Singapore tot 100 bakken moeten elektronisch afval verzamelen

Er zijn plannen om meer dan 100 bakken over Singapore plaatsen naar elektronische apparaten en IT-apparatuur die de consument niet meer wilt verzamelen, zodat deze kunnen worden gerecycled of veilig worden verwijderd.

Het e-waste recycling initiatief lanceerde deze week door lokale telco StarHub, logistiek bedrijf DHL Express, en de lokale e-waste recycling diensten vendor, TES-AMM. Het ingezamelde afval wordt gecontroleerd en ontdaan van grondstoffen die kunnen worden hergebruikt, zei dat de partners in een gezamenlijke verklaring. Mobiele telefoons, bijvoorbeeld, kunnen worden ontmanteld en verdeeld in vier recycling componenten – kunststof behuizing en toetsenborden, printplaten, batterijen en ferrometalen.

Het programma is bedoeld om meer dan 100 e-afvalbakken op het eiland tegen eind 2014 te hebben, zodat het publiek een veiligere manier om zich te ontdoen van hun; ongewenste IT-apparatuur en uitrusting; gratis. Het doel zou zijn om de e-afvalinzameling bakken in onderwijsinstellingen, winkelcentra, evenals de overheid en kantoorgebouwen te zetten.

Het initiatief is een uitbreiding van een bestaande regeling voor het eerst onthuld door StarHub en TES-AMM tijdens Earth Hour maart 2012, die bijna verzamelde 2,700kg in e-waste in het eerste jaar. Wanneer dit groeide uit tot het huidige netwerk van vuilnisbakken in 30 locaties, de hoeveelheid e-waste ingezameld steeg tot meer dan 6,500kg vorig jaar. Tot op heden, in 2014, deze e-stortplaats klokken op meer dan 5,600kg.

De toevoeging van DHL als derde partner zal gebruik maken van logistieke diensten gratis, volgens de verklaring. Onder verwijzing naar statistieken van de National Environment Agency, de bedrijven opgemerkt dat Singapore produceert ongeveer 60.000 ton e-afval per jaar, met huishoudens die bijdragen helft van het bedrag, terwijl de andere helft is afkomstig van industriële bronnen.

Met de technologie trends snel veranderende, levenscycli van producten verkorten, en consumentenprijzen dalen, wordt het volume van e-waste wereldwijd toe of verkeerd geplaatst, kunnen giftige stoffen lekken en ernstige vervuiling en gezondheidsproblemen veroorzaken.

Herbert Vongpusanachai, senior vice president en managing director van DHL Express Singapore, bleek dat 20-50000000 ton e-waste werden geschat wereldwijd elk jaar worden geproduceerd, maar slechts 12,5 oercent worden gerecycled. Logistiek is een belangrijke motor van de verbetering van de efficiëntie van het afval in de wereld, zei hij.

De partners zijn op zoek naar honderden meer vuilnisbakken te zetten in de komende twee tot drie jaar, afhankelijk van de reactie van het publiek en de vraag.

TES-AMM COO Scott Mac Meekin zei: “Met e-waste wordt de grootste bijdrage, evenals een van de snelst groeiende giftig afval stromen, het is een kritische verantwoordelijkheid voor ons allemaal om onze ongewenste elektronische toestellen worden verwijderd verantwoorde . ‘

Items die in de e-afvalbakken worden geaccepteerd onder meer mobiele telefoons, laptops, dvd-spelers, kabel modems, afstandsbedieningen, toetsenborden, muizen, set-top boxes, en lithium-ion batterijen.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel