Social media zal uiteindelijk doordringen de onderneming

Het mag dan ook weinig nieuws dat het gebruik van social media – voor alle doeleinden, consumenten- en zakelijke beide – is op dit moment op een all time high, met meer dan een miljard mensen op de planeet nu met behulp van het medium regelmatig om verbonden te blijven met familie, vrienden, collega’s en klanten.

Wellicht de belangrijkste unieke sociale media zelf is dat de interactie binnen het volledig gedaan in het openbaar. Deze online conversaties, die “uit in de open”, gaat rechtstreeks naar het hart van de magie van het formaat. Van bijzonder belang is de mogelijkheid om, gebruik sociale gegevens te bereiken, wat voorheen onmogelijk was – of gewoon erg duur – maar toch vitale zakelijke en maatschappelijke doelstellingen.

Het openbare karakter van social media conversaties leidt ook tot steeds meer netelige – en dringende – debatten, zowel binnen bedrijven en op nationaal niveau over wie daadwerkelijk eigenaar is van al deze kennis, wat het kan rechtmatig worden gebruikt voor, en, wie uiteindelijk de controles het.

Toch, ondanks de uitdagingen, het is duidelijk dat social media onverbiddelijk sijpelt in meer en meer van wat bedrijven doen elke dag. Mensen prijzen, klagen, onderzoek, vraag, en de hulp van bedrijven rond de klok door de miljoenen te zoeken via social media. Helaas, het is bijna net zo duidelijk dat veel organisaties zijn slecht voorbereid om na te denken over en te handelen op de aanzienlijk concurrentievoordeel mogelijkheden social media beloften, dit alles terwijl een klein kader van toonaangevende organisaties lijken te voren te rennen en divvying het landschap.

Om dit laatste onderwerp in het bijzonder verkennen, woonde ik Oracle CloudWorld in Los Angeles eerder deze week als spreker, alsmede aan de aanwezigen om te luisteren. Het is steeds meer duidelijk voor mij, praten met andere deelnemers en in andere recente discussies, dat de zakelijke wereld is niet merkbaar versnellen op dezelfde manier dat de digitale wereld: In feite, het is achterstand, en slecht in sommige gevallen als we ‘Ik zal zien.

Customer experience management en digitale betrokkenheid zijn de overkoepelende thema’s – en buzzphrases du jour zoals de website van de eigen, Paul Greenberg onlangs op gewezen, – dat zijn alle woede vandaag de dag als het gaat om externe digitale strategie. Maar de simpele waarheid is dat de meeste organisaties zitten vast in geïsoleerde silo’s als het gaat om hun marketing, sales, business development en customer support processen. Elke silo kijkt naar een fragment van de customer journey, hebben hun bevoegdheden op dat gebied – en zijn niet gestructureerd, veel minder geoptimaliseerd om een ​​sociale klant te behandelen – die behendig beweegt heen en weer over al deze functies in de tijd en doesn ‘t begrijpen van de ongecoördineerde moeras vinden ze.

En het voldoen aan de behoeften van de notionele sociale klant dat is het uiteindelijke doel hier, die alleen maar zorgen over de aard en de kwaliteit van de relatie die zij hebben met de bedrijven die ze werken, en niet hoe het bedrijf is (vaak slecht) georganiseerd om het werk met hen. Kortom, de ontwikkeling van efficiëntere systemen voor digitale betrokkenheid zal de brede doelstelling van de komende halve decennium.

Hoewel het nog te bezien hoe de groeiende kloof tussen hoe de markt wil communiceren en hoe bedrijven werken ook daadwerkelijk van invloed zijn bedrijven, hoewel de gegevens blijkt ook dat degenen die niet te houden zijn het betalen van een steeds hogere prijs ook.

Dus laten we eens kijken naar wat er gezegd werd op CloudWorld bij het krijgen van onze bedrijven klaar voor deze veranderingen.

Bij Cloudworld, beroemde social media thought leader Charlene Li van Altimeter opende de dag door te lopen het publiek door haar huidige denken over sociale

Zonder cloud zou sociaal niet mogelijk zijn. Het is niet alleen de convergentie van de mensen, maar de gegevens en de inhoud, data en de verbindingen, creëren ze onder zichzelf en hun ondernemingen;. We weten dat social media is veel meer dan alleen Facebook. Het is vreemd dat we moeten gaan naar een bepaalde plaats, een locatie, om sociaal te zijn. Social is zoveel meer; Mijn thema voor het bedrijf is dit:. Social zal zijn als de lucht. Het zal overal en overal je het nodig hebt te zijn. Om het potentieel te optimaliseren, moeten we integreren.

Maar sleutel tot het begrijpen wat organisaties moeten doen steeds alomtegenwoordig social media hangt af van hun begrip van hun plaats op de vervaldag curve, zei Li. Ze opgesomd de zes stappen van social business looptijd als 1) Planning, 2) Presence, 3) Engagement, 4) geformaliseerd 5) Strategische & 6) Transformation, waar de meeste organisaties zijn over het algemeen in stap twee op dit moment.

Terwijl veel zaken zijn nog steeds op een; relatief lage niveau van volwassenheid, met sociale, de apparaten, mobiele apps en sociale netwerken die mensen gebruiken verlaten enorme data paden in een steeds meer gefragmenteerd verzameling kanalen, zei Li. nieuwe digitale touchpoints Today’s veranderen de relaties die bedrijven met klanten uit zijn “van voorbijgaande aard, transactionele, af en toe, en onpersoonlijk” te zijn “op lange termijn, in twee richtingen, constant, en nog veel meer authentiek”. De heel anders customer relationship die is ontstaan ​​met toonaangevende merken die sociale hebben omarmd heeft wel een behoorlijke leercurve, zelfs als het verleent eveneens aanzienlijke waarde inclusief hogere klantloyaliteit, tevredenheid, en ja, ook zeer reële bottom line voordelen.

Maar het echte probleem met het bereiken van ROI met sociale, zei Li, is dat sociale strategieën vaak worden losgekoppeld van wat belangrijk is voor de organisatie

Ze hebben gewoon geen duidelijke business impact. Wat is uw bedrijf doel met Facebook, LinkedIn? Ik hoor mensen zeggen: “We willen meer fans, abonnees.”

Hoe werkt die u helpen uw strategische doelstellingen van het bedrijf verder te gaan?

De customer journey is echt opnieuw uitgevonden, vaak op manieren die we niet verwachten. Moving CRM aan self-service mobiele apps, met behulp van klanten om co-creëren customer care, het toepassen van social analytics om de hoogste waarde te vinden van nieuwe klanten, en het gebruik van advocaten te ontwikkelen en versterken van sociale marketing zijn allemaal voorbeelden van hoe CEM evolueert in nieuwe en innovatieve manieren .; succesvolle transformatie vergt een aanzienlijke inzet om nuttige ROI niveaus te bereiken. Net als BASF en CEMEX, twee uitstekende voorbeelden van bedrijven die grootschalige veranderingen gemaakt aan de sociale vorig jaar, elk besteed veel tijd en moeite het verkrijgen van de buy-in grote lijnen binnen het bedrijf, het bevorderen van executive leadership, en het aansluiten van hun enterprise social netwerken om de eigenlijke werk van het bedrijf zelf. Elk ging goed verder dan alleen het verwerven van een sociale toolset en uitgaande van de rest wijst zich vanzelf op zijn eigen;. Je kunt niet sociaal zijn alle door uzelf. Het netwerk moet het grootste deel van het te doen. Het fundamentele principe van sociale zaken is iedereen kan deelnemen. De beste inspanningen tik diep in deze en benutten van sociale netwerken te creëren en leveren van de waarde;. De social business inspanningen die duidelijk een sterke basis voor verandering geslaagd vastgelegd. Social business transformatie betekent dat het instellen van de verwachting dat de al lang bestaande manieren van werken zal moeten fundamenteel opnieuw overdacht te zijn. Dit betekent niet alleen verwacht innovatie, maar om het te proberen snel, en vervolgens valideren. En het belangrijkste, het instellen van deze verwachting met met werknemers, partners en klanten. Dit geldt ook voor de meeste aanzienlijk investeren in cultuurverandering;. Vaardigheden voor sociale en cloud bestuur alsmede gegevens wetenschap zijn de meest ontbreekt. Mensen met deze talenten zullen schaars blijven tot en met 2013, zodat organisaties de vaardigheden intern moet cultiveren of wachten om ze naar buiten te verwerven;. Het veranderen van ons denken is het harde deel. U kunt geen software te kopen en opeens een sociaal bedrijf. Je moet lang gekoesterde aannames verstoren. Het veranderen van onszelf is misschien wel het moeilijkste deel,. Zelden zijn de mensen die de exploitatie van onze bestaande activiteiten degenen die de volgende versie van hen zal creëren. Maar de voormalige is het onwaarschijnlijk dat loslaten van de teugels licht zonder een belang in het nieuwe model. Nog steeds sociale betekent vaak een verstoring van de oude garde,. Het volgen van de juiste maatregelen en het voeden van deze maatregelen terug in de veranderingsprocessen zorgt voor de meeste impact. Met behulp van big data technologieën met sociale media is al; aangetoond grote belofte. Steeds meer succes verhalen die ik ben tegengekomen onlangs gebruik ze als een integraal onderdeel van hun activiteiten.

Ik denk persoonlijk dat Li’s nemen op de sociale was de juiste: Die bedrijven moeten bepalen waar ze op de maturiteit curve, en leg het grondwerk voor de volgende stap. Dan richten hun inspanningen op het updaten van hun bedrijfsprocessen en functies om meer sociale en beter verbonden op een manier die betekenisvolle resultaten verbetert.

Wat was misschien wel het meest verrassende tijdens de sessie, was toen ze vroeg of iemand in het publiek was geslaagd om in kaart te brengen van hun nieuwe customer experience. Bijna niemand staken hun hand in het hele balzaal. Het is duidelijk dat de meeste organisaties, bijkomen van verschillende en concurrerende gevolgen van consumerization, wolk, mobiel en sociaal, hebben een moeilijke tijd het navigeren in de wateren van de huidige snelle technologische veranderingen.

; Sizing up sociale zaken voor 2012

Mijn overleg, later op de dag, gericht op hoe de customer journey is aan het veranderen met de komst van het wijdverbreide gebruik van big data, sociale media, cloud, en slimme mobiliteit. Terwijl ik onlangs heb onderzocht hoe de customer journey is aan het veranderen (en voorspelde een kritische massa van bedrijven zal de sprong te wagen in het opknappen van hun eind van het dit jaar), vind ik dat de hard bevochten lessen van bedrijven die grotendeels in zijn geslaagd hun pogingen zijn de meest waardevolle voor anderen om op te bouwen.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

Sociale zal zijn “overal waar” je het nodig hebt

Uit mijn onderzoek in het afgelopen jaar, en die ik gepresenteerd op CloudWorld, organisaties die de beste resultaten in het veranderen van hoe zij zich bezighouden met de markt via de nieuwe digitale kanalen hadden meestal ontdekte de volgende

De uitdaging voor de huidige organisatie is het leren van een heel nieuwe discipline (sociale zaken, in het jargon) – namelijk eigenlijk het aansluiten en het werken met de markt via digitale kanalen op schaal – al die tijd de technologische veranderingen blijven komen, sneller dan ze kunnen meestal aborbed behulp van traditionele IT-benaderingen. Zoals ik al eerder heb opgemerkt, zal dit tempo onhoudbaar in veel organisaties totdat ze achterhalen van de harde lessen die nodig is om de weg te veranderen ze van toepassing zijn digitale lijnen om hun lijnen van het bedrijfsleven.

; 2013 voorspellingen voor enterprise social media

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Lessen uit social business initiatieven

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport