SIM doodt wereldwijde roaming met lokale nummers

Een nieuwe internationale mobiele operator genaamd Tru, waarvan de binnenlandse gesprekskosten voor gesprekken in het buitenland maakte biedt, begonnen met de exploitatie op de Australische kusten vandaag.

(Credit: Tru)

De exploitant, die meeliften op het Optus netwerk als onderdeel van een wholesale-overeenkomst, is in staat om te blijven roaming-kosten te drukken door middel van een gepatenteerd SIM-kaart, die meerdere nummers kunnen worden toegewezen. Het geeft klanten een lokaal nummer voor elk van de landen die het bedrijf heeft gelanceerd in: VS, het VK en Australië.

“Contacts in het Verenigd Koninkrijk kunt u altijd bereiken op uw UK aantal, en contacten in de VS kunt u bereiken op uw Amerikaanse nummer, waar je ook bent – zonder dat ze ooit het betalen van de kosten van een internationaal gesprek”, zegt Tru chief executive Geraldine Wilson in een media-verklaring van vandaag vrijgegeven.

Voor 220 andere landen die geen deel uitmaken van dit kleine netwerk, kan de SIM-kaart nog steeds gebruikt worden, maar roaming-tarieven worden toegepast. De dienst zal binnenkort ook worden uitgerold naar Hong Kong, Nederland en Spanje in de komende maanden, met plannen om in 20 landen tegen 2011.

“Het grote verschil is dat we bouwen aan een wereldwijde mobiele netwerk, zullen we de eerste wereldwijde netwerk actief zijn in het Verenigd Koninkrijk, de VS en Australië zijn. Het betekent dat we in wezen hebben de controle over beide uiteinden van de transmissie,” Tru managing director Ben Pullen toegevoegd, waarin wordt uitgelegd dat dit betekende dat zij in staat zijn om goedkopere diensten aan te bieden aan klanten.

Klanten zijn in staat om data, spraak en tekst bundels die aan de overkant van de landen waarin het is opgestart kan worden gebruikt kopen. Het bedrijf heeft gezegd dat haar prijzen zal zorgen voor meer dan 80 procent besparing op de huidige telecom operator roaming-tarieven. In een verdere 30 Europese landen, kan bespaard 30 en 60 procent worden bereikt volgens Tru.

Het bedrijf is ook het aanbieden van zakelijke klanten een speciale, in-house call center in Brisbane, volgens Pullen.

“Een deel van onze focus is dat we weten dat mensen zijn opgebouwd rond de wereld, die is de aard van onze markt, moeten we in staat zijn om een ​​hoog niveau van 24-uurs service aan de klanten te bieden”, zegt Pullen.

Volgens Pullen, heeft de toenemende opname van smartphones, tablets en andere draagbare technologieën die verbinding maken met het internet de toename van de vraag naar internationale datadiensten gezien. Deze verandering in de gebruiker gewoonten, voegt hij eraan toe, is langs geduwd door de beschikbaarheid van draadloos internet en communicatie-infrastructuur, zoals de National Broadband Network.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië