Samsung Galaxy S4 en Knox: iPhone versus Android weer net spannend

Twee afzonderlijke stukken van het nieuws van de afgelopen paar dagen hebben het potentieel om de onderneming smartphone markt wagenwijd weer open.

In de eerste plaats in het weekend Samsung bevestigd dat de Galaxy S4 – de volgende versie van zijn vlaggenschip smartphone – is op de weg, en al snel. De handset zal worden, onthuld in het midden van maart in New York.

De timing van deze aankondiging, bij de start van het Mobile World Congress, zullen vrijwel alle van de volgende aankondigingen overschaduwen op het evenement (en toont aan dat Samsung een paar trucjes van Apple heeft geleerd, ook).

Maar voor de onderneming publiek was er een tweede, net zo intrigerend, aankondiging: initiatief ‘Knox’ Samsung’s te creĆ«ren, veiligheid verhard smartphone-software, dat is meer aantrekkelijk voor zakelijke gebruikers.

Knox is vergelijkbaar met BlackBerry Balance systeem dat het mogelijk maakt IT-beheerders om persoonlijke en zakelijke gegevens van werknemers uit elkaar te houden. Samsung zei dat Knox uitgerust met verbeterde beveiliging (SE) Android naar een container die zakelijk en persoonlijk gebruik van een mobiel apparaat scheidt te maken.

Dit wordt afgedwongen door SE Android en encryptie op het bestandssysteem niveau, dat moet het lekken van gegevens, virussen en malware-aanvallen te snijden.

“Gemakkelijk bereikbaar via een pictogram op het startscherm, de Knox container presenteert een verscheidenheid van enterprise applicaties in een beveiligde omgeving, waaronder e-mail, browser, contacten, agenda’s, bestanden delen, samenwerken, CRM en business intelligence toepassingen,” aldus het bedrijf in een verklaring.

Knox zou een belangrijke differentiator over het grootste deel van Samsung’s Android-toestel rivalen, voor wie BYOD en andere zakelijke mobiliteit initiatieven grotendeels een achterbank te nemen, aldus Tony Cripps, apparaten en platforms analist bij Ovum.

Het positioneert ook Samsung om eventuele verweking van de vraag bij bedrijven en ‘prosumers’ te benutten; BlackBerry-toestellen. Het kan ook gebruik maken van elke terughoudendheid van bedrijven om applicaties en gegevens op Apple iOS-apparaten in te zetten, voegde Cripps.

Knox is naar verwachting beschikbaar in de “gekozen” Galaxy telefoons in het tweede kwartaal van dit jaar – en volgens de, is Samsung overweegt het inbedden van Knox in de Galaxy S4.

Op dit moment is Android is dominant in de consumentenmarkt, met Android-apparaten goed voor ongeveer twee derde van alle smartphones gekocht door consumenten.

Hoewel er een eerlijke verschil in prijs tussen de Microsoft Surface RT en de Samsung Chromebook, delen ze veel gelijkenissen. Maar welke is beter geschikt voor het werken op de weg?

MWC 2013: Samsung’s Knox systeem houdt BYOD strijd om BlackBerry; MWC 2013: HP Slate 169 $ 7 Android tablet hands-on; MWC 2013: Lenovo introduceert een drietal nieuwe Android-tablets

Maar in de onderneming van de iPhone is zeer de smartphone bij uitstek, met BlackBerry en Windows Phone ook gericht op de zakelijke markt. Android heeft de onderneming vond een hardere verkopen vanwege de perceptie dat Android veiligheid is zwakker.

De versnippering van Android heeft niet geholpen, hetzij: smartphones in enterprise hebben de neiging om high-end telefoons, omdat ze meer moeten doen. Inderdaad, een, vaak onthouden van CIO’s, is dat er geen probleem met Android-apparaten in de onderneming, zolang ze goed worden beheerd.

De S3 is al de telefoon die de meeste waarnemers wijst als Android enterprise telefoon (en degene die het vaakst in vergelijking met de iPhone).

Een Galaxy S4 in combinatie met een nieuwe nadruk op enterprise management zou de druk op de BlackBerry en Windows Phone zetten in de zakelijke markt, hoewel het niveau van de opgehoopte vraag van werknemers en bedrijven voor Android in de onderneming is op dit moment een onbekende hoeveelheid.

Mobiliteit, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen toch te verhogen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Fort Knox

En gezien de underwhelming reactie op de iPhone 5 zou de S4 / Knox combo ook zet een beetje druk op Apple om zijn spel te verhogen. Na een lange tijd, de onderneming smartphone markt gewoon opnieuw kreeg spannend.

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Mobile World Congress 2013

Android strijd in de onderneming

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice