SAP voert actie om No Mobile Developer Left Behind

mul-ti-plexer-er. zelfstandig naamwoord. Inrichting, in de elektronica, die synthetiseert uiteenlopende datasignalen in één uniform output. de website multiplexer fuseert verschillende perspectieven, mediatypen en gegevensbronnen en synthetiseert ze in een duidelijke boodschap, via een gesponsorde blog.

de website multiplexer stelt marketeers in staat om direct verbinding met de website van de gemeenschap door hen in staat om te bloggen op de website publishing platform. Inhoud op de website multiplexer blogs wordt geproduceerd in samenwerking met de sponsor en is geen onderdeel van de redactionele inhoud van de website.

De Sybase Unwired Platform heeft gegenereerd een eerlijk bedrag van de rente het afgelopen jaar van enterprise ontwikkelaars. Maar om eerlijk te zijn, er is frustratie, ook.

De frustratie komt niet uit de SUP-technologie zelf, die een enorme sprong met versie 2.0 in mei met de lancering van twee belangrijke nieuwe functies gemaakt: 1) de mogelijkheid voor de tientallen miljoenen webontwikkelaars vertrouwd te coderen voor mobiele in talen om hen een dergelijke zoals HTML5, Javascript en CSS, 2) de mogelijkheid te creëren ‘hybride’ apps die draaien binnen een webbrowser (voor gemakkelijke porting tussen, bijvoorbeeld tussen Android en iOS) terwijl het aanbieden van de rijke UI van een native app.

Noch was het de frustratie van ontwikkelaars die voelde zich gevangen in de ongemakkelijke situatie van het gevoel afhankelijk is en concurrerend met SAP in zakelijke mobiliteit. Elke ervaren enterprise ontwikkelaar heeft waarschijnlijk behandeld met co-optition voorheen. Microsoft, bijvoorbeeld, is een van de grootste verkopers van applicaties op een afzonderlijk venster platform. En Google deze zomer kocht Motorola, waardoor het in de concurrentie met zijn vele Android telefoon en tablet partners.

Hoewel SAP heeft gebracht 30+ mobiele apps van haar eigen, heeft ook moeite genomen om gerust te stellen en woo ontwikkelaars. Zo zal de nieuwe SAP Store voor mobiele apps slechts plukken 15% van de app inkomsten – slechts de helft van Apple’s te nemen van de App Store. public doel SAP is om een ​​ecosysteem zodanig dat partner apps overtreffen zijn eigen 4 tegen 1. Het vrij veel schot op SAPPHIRE Madrid, presentatie van meer dan honderd apps in ontwikkeling of naderen hun voltooiing van partners op te bouwen.

Integendeel, de grootste klachten rond deze zaken

1) moeilijkheid voor ontwikkelaars, met name degenen die werkzaam zijn bij kleinere of één-persoon winkels, een proefexemplaar van SUP 2.0 krijgen

Ontwikkelaars kunnen een luidruchtige stelletje zijn. Zo volstaat te zeggen dat de frustratie voelbaar was.

Tijdens de diepe duik sessies op het SAP Influencer Summit vorige week, SAP en Sybase executives onthult plannen om deze problemen aan te pakken. Dankzij SAP Mentor Dagfinn Parnas voor de eerste te zijn tweet erop dat in 2012, SAP is van plan in te voeren

1) een hands-on proefversie van SUP voor ontwikkelaars

2) een SAP-center om direct te ondersteunen SUP ontwikkelaars leermiddelen, ontwikkelaar forums, toegang tot experts, en nog veel meer

(Dit is de voortdurende inspanningen van de mensen op Sybase zoals Stanley Stadelman, Loren Corbridge en anderen die hard hebben gewerkt om te produceren niet af te nemen, zoals de meest recente “MBO Best Practices” white paper, evenals de SUP Dev Blog.)

3) een nieuwe, minder dure runtime licentie van SUP.

Ik heb geen meer details op dit punt. Maar de reactie van ontwikkelaars in de SAP-ecosysteem is positief.

De ontwikkelaar centrum is “goed nieuws,” tweeted Australische ontwikkelaar, John Moy. “Het zal zeker verbeteren ontwikkelaar betrokkenheid … Wat krijgt de technologie in de handen van de ontwikkelaars gemakkelijk en vrij is waar het om gaat.

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Moy juichte ook de SUP run-time licentie. “Als dat waar is, verbetert dit [de] waarde prop” voor bedrijven die in het runnen van apps gebouwd op SUP (die een SUP run-time licentie vereist) alleen geïnteresseerd, maar zijn niet van plan om hun eigen aangepaste apps op SUP ontwikkelen. De laatste moet nog een volledige SUP-licentie.

Een andere ontwikkelaar, Kevin Grove, tweeted mij dat deze “klinkt als een win-win voor iedereen. En het bevestigt dat SAP luisteren naar de #SAPCommnet dialoog.”

Wat zijn uw gedachten? Is SAP en Sybase genoeg doen om ervoor te zorgen dat er geen mobiele ontwikkelaar achtergelaten?

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro