. Het is goed om dit te verduidelijken nu, omdat RIM zou kunnen “overleven” als een software en services leverancier als BB 10 gaat niet goed voor hen of als ze het niet zo ver kan maken. Nokia is een telefoon fabrikant die heeft gefaald in de meeste diensten door de jaren heen, met uitzondering van Nokia Maps. Is het overleving voor Nokia als ze gewoon de enige producent van Windows Phones te worden?

Ik ben het eens. Maar om toe te voegen aan dit, zou ik ook zeggen dat beide bedrijven zouden moeten intact blijven met de meeste van hun bestaande activa en overige medewerkers, niet niet alleen een schil van hun vroegere bestaan ​​te zijn.

Vervolgens laten we samenvatten, waar Nokia en RIM zijn. Beide bedrijven zijn afgehaspeld nu toe in 2012 met tegenvallende financiële verslagen naar Wall Street en massaontslagen. Zijn deze twee bedrijven in het echte gevaar van instorten financieel, of worden hun problemen wordt buiten proportie opgeblazen?

Net vorige week Nokia kondigt fabriekssluitingen, ontslagen van maximaal 10.000 mensen, snijden in de uitgaven voor O & O, en nog veel meer. Deze 10.000 verliezen zijn in aanvulling op de verliezen van vorig jaar (4000) en eerder dit jaar (3500), dus terwijl verlaging van de personeelskosten vaak nodig zijn om de kosten te verlagen en de focus strategieën, de verliezen van deze omvang (totaal van deze drie verliezen is ongeveer 25% van Nokia) zijn tekenen van ernstige problemen. Ze maakten ook grote veranderingen in het leiderschap, het loslaten van een aantal lange tijd Nokia-medewerkers, zodat slechts vier van de 15 leiders van de looptijd van de vorige Nokia-CEO’s in posities van leiderschap blijven;. Nokia’s aandelen daalden 18 procent, het laagste niveau sinds 1996, het volgen van deze aankondigingen en hun marktwaarde is gedaald tot slechts $ 8600000000 (6,8 miljard euro), die naar beneden is van een piek van meer dan 300 miljard euro in 2000. Dit is een ongelooflijke verlies, terwijl de smartphone markt heeft gehaald en Apple heeft extreme winstgevendheid blijkt uit iOS. Een verdere daling van de verkoop zou inderdaad kunnen leiden tot Nokia lopen uit van contant geld, dus ik denk niet dat het is buiten proportie bij allen en is zeer betrekking;. RIM is in hoge staat ook met een aanhoudende verlies aan inkomsten (een daling van 19% ten opzichte van vorig kwartaal ) en dalende smartphone zendingen (een daling van 21% vorig kwartaal). Ik denk echter dat RIM heeft een sterkere basis dan Nokia met ongeveer 77 miljoen abonnees dat veel overheid en grote vennootschappen die zijn traag om te veranderen en te waarderen de beveiliging en IT controle van de BB OS bevatten. RIM had een cash in totaal $ 2100000000 aan het begin van maart, die steeg met $ 610.000.000 uit het voorafgaande kwartaal. RIM’s huidige marktwaarde is slechts $ 5600000000 die weer is verschrikkelijk in vergelijking met hun hoge medio 2008 van bijna $ 80000000000. Ze hebben niet zoveel Nokia gevallen, maar de trend is niet goed en ze zijn ook survival mode op dit moment.

Dit zijn beide zeer concrete aanwijzingen van dreigende financiële ineenstorting van beide bedrijven;. Nokia heeft ongeveer 5 miljard euro aan reserves, maar veel analisten schatten die kunnen worden verbrand door middel van in ongeveer een jaar met hun huidige uitgaven, zodat het bedrijf gaat moeten veel ernstiger bezuinigingsmaatregelen dan heeft het op zijn plaats nu vast te stellen. . Dit kan een veel grotere ronde van ontslagen zodat een verkleining van het bedrijf van zijn 124.000 medewerkers een veel beter beheersbaar te vermelden, RIM is in een enigszins beter omdat het ongeveer $ 2B in contanten en een veel kleiner bedrijf dan Nokia slechts ongeveer 14.500 medewerkers;. echter, de run rate op het betalen voor de salarissen en de exploitatie van hun datacenter / netwerkinfrastructuur en het plegen van de productie van middelen en onderdelen om hun nieuwe BB 10 producten kon eten die relatief snel, vooral als de nieuwe smartphones niet lukt en ze moeten afschrijven inventaris zoals ze deden met de PlayBook.

