Snowden lek bevestigt Australië vier spion installaties

Documenten gelekt naar de media door Edward Snowden hebben opnieuw bevestigd betrokkenheid van Australië in het delen van informatie van inlichtingendiensten bij het toezicht op het netwerk van de Verenigde Staten.

The Guardian journalist Glenn Greenwald is gebleken dat een aantal dia’s naar verluidt gelekt door Edward Snowden de Braziliaanse krant O Globo verbinding van Australië te tonen met de Amerikaanse signalen intelligence operaties.

De dia’s zelf aangeven vier signalen intelligence inzamelpunten in Australië, en hoewel ze niet worden genoemd, heeft Fairfax de bewering dat deze faciliteiten zijn de Pine Gap, Northern Territory, US / Australische Joint Defence Facility, de Shoal Bay, NT, Ontvangen station, het Geraldton, West-Australië, Australian Defence Satellite Communications Facility, en de Canberra, Australian Capital Territory, marine-communicatie-station HMAS Harman.

Deze faciliteiten zijn al lang verdacht worden gebruikt voor signalen onderscheppen en intelligentie doeleinden, maar het nieuwe document bouwt een verdere bevestiging van de bestaande surveillance netwerken die bestaan ​​al jaren.

In 1999, een gezamenlijk comité op verdragen gekeken naar de noodzaak om de werking van de Pine Gap faciliteit voort te zetten. De commissie werd geadviseerd door Australian National University professor Desmond Ball, die een intieme kennis van de faciliteit en haar geschiedenis heeft.

Na getuigenis Ball, het rapport van de commissie (PDF) merkte op dat de faciliteit was “niet alleen van cruciaal belang voor de Verenigde Staten, maar ook voor de Australische regering en de defensie en inlichtingendiensten”.

Volgens Ball, belangrijkste focus Pine Gap in de jaren 1990 was het verzamelen van militaire inlichtingen voor raketsystemen en andere wapens die kunnen brengen schade aan Australië en de Verenigde Staten. Maar hij zei dat in de toekomst zou het mogelijk moeten groeien tot meer functies.

“Ze moeten inlichtingen te verzamelen over een groter aantal landen en van een grotere verscheidenheid aan perspectieven Ze zijn niet alleen het verzamelen van strategische informatie over wapensystemen. Ze zijn nodig om meer politieke intelligentie en nog meer economische intelligence verzamelen vinden”, zei hij .

Onder verwijzing naar Pine Gap, Ball later geopenbaard in zijn getuigenis dat dit al bij de Geraldton station wordt gedaan.

Op het gebied van het toezicht op e-mails, andere elektronische communicatie, gegevensstromen, de transacties van banken – dat soort dingen – en faxverkeer, die inhoudt dat een grondstation, die in feite het luisteren naar dat de elektronische overdracht van gegevens via de satelliet, en in het geval van dit land, dat gebeurt op Geraldton.

Volgens Ball, Geraldton op het moment gebruikt half dozijn schotelantennes op signalen van satellieten verzonden en ontvangen tussen het midden van de Indische Oceaan en het midden van de Stille Oceaan, ongeveer boven Hawaï onderscheppen.

Er is Intelsat, Chinese, Japanse en Indiase satellieten. Ze zijn het bewaken van de spullen die gaat door die satellieten op te pikken terroristische communicatie of onzorgvuldige communicatie tussen, laten we zeggen, een Indiase raket wetenschapper en het ministerie van Defensie in New Delhi dingen te zeggen die ze echt niet moeten over de telefoon zei, dat soort dingen .

Deze informatie wordt gedeeld onder de bekende UKUSA-overeenkomst, en sinds haar oprichting is gegroeid onder meer de uitwisseling van signalen inlichtingen tussen de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Het is ook algemeen bekend als de AUSCANNZUKUS, Vijf Ogen en de Echelon-netwerk.

De faciliteiten van Geraldton en Pine Gap zijn bekend bij het publiek voor enige tijd, en in het bijzonder voor de Europese landen. In 2001 heeft het Europees Parlement een tijdelijke commissie (PDF), bezorgd over het bestaan ​​van een mogelijke Echelon-interceptiesysteem.

Het rapport van de commissie geïdentificeerde Geraldton en Pine Gap zoveel kans afluisterstations voor acht intelligence satellieten boven de Indische Oceaan en zeven anderen boven de Stille Oceaan.

Het station Shoal Bay wordt ook genoemd in het Europese rapport, maar wordt verondersteld om zich te concentreren op de Indonesische satellieten. Het rapport merkte op dat het onduidelijk is of dit station deelt zijn informatie in een Echelon-netwerk, en anekdotische rapporten hebben ook gesuggereerd dat onderschept niet worden gedeeld met de VS en het VK.

Veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om te werken? nu om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

HMAS Harmon lijkt relatief paar keer in de geschiedenis van bekende spionage netwerken, maar in 2007, het ministerie van Defensie opende een blijk van belangstelling voor de ontwikkeling van een AU $ 50.000.000 extensie die de bouw van een “collocated zou zien, maar stand-alone communicatie / data-room facility “.

De werkelijke waarde van de opdrachten gegund, echter bleek dat de kosten van de faciliteit uit had geblazen tot meer dan AU $ 150.000.000. Het ministerie van Defensie zei Fairfax media vorig jaar dat de faciliteit zou nog steeds worden ingevuld op tijd, ook al is de verwachte einddatum was oorspronkelijk in 2010.

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen