Rudd het inhuren van beveiliging CIO

afdeling Kevin Rudd heeft geadverteerd voor een top-level, beveiliging gerichte chief information officer te zien op de, technologische aspecten van zijn nationale veiligheidsstrategie.

PM Kevin Rudd, (Credit: Australian Labor Party)

De zogenaamde National Security CIO zal een deel van de nieuwe zijn, Nationale Veiligheid en International Policy Group binnen Rudd’s, departement van de minister-president en het kabinet, volgens; advertenties vandaag geplaatst. De positie zal aan voormalige SAS-commandant melden; Duncan Lewis, die deze maand aangesteld als Rudd’s nieuwe nationale was; veiligheidsadviseur.

de coördinatie en het toezicht op de nationale veiligheid gemeenschap,, informatie- en communicatietechnologie architectuur en, strategie “, aldus de advertentie van de National Security CIO zal de strategische richting te geven.

Het blijft onduidelijk wat de relatie van de nieuwe ambtenaar zal, hebben met AusCERT, ‘s lands bestaande Computer Emergency; Response Team, of de Australische regering Information Management; Office (Agimo), die zit in het ministerie van Financiën en, Deregulering en is de Federal regering top autoriteit, het gebied van de informatietechnologie beleid tussen de verschillende overheidsinstanties.

Er is ook de Defence Signals directie, waarin een bepaald worden; reeks beleidsmaatregelen de beveiliging in overheidsinstellingen.

Het nieuws komt als Rudd onlangs heeft beloofd om de Australische cyber-defensie te versterken af ​​te weren wat hij beschreef als hackers ‘en; terroristen’ ready toegang tot technologie.

We zijn sterk afhankelijk van de computer en informatie technologie, watervoorziening, bankwezen en financiën, en telecommunicatie;; kritische sectoren zoals de luchtvaart, elektriciteit en rijden netwerken “, zei de minister-president in zijn eerste nationale veiligheid; verklaring.

Deze afhankelijkheid van informatie-technologie maakt ons potentieel; kwetsbaar voor cyberaanvallen, “zei hij.” Een aantal acteurs kunnen, en buitenlandse staten; dergelijke aanvallen, variërend van hackers, tot commerciële entiteiten uit te voeren.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

ANZ Bank shuffle tech executive dek