Zijn beide debaters van vandaag online en klaar om af te vierkant?

Bring it on Jason en Jason 🙂

Klaar.

Matthew Miller

We begonnen onze debat door het definiëren van succes, en als we eisen dat beide bedrijven blijven zelfstandige entiteiten, dan moet ik zeggen dat ze allebei rond zal zijn voor ten minste de komende paar jaar.

Als ze niet tot 10% of meer van de smartphone markt in die periode kan krijgen, dan heb ik mijn twijfels voor succes op lange termijn.

Ten aanzien van Nokia, blijven ze Windows Phone duwen met stevige hardware en fantastische toepassingen en diensten, maar Windows Phone kan het gewoon niet lijken te veel tractie te krijgen in de smartphone markt. Met hun Symbian PureView apparaat nu beschikbaar en een Windows Phone-versie komt in de toekomst – samen met de belofte van Windows Phone 8 – ik geloof dat er hier reële mogelijkheden voor Nokia om het tij te keren en te tonen succes met Windows Phone. Het zal niet makkelijk zijn en Microsoft en Verizon aan boord te komen en tonen hun steun ook.

Geplaatst door Jason Hiner

Series 40 en unieke ontwerpen

Matthew Miller

PureView en opkomende markten

Jason Perlow

Met betrekking tot RIM, de zakelijke markt die nog steeds gebruik maakt van BlackBerry-apparaten is langzaam te veranderen en dit werkt in hun voordeel als ze werken uit de details van de BB OS 10. Indien RIM BB OS 10 apparaten met een glad en functioneel besturingssysteem kan krijgen op basis van QNX voor het einde van het jaar, ik denk dat ze zullen ook in staat zijn om hun marktaandeel te behouden en te groeien in 2013.

Jason Perlow

Het vooropgestelde doel voor RIM en Nokia is overleven intact, als onafhankelijke bedrijven.

Hoewel er geen twijfel dat beide ex-industrie reuzen hebben mobiele technologie en intellectuele eigendom van de waarde, de moeilijke waarheid is dat om intact om te overleven voor de komende jaren, zullen beiden in een enorme comebacks podium.

In het komende jaar, dit gaat om strenge bezuinigingsmaatregelen (een massale bezetting schaal-down op zowel bedrijven als activa af te stoten) te betrekken bij om de run rate op cash reserves, alsook een perfecte uitvoering van de nog te verminderen -zij-vrijgegeven producten (BlackBerry 10 voor RIM en Windows Phone Apollo handsets voor Nokia).

Ervan uitgaande dat de uitvoering is perfect, zijn we ook het maken van een grote veronderstelling dat de nieuwe producten zal hen in staat stellen om zich te onderscheiden en de aandacht vestigen op de consumenten die anders zouden worden te kijken naar de producten van hun concurrenten, zoals Apple en Samsung, die ook worden voortgezet om te innoveren en commando een zeer sterke voorsprong in de smartphone en tablet markt.

In het geval van Nokia, kunnen we niet eens zeker van zijn dat hun patroonheilige, Microsoft, is volledig toegewijd aan het houden van hen drijven, aangezien het bedrijf de recente beweging in de richting branding van hun eigen apparaten met Surface.

En als eerdere prestaties van RIM met het aantrekken van ontwikkelaars om hun QNX-gebaseerde PlayBook is een indicatie van het toekomstige succes met BlackBerry 10 toestellen, kunnen we heel goed te kijken naar de laatste stand van het bedrijf komt dit najaar.

Elke manier waarop je kijkt naar dit, de uitdagingen lijken bijna onoverkomelijk.

Jason Hiner

Van alle grote debatten die ik tot dusver heb gemodereerd, heb ik nooit een hardere tijd het kiezen van een winnaar dan ik met dit hebben gehad. Zoals Matt Miller duidelijk uitgelegd, terwijl zowel Nokia en RIM worden geconfronteerd met zware tegenwind, de twee bedrijven hebben nog steeds activa, contant geld, en sommige mogelijkheden die zij kunnen benutten. Nokia heeft nog steeds Microsoft erachter en RIM is een kleiner bedrijf met meer flexibiliteit en een hoge marge software en services business die uiteindelijk het bedrijf kon dragen.

Aan de andere kant, Jason Perlow effectief blijkt het feit dat beide bedrijven wachtte veel te lang voordat ze eerlijk met zichzelf over hun uitdagingen en het nemen van maatregelen. Dat heeft hen beiden achtergelaten in een precaire positie financieel waar ze moeten om kosten te besparen en tegelijkertijd te investeren in nieuwe innovaties die kunnen helpen graven ze uit. Helaas heeft geen van beide bedrijven laten zien tekenen dat zij bereid zijn leiders in smartphones weer geworden.

Uiteindelijk, tenzij er iets verandert, is het moeilijk om een ​​van deze bedrijven overleven als onafhankelijke spelers in de smartphone markt stel 24 maanden vanaf nu. Om die reden heb ik de kant van Perlow.

Canonical en Microsoft werken samen aan containers

Hebben we echt een recht om te worden vergeten?

dappere nieuwe strategie Satya Nadella’s: Kan Microsoft uit te voeren?

In IBM en Apple’s kielzog, heeft Android verloor haar enterprise kans?

Wat heeft RIM hebben gaan voor het?

Geplaatst door Jason Hiner

Langzaam bewegende agentschappen en verse OS

Matthew Miller

Ik kom naar boven leeg.

Jason Perlow

RIM als een leverancier van bedrijfssoftware?

Geplaatst door Jason Hiner

Zeker, maar ze nodig hebben om iOS en Android te ondersteunen

Matthew Miller

Niet toevallig een strandbal in Waterloo in februari.

Jason Perlow

Zal Microsoft overeind Nokia?

Geplaatst door Jason Hiner

Misschien, maar Nokia kan ook helpen Microsoft

Matthew Miller

De Surface curve bal

Jason Perlow

RIM’s PlayBook afleiding

Geplaatst door Jason Hiner

PlayBook was niet het probleem, was het leiderschap

Matthew Miller

QNX was van essentieel belang. De PlayBook is een reflexmatige.

Jason Perlow

Nokia’s inzet op Windows Phone

Geplaatst door Jason Hiner

Te vroeg om te bellen, maar ik wil MeeGo terug

Matthew Miller

De juiste beslissing, maar ontdekten hun kanker te laat.

Jason Perlow

De nadelen

Geplaatst door Jason Hiner

Apps zijn nog steeds ontbreekt

Matthew Miller

Not Enough Apps en Limited Sex Appeal

Jason Perlow

producten

Geplaatst door Jason Hiner

Hardware is prima, maar geen marketing doet pijn

Matthew Miller

Inferieure producten voor RIM, Inferior supply chain manipulatie voor Nokia.

Jason Perlow

Te beginnen met een definitie …

Geplaatst door Jason Hiner

10% is eerlijk in de huidige mobiele ruimte

Matthew Miller

Zij moeten grotendeels intact blijven.

Jason Perlow

De huidige stand van zaken

Geplaatst door Jason Hiner

Ik denk dat het gevaar is reëel en dreigend

Matthew Miller

Een zeer reële kans op instorten.

Jason Perlow

Mic check

Geplaatst door Jason Hiner

Hier en klaar om te rollen

Matthew Miller

En garde!

Jason Perlow