Singapore C2C online marktplaats winkelhaken $ 6M serie A financiering

Singapore gevestigde consument-to-consumer (C2C) online marktplaats Carousell heeft snagged US $ 6 miljoen in Serie A financiering en zal de inkomende investeringen te gebruiken om uit te breiden in de regio, waaronder Maleisië, Indonesië en Taiwan.

Opgericht in 2012, de startup partnered Sequoia Capital India naar de laatste ronde van de fondsen, die ook haar bestaande investeerders te waarborgen; Rakuten Ventures; Golden Gate Ventures, 500 Startups, en de lokale ondernemer Darius Cheung. De investering zal worden aangeboord om uitbreiding Carousell’s in de regio, met een primaire focus op Maleisië en Indonesië, evenals een Taiwan lanceren tegen eind 2014 te vergemakkelijken, een van de drie oprichters van het bedrijf, Quek Siu Rui, vertelde de website.

Er zijn verdere plannen voor het opzetten van aanwezigheid in andere markten, maar details over dit zal alleen worden gedaan nadat het team heeft geëvalueerd en besloten de opties in het eerste kwartaal van 2015, zei Quek.

Prioriteit zal gaan naar het stimuleren van de techniek, product, en de gemeenschap teams, zodat verbeteringen uit sneller kan worden opgerold op de Carousell site, waardoor het eenvoudiger en veiliger om te kopen en te verkopen op de lifestyle markt, aldus het bedrijf.

zelf Touting als een ‘mobile-first C2C markt “, de site maakt het mogelijk verkopers om een ​​foto te maken en een lijst van het item te koop in 30 seconden. Kopers kunnen ook chatten met verkopers via een eigen chat-tool die is geïntegreerd in de app.

Quek weigerde de dollar waarde van de transacties Carousell verwerkt elke maand onthullen, maar zei dat het heeft meer dan 2 miljoen items op de mobiele app sinds de lancering afgehandeld. Hij voegde eraan toe dat dit volume was toegenomen met meer dan 10 keer in het afgelopen jaar. Gemiddeld worden er acht verwerkte transacties per minuut, en de gemiddelde gebruiker door te brengen 21 minuten per dag surfen op het Carousell app. Meer dan 8 miljoen vermeldingen zijn gemaakt op de markt, waaronder populaire verkoop items, zoals high street fashion, beauty producten, en lifestyle gadgets.

Going mobile-first is nodig omdat er nu 2 miljard mensen toegang tot internet via smartphones, van wie velen zijn, steeds vaker gebruik van smartphones,. Als het belangrijkste middel van het verbinden met het internet “, zei hij.” Het is een grote en belangrijke missie, en we zijn blij om Sequoia van harte welkom om de familie te leren van hun uitgebreide ervaring met back wereldwijde bedrijven als Apple, Google en WhatsApp.

Gevraagd naar de inkomsten nummers Carousell’s, Quek zei dat het nog steeds een pre-omzet bedrijf en momenteel gericht op het product verbeteringen en groei, met name in nieuwe markten.

“Monetisatie is belangrijk voor ons, want we willen ervoor zorgen dat we kunnen blijven bouwen geweldige producten om anderen te helpen. We zullen geld te verdienen door middel van functies om verkopers te helpen, bijvoorbeeld door middel van premium aanbiedingen, zodat ze meer inzicht kunnen krijgen voor hun producten, alsmede andere verkoper management tools om ervoor te verkopen efficiënter en beheersbaar voor mensen met een hoge verkoopvolume, “legde hij uit.

Sequoia’s investering hier was gekomen van zijn recente India IV fonds in april, waarin US $ 530.000.000 werd opgeheven.

Volgens de laatste statistieken van PayPal, het gemiddelde; Singapore shopper besteedt US $ 1861 per jaar, op de aankopen online of via hun mobiele apparaten gekocht. Daarnaast zal het land van de e-commerce markt te bereiken US $ 2990000000, terwijl m-commerce zal raken US $ 1180000000 einde van het jaar.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard