Singapore telco beboet voor inadequate 3G-dekking

SINGAPORE – ICT regulator Infocomm Development Authority van Singapore (IDA) heeft boetes opgelegd aan drie mobiele operators in het land – M1, SingTel en StarHub – voor het niet voldoen aan de gestelde kwaliteit van de service (QoS) standaarden voor 3G openbare cellulaire mobiele diensten.

De regulator een boete opgelegd van S $ 10,000 (US $ 8,911.40) aan elke exploitant voor de niet-naleving van de QoS standaard om ten minste 99 procent dekking van de dienst onder de Nationwide Buiten Dienst Dekking indicator voor de maand september 2012. bieden Volgens een media verklaring vrijgegeven donderdag, IDA zei de QoS framework was opgericht om ervoor te zorgen consumenten enyoyed een minimaal aanvaardbare niveau van de kwaliteit van de dienstverlening voor de belangrijkste telecommmunication diensten.

De toezichthouder in januari 2012 had de kaders voor 3G mobiele diensten met strengere normen herzien, het verhogen van de indicatoren van de outdoor dekking van de dienst en de tunnel dekking van de dienst van 95 procent naar 99 procent. Nadat de nieuwe normen ten uitvoer werden gelegd, IDA controleerde de netwerken van de drie mobiele operators van april 2012 tot juni 2012 en startte een onderzoek met alle drie in september.

Het bleek dat de landelijke outdoor dekking van de dienst voor alle drie mobiele operatoren lager was dan de QoS norm van ten minste 99 procent, hoewel ze presteerde goed in het geven van algemene mobiele dekking. IDA toegevoegd prestaties van de exploitanten waren ook zwakker bij nieuw opgenomen testen gebieden zoals woonwijken of stadscentra, outdoor recreatiegebieden en MRT tracks boven de grond.

De kwaliteit van de dienstverlening van 3G-mobiele telefonie is steeds belangrijker met een verhoogd gebruik van mobiele telefonie door de consument worden “, Aileen Chia, adjunct-directeur-generaal van telecommunicatie en post, zei in de verklaring.” Mobiele operators moeten streven naar kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren hun klanten.

Telco’s ondervragen nieuwe methodiek IDA’s; De drie telco’s, echter vraagtekens bij de nieuwe methode IDA’s voor de dekking metingen en merkte op dat het misschien niet overeen met de werkelijke customer experience “nauwkeurig”. In een gezamenlijke verklaring vrijgegeven donderdag, wezen zij erop verschillende obstakels ervaren in het toevoegen van basisstations welke mobiele dekking zou verbeteren.

Operators nodig zou hebben om geschikte locaties te vinden om meer basisstations toe te voegen aan hun netwerken. Het kan echter vele maanden duren om een ​​geschikte locatie te vinden, de nodige overeenkomsten te ondertekenen, en installeren van een basisstation, de telco’s gezegd.

“Particulieren en overheidsinstellingen zijn belangrijk in het toestaan ​​van gemakkelijke toegang tot locaties en gebouwen voor de installaties en het onderhoud van onze apparatuur, en te zorgen voor voldoende ruimte om hun apparatuur te hosten,” zeiden ze in de verklaring.

IDA in september ook sloeg SingTel, met een boete van S $ 380.000 (US $ 310.159), over verschillende black-outs die vorig jaar haar vaste telefonie en IPTV-abonnees beïnvloed. SingTel werd nog een boete; S $ 400.000 (US $ 313.063) boete eerder mei, voor een 3G-uitval die voorgedaan op september 2011, na IDA de exploitant gevonden in strijd met het land van de Dienst van Resiliency Code.

Naar aanleiding van een nieuwe ronde van klachten van haar abonnees, waaronder één op Facebook die viraal ging, SingTel vorige maand zei dat het zou zijn, de upgrade van de 3G-dekking in winkelcentra, aan de overkant van de stadstaat. Van invloed zijn 20 winkelcentra, worden de upgrades naar verwachting worden afgerond in het begin van 2013, de telco gezegd.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice