Singapore en China om dual-currency transit card lanceren

‘S werelds eerste dual munt vervoer chipkaart wordt ontwikkeld voor gebruik in Singapore en de Chinese provincie Guangdong.

Dubbed de Chinees Visitor Pass, zal het mogelijk pendelaars om te reizen in beide steden met slechts één kaart, volgens een persbericht op woensdag. De contactloze smart card zal worden gelanceerd in de eerste helft van 2014 door Singapore payment service provider, EZ-Link, en Guangdong Lingnan Pass Company.

De, smart card, zal zowel de Singapore dollar en de Chinese renminbi op te slaan. Naast het openbaar vervoer, het zal ook worden geaccepteerd bij meer dan 100.000 punten in beide steden, waaronder retail en voedsel en drank.

Extra functies zullen geleidelijk na de lancering worden toegevoegd, zoals inter-city top-up-functie en de integratie van e-tickets om producten te houden, zoals toeristische passeert.

Dit betekent dat in de toekomst, kunnen bezoekers ook toegang tot toeristische attracties, eten en drinken krijgen, retail, aanbiedingen en andere lifestyle-applicaties in beide landen met deze pas, “aldus CEO EZ-Link’s Nicholas Lee, in de verklaring.

Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving

After Hours, Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction, After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, mobiliteit; Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte, innovatie; De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving