SAP BusinessObjects: wat ongezegd was

De SAP BusinessObjects-go-to-market show was lichtjes interessant maar liet belangrijke vragen onbeantwoord. Collega Dan Farber en Mike Krigsman waren op de oproep als James gouverneur was.

Ik vroeg hoe de gecombineerde operatie niet-financiële maatregelen zou kunnen nemen in de nieuwe oplossingen. Ik zat te denken over hoe de klantenservice en menselijk kapitaal maatregelen dienen om financiële informatie die de neiging heeft om rear-view facing contextualiseren. De geïnterviewde team van Henning Kagermann, CEO van SAP en Johannes Schwartz, CEO van BusinessObjects dook het probleem, vaag over futures en de versterking van hun geloof de primaire markt is in het kantoor van de CEO. Ik denk dat ze een truc gemist.

Er is een reële kans om grote waarde veel verder dan de oude business intelligence model dat ik de neiging om te karakteriseren als achteruitkijkspiegel operaties toe te voegen. De kans is iets wat ik zie die uit inspanningen rond governance, risk en compliance (GRC) en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Maar als ze zeggen dat de vraag er niet is, dan misschien hebben ze niet het volledige verhaal bedacht. Gezien het feit dat SAP is in de vroege stadia van werken te komen hoe om oplossingen te bieden in tegenstelling tot de huidige nadruk op consulting in beide gebieden, mag dit niet als een verrassing. En om eerlijk te zijn, hebben ze romen rond GRC. Ze konden echter de mogelijkheid om een ​​aantal thought leadership te pakken hebben gebruikt, iets wat ze leken terughoudend om te doen. In plaats daarvan, spraken zij over een sterke vraag van de markt in de bredere BI ruimte. Dat zou wel een weerspiegeling van waar hun klanten zijn bij de vaststelling cyclus.

Vanuit een concurrentiepositie, Dan Farber gevraagd over Hyperion

SAP voorspelbaar is van mening dat Business Objects biedt een meer in staat platform. Ik vroeg Kagermann als Hyperion zo goed zou werken met SAP als hij zou met een stapel van Oracle. Hij zei nee.”

Ik kan dit niet. Hyperion deelt veel klanten met SAP die op zijn beurt verkoopt ongeveer $ 1 miljard per jaar in Oracle databases. BI is data-driven, ergo zou er geen wezenlijk verschil tussen het vermogen om werk uit een of andere stack zijn. Terwijl op het onderwerp van Hyperion, collega Onregelmatige Vinnie Mirchandani vroeg in e-mail

Ik wilde vragen … waarom was er geen melding gemaakt van SAP BI, Duet, SAP-klanten met Hyeprion – bijna alsof geen van die zaken?

Het doet materie en Vinnie is het recht om te vragen, maar we waren de tijd beperkt in Q & A dus we zullen die voor een andere dag te houden. James Governor dook in de kwestie van de convergentie tussen BI en zoeken vragen hoe ze dit zien uit te spelen. John Schwartz aangelegd BO’s Polestar vermogen, en merkt op dat het kan doorzoeken hieracies en handvat ongestructureerde data. Dan peilden verder op deze vragen van de sprekers over de plannen om RDF en terwijl SAP-BOBJ niet in details gingen, Johannes Schwartz gemaakt tot wat voor mij was een vreemde opmerking toen hij zei te nemen

Ook wil ik erop wijzen dat het zoeken als een product op zich is niet een zeer interessante business propositie, tenzij je zoekopdracht kunt aansluiten op een data-omgeving of u kunt het aansluiten op andere manieren van het visualiseren van de informatie die naar buiten komt. Het is een mooie speld punt product dat ik denk niet dat levert waarde aan zakelijke gebruikers. Misschien OK voor de consument. In onze context, zoeken is een van de instrumenten in de portefeuille van instrumenten geven we klanten.

Degraderen zoekopdracht op deze manier is vreemd, want al jaren, waarnemers hebben gezegd dat het zoeken is de killer app voor internet-toepassingen. Als er iets, zou ik zeggen dat zoeken is een sterkere mededinger voor de killer app titel die de meeste bedrijven verdrinken in een zee van informatie. Kenniswerkers in het bijzonder worstelen met duizenden van data feeds en ik zie meer bedrijven betreden van de enterprise search ruimte als ze de kans om marshall zien en te beheren van de zee van zakelijke gegevens. Zelfs zo, het was niet duidelijk hoe SAP en BOBJ individuele zoekmogelijkheden zal worden versmolten. Werken dit uit is cruciaal, omdat zakelijke gebruikers in de war zullen krijgen als ze moeten springen van het ene instrument naar het andere.

Zoals altijd, het was goed om te worden geïnformeerd over de plannen van de grote spelers in de onderneming ruimte, maar even, liep ik weg mijn hoofd krabben en zich afvragen hoe dit huwelijk zal werken.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle