Softwarepatenten: Gebroken systeem of nodig voor innovatie?

ed Burnette

Steven Shaw

De moderator heeft een definitieve uitspraak gedaan.

Ed Burnette: De doelstellingen van het octrooisysteem zijn lovenswaardig: aan te moedigen en te belonen innovatie, en om informatie over nieuwe uitvindingen ter beschikking van andere beoefenaars te maken. Dit kan gewerkt fysieke objecten, maar wanneer toegepast op software, wordt het systeem daadwerkelijk hebben het tegenovergestelde effect.

Octrooien niet de vernieuwers te belonen, in plaats daarvan, de enigen beloond zijn de advocaten en degenen die spel het systeem. Ontwikkelaars worden routinematig beschuldigd van het “stelen” en voor de rechter gesleept omdat iemand anders kwam met dezelfde (vaak voor de hand liggende) oplossing. Octrooien worden gekocht en verkocht als grondstoffen, met geen van de opbrengst ten gunste van de oorspronkelijke auteur.

Omdat opzettelijke kennis extra schade zou kunnen leiden in een rechtszaak, zijn ontwikkelaars zelden toegestaan ​​om patenten te lezen. Zelfs als we konden, het legalease ze bevatten is zo ingewikkeld en onduidelijk dat we niet kunnen hopen om iets nuttigs van hen te leren.

Octrooien zijn een mijnenveld: gebroken, oneerlijk, en uiteindelijk zelfvernietigend.

Steven Shaw: The Founders beschouwd als bescherming van intellectuele eigendom zo fundamenteel zijn voor de nieuwe natie van de Verenigde Staten dat ze schreef het in de Grondwet (artikel I, hoofdstuk 8, artikel 8). Niet in een wijziging van de grondwet, zoals de vrijheid van meningsuiting. Het is in het eigenlijke document.

Zonder bescherming van intellectuele eigendom, de oprichters wist, zou er geen stimulans voor de makers van uitvindingen te zijn “het bevorderen van de vooruitgang van de wetenschap.” Hun plan, uitgebroed in de 18e eeuw, was een fundament van de explosie van de Amerikaanse creativiteit en inventiviteit van de volgende twee eeuwen.

Vandaag de dag zijn er mensen die geloven dat software moet niet worden geboden ter bescherming van het octrooirecht. Zij zijn fout. Terwijl sommige mensen zouden blijven om software te schrijven zonder de mogelijkheid van octrooibescherming, zou er een radicale inkrimping van de ontwikkeling van software zonder de octrooiwetgeving om winst te garanderen dat de makers van de nieuwe software.

Als je een CEO waren hoe zou je een patent portfolio te gebruiken?

Op dit punt, patent portfolio’s zijn een noodzakelijk kwaad. Dus totdat octrooien worden verboden, moet je een outlaw en houd uw eigen voorraad te gebruiken in geval van een aanval. Deze tactiek werkt niet altijd, vooral tegen niet-praktiserende-enties die niets te verliezen als je ze countersue hebt. Maar ze beperken het risico van kostuums van echte bedrijven als Microsoft, Oracle en Apple;. De aanpak van Twitter is het beste. In april annonced ze de ‘Innovator’s Patent Agreement “(IPA) http://blog.twitter.com/2012/04/introducing-innovators-patent-agreement.html. Volgens deze overeenkomst, de uitvinders zelf krijgt om te beslissen hoe hun uitvindingen worden gebruikt. Voorts controle uit en naar de patenten dus als octrooien worden verkocht, de uitvinder behoudt controle. “Met de IPA, kunnen werknemers er zeker van zijn dat hun octrooien zullen alleen worden gebruikt als een schild in plaats van als een wapen”. Twitter’s visie is “een wereld die innovatie bevordert, in plaats van demping it”. Dat is een hoop ik dat we allemaal delen.

Het hangt af van wat ik de CEO van. In sommige bedrijven, het is belangrijk voor de octrooiportefeuille te dekken wat het bedrijf doet. Dus als ik liep Google, bijvoorbeeld, zou ik te kopen en te kopen en op te bouwen mijn portfolio voor alle octrooien voor alles wat ik doe en wat ik ben het denken over het doen omvatten.

Heeft een open source hielp opblazen patent taxaties of hield hen in bedwang?

Gratis en open source is een van de weinige dingen die het houden van octrooien in controle op dit moment. Hoewel ik het niet eens met veel van de filosofieën van de Free Software Foundation, hebben ze zeker een leider in de anti-patent inspanning geweest.

Ik ben me niet bewust van het bewijs dat open source heeft beïnvloed patent taxaties een of andere manier. Er kunnen gegevens die er zijn. Ik heb het niet gezien.

Wolk, Canonical en Microsoft werken samen aan containers, Grote Debat; Do we echt hebben het recht om te worden vergeten; Grote Debat; dappere nieuwe strategie Satya Nadella’s: Kan Microsoft uit te voeren; Grote Debat; In IBM en Apple’s kielzog, heeft Android verloren? haar enterprise kans?

Doe het patent autoriteiten hebben de know-how en expertise om realistisch te keuren software octrooi-aanvragen?

Het is niet zozeer een kwestie van ervaring als het is van de middelen. Volgens een studie van Bessen en Maskin in 2004 [http://www.researchoninnovation.org/iippap2.pdf], het US Patent Office heeft bijna 200.000 softwarepatenten verleend, waarbij het aantal stijgt boven 20.000 per jaar (meer dan 15% van de alle patenten toegekend). De octrooibureau net niet mankracht te gaan met deze, zodat het resultaat is dat vele duizenden octrooien zijn goedgekeurd onvoldoende onderzocht op hun evidente en stand der techniek. Het bureau heeft in wezen punted herziening van de patenten op de weg naar de rechter toen patent eigenaren besluiten om de zogenaamde overtreders te vervolgen. Verdedigen tegen een patent pak is een waanzinnig dure propositie, zoveel verdachten vinden het goedkoper is om zich te vestigen. Kijk maar naar het aantal Android licentiehouders Microsoft opgesteld voor Barnes and Noble trok de lijn en besloten om terug te vechten. In plaats van te laat dat een gang naar de rechter, Microsoft moest betalen $ 300.000.000 op een gezamenlijke partnerschap om de zaak weg te gaan.

Als u zich aanmeldt voor een elektrotechnische patent, zal uw aanvraag worden toegewezen aan een patent onderzoeker met een elektrotechnische achtergrond. Het is hetzelfde met softwarepatenten: het US Patent and Trademark Office (USPTO) huurt een ton van de mensen met een computer science achtergronden en onderwijs op te treden als patent examinatoren voor software en hardware octrooiaanvragen. Zoals bij elke grote, complexe operatie, zult u mismatches en fouten te krijgen, maar fundamenteel de USPTO niet domme mensen in te huren.

Heeft u octrooigeschillen zien als een defensieve strategie verdienste?

Hier is een patent portfolio

Idealiter zouden we niet hoeven te verdedigen tegen meestal frivole pakken. Als dat niet lukt, zou de beste manier zijn om te proberen elk patent ongeldig verklaard door de stand van de techniek en het evidente te krijgen. Maar dat kost tijd. Een defensieve portefeuille wordt door velen beschouwd als noodzakelijk voor countersuits.

Ja, hoewel er enkele wijzigingen aangebracht moeten worden. Er zijn twee belangrijke problemen met octrooigeschillen: Ten eerste, het is duur. Ten tweede, de problemen zijn vaak te complex voor de meeste jury’s of zelfs rechters te begrijpen. De oplossing is om de problemen geprocedeerd in deskundige rechter, en versnelde procedures voor octrooigeschillen te ontwikkelen en te duwen alternatieve geschillenbeslechting mechanismen (zoals bijvoorbeeld arbitrage), ontworpen om de prijs in een meer realistische sfeer te brengen.

Waar komen de middelen zoals Intellectual Ventures passen in het patent landschap?

Deze bedrijven zijn alleen maar olie op het vuur, het opblazen van de zeepbel meer en meer. In zekere zin zijn ze niets verkeerd doen. Ze opereren binnen de grenzen van de wet, en het spelen volgens de regels. Het is een business model. Maar die regels zijn verkeerd en moeten worden veranderd. Wanneer Nathan Myhrvold van Intellectual Ventures maakt een openbare verschijning, wordt hij geïnterrumpeerd en uitgejouwd door woedende omstanders. Maar ik denk dat we onze woede moeten sparen voor het systeem dat zijn bedrijf mogelijk maakt.

Geplaatst door Lawrence Dignan

Net als achtergrond: Intellectual Ventures is het bedrijf opgericht door Dr. Nathan Myhrvold, voormalig Chief Technology Officer van Microsoft. Ik zou het niet noemen Intellectual Ventures gewoon een fonds. Het is een bedrijf met veel facetten. Ik heb paden met Myhrvold gekruist op verschillende gelegenheden, en hij is zeker de slimste persoon die ik ooit ontmoet heb (die niet veel betekent, maar Bill Gates is hetzelfde over Myhrvold gezegd – en dat betekent zoiets). Dus het is niet verrassend voor mij dat zijn bedrijf is te ingewikkeld voor de gemiddelde journalist te begrijpen of te schrijven over coherent. Myhrvold en ik heb vooral gesproken over eten en wijn, want hij is ook een gedachte leider in de culinaire wereld (de man heeft veel gebieden van belang en expertise; paleontologie, ook), dus ik heb geen speciale inzicht in de geheime wereld Intellectuele Ventures. Maar als je wilt een idee van zijn visie voor de Intellectuele Ventures, en alle delen van Intellectual Ventures krijgen – waaronder een verbazingwekkende prototype lab – lees dan het bedrijf “over” pagina http://www.intellectualventures.com/aboutus .aspx. In de populaire pers, hebben Intellectual Ventures en Myhrvold bedekt meestal voor hun inspanningen om hun gekochte patenten, aka “patent trollen ‘, die zoals ik al eerder vermeld is een onzinnige benaming te beschermen, maar als je dat oversimplificatie voorkomen dat je kunt zien dat het een opmerkelijk, visionair bedrijf.

Zijn patent taxaties momenteel een zeepbel?

Een economische zeepbel wordt gedefinieerd als “de handel in grote hoeveelheden tegen prijzen die aanzienlijk afwijken van de intrinsieke waarden zijn”. Google betaalde meer dan $ 12000000000 voor Motorola, een groot deel van hun patent portfolio. Microsoft, Apple en RIM betaalde 4500000000 $ 6.000 patenten van Nortel en Microsoft betaalde $ 1 miljard voor 800 AOL patenten. Google kocht ook meer dan 2.000 patenten van IBM in 2011 voor een onbekend bedrag. Deze prijzen zwaarder wegen dan de intrinsieke waarde van de ideeën zou kunnen hebben, zelfs als ze allemaal geldig waren.

Ik denk dat veel van de patenten zijn momenteel ondergewaardeerd omdat handhaving is zo’n pijn en grote kostenpost. De meeste elk patent waardering omvat momenteel een korting voor moeilijkheid en de kosten van de handhaving. Maar of patent waarden zullen op een dag plotsklaps vallen, hangt af van gebeurtenissen: Als de anti-software-octrooi mensen hebben hun weg zullen softwarepatenten waardeloos worden en er zal een self-fulfilling uiteenspatten van een zeepbel.

Zo weinig mogelijk

ed Burnette

Bent u het eens dat de intellectuele eigendom en octrooien zijn iets dat kan worden verhandeld als elke grondstof?

Ze zijn zeker worden verhandeld op die manier nu. Ik ben het niet eens met de praktijk echter, omdat het de controle neemt uit de handen van de oorspronkelijke maker. Ideeën en gedachten zijn niet eigendom! Maar een uitvinder moet zeggenschap hebben over hoe hun uitvinding wordt gebruikt. Als ze werden aangemoedigd om een ​​patent voor louter defensieve doeleinden te schrijven, maar dan is het octrooi is verkocht aan een ander bedrijf dat wordt verkocht aan een ander bedrijf, die belofte niet meer gehonoreerd. Dat klopt niet.

De term goederen impliceert dat er iets is generiek, zoals olie of bevroren geconcentreerd sinaasappelsap. Intellectuele eigendom is zeer divers, dus ik zou het niet noemen het een grondstof. Ik neem aan dat een aantal slimme persoon bij Goldman Sachs kan veel van de intellectuele eigendom aggregeren en maak een commodity-achtige financieel instrument (voor zover ik weet het is al gebeurd), maar de onderliggende intellectuele eigendom is beslist geen handelswaar. Nog steeds, ja, absoluut, ik ben het eens dat de intellectuele eigendom is en moet iets dat kan worden gekocht en verkocht worden. Als je niet kan kopen, verkopen, en doen wat je met je woning wilt, dan je niet echt bezitten, en zonder de mogelijkheid om een ​​eigen woning het hele systeem instort.

Het lijkt erop dat a) iedereen heeft een; b) zij worden verhandeld via veilingen en c) gebruikt tegen rivalen als een olie-embargo of iets dergelijks.

Advocaten zijn patenten veranderd in een spel, een manier om snel winst te maken. Net als banken en brokers hebben draaide de beurs in een casino. Octrooien zijn niet langer over innovatie, net als de voorraden niet langer over de onderliggende fundamentals.

hangt

Steven Shaw

a) er zijn een hoop patenten, maar niet miljarden, het is nog steeds ongebruikelijk voor iemand om een ​​eigen – heb je;? b) beeldende kunst wordt verkocht op een veiling, maar is niet een grondstof; c), dat zou alleen het geval als een eigenaar had het meeste octrooien werelds, wat niet het geval is.

Vanuit een talkback: Een octrooi dat wordt gekocht met de hand tweede moet een beetje sneller verlopen. De koper is de huidige eigenaar, maar niet zijn schepper. Eens of oneens? En waarom?

De wet is al ingewikkeld genoeg zonder toevoeging van voorwaarden aan de vervaltijd. Een beter idee zou zijn om de rechten van de auteur niet overdraagbaar te maken. Op die manier kan hij of zij controleren wat er gebeurt met hun creatie ongeacht hoeveel buyouts zich voordoen in de tussentijd.

Het enige dat volbrengt is dat het octrooi minder geld waard, want als je ze te verkopen aan de koper kunnen hun volledige waarde krijgen. Ik zie geen enkel punt.

Open source en octrooien

Heeft patent trolls echt bestaan?

Octrooien zijn als massavernietigingswapens. Als twee grote nationale staten hebben hen is er een zekere mate van evenwicht en veiligheid omdat beide partijen verliezen in het geval van een conflict. Maar als een eenzame terrorist krijgt men, zijn alle weddenschappen af. Ook wanneer een bedrijf met een grote portefeuille klaagt een ander bedrijf met een grote portefeuille, het resultaat vaker wel dan niet een soort van cross licentieovereenkomst. Een patent troll, meer formeel bekend als een “niet-praktiserende entiteit” of NPE is als de terrorist. Je kunt ze niet bedreigen met een countersuit die ertoe kunnen leiden dat ze stoppen met het produceren van hun producten, omdat ze geen enkele. Of je laat ze hun losgeld te betalen, of proberen om hun patent ongeldig. Ondertussen kunnen ze een bevel om uw product en inkomstenstroom halt toe te roepen te krijgen;. De laatste tijd zelfs grote beoefenen enties gedragen zich als trollen, omdat ze zo domineren de andere partij. In dit geval kan de verdachten niet hopen op succesvolle verdediging of tegen misdrijf mount voor hun geld opraakt of hun marktkansen verloren. Er is een geweldig verhaal van Gary Reback gedrukt in Forbes in 2002 over de manier waarop IBM schudde beneden Sun Microsystems. Ik moedig u aan om het te controleren. Microsoft gedraagt ​​zich op dezelfde manier (zie de Microsoft v. Barnes & Noble accounts), maar ze zullen niet eens laten weten welke patenten je vermeende inbreuk.

Dat is hetzelfde als zeggen dat iemand die koopt en verkoopt vastgoed als een investering, in plaats van het leven op het, is een trol als hij klaagt overtreders. Prive-eigendom van de woning is de basis van het kapitalisme. De mogelijkheid om een ​​eigen woning, meer dan enige andere factor is die verantwoordelijk is voor de economische groei en de daaruit voortvloeiende verbetering van de kwaliteit van het leven in de afgelopen twee eeuwen. Of dat eigendom is onroerend goed zoals grond, persoonlijke bezittingen zoals kleding, of intellectuele eigendom, zoals patenten, maakt geen verschil. Zonder de mogelijkheid om een ​​van deze vormen van eigendom particulier bezit, zullen de mensen niet langer de winst motief om hen te motiveren;. Het is zeker een optie om innovatie te vertrouwen op de goedheid van de harten van mensen of open-source-type business modellen, maar er is geen voorbeeld in de geschiedenis van die werken aan een brede maatschappelijke, economie-brede basis. Zo veel van een fan als ik ben van Linux, ik niet voor een tweede denk dat Linux is een goed model, voor het bestuur van de wereld. Zodra we besluiten dat de intellectuele eigendom is, eigendom en kunnen worden gekocht en verkocht, de hele negatieve connotatie, in verband met het zijn in het bedrijf van kopen en verkopen van intellectueel eigendom is verdampt.

Jaar, dagen, maanden?

Al het zou duren is een goed besluit van het Hooggerechtshof, of een moedige daad van het Congres, voor de situatie in de Verenigde Staten vast te stellen. Gezien de weerstand tegen softwarepatenten in plaatsen buiten de VS, zoals de EU, denk ik dat een verandering in het beleid van de VS en een verwijdering van pro-patent druk van de VS zou worden gevoeld over de hele wereld en een equillibrium gezond verstand zou uiteindelijk voorbij. Het duurde ongeveer 20 jaar om ons te krijgen in deze puinhoop. Hopelijk zou het een stuk minder tijd in beslag nemen om ons eruit te komen;. We kwamen erg dicht in de Bilski besluit van 2010, maar de rechters hebben de extra stap niet naar software en methode patenten helemaal af te schaffen. Patent schrijvers moest gewoon om nieuwe trucs te leren buiten de zogenaamde “machine-or-transformatie test”, nieuwe manieren om dingen te woord ja, wat zijn wezen ideeën nog zou kunnen worden gepatenteerd. Nog een goede beslissing was KSR vs Teleflex in 2007, die zei dat octrooien niet kan worden verleend indien de uitvinding voor de hand om een ​​”persoon die de deskundigen in de kunst ‘zou zijn. In de praktijk echter, volgens patent expert Mark Nowotarski van Markten, Patents & Alliances LLC, de flexibele aanpak van KSR snijdt aan twee kanten. Hij schrijft: “KSR vs Teleflex ontpopt zich een verrassend krachtige tool voor het helpen van octrooigemachtigden overtuigend betogen dat hun cliënten ??? uitvindingen zijn niet duidelijk.

Tien minuten naar de bar op het verlenen van patenten te verhogen. Enkele jaren aan, verander het gerechtelijk systeem.

Waarom zijn softwarepatenten anders dan andere technologie patenten — materialen, uitvindingen etc?

Software, wiskunde, algoritmen en methoden voor bedrijfsvoering zijn allemaal uitingen van de geest, en de geest moet vrij zijn om nieuwe ideeën en grenzen te verkennen zonder te worden gehinderd door de kunstmatige beperkingen van octrooien. Fysieke voorwerpen start als een idee, natuurlijk, maar moet naar beneden worden gedestilleerd om iets in de echte wereld die je kunt zien en aanraken. Dat is het wat je kunt patenteren. We hebben auteursrechten voor het schrijven, muzikale optredens, artwork, en andere vormen van expressie die meer mentaal dan fysiek zijn. Het heeft geen zin voor software voor zowel het auteursrecht en octrooieerbaar zijn. Dat is te beperkend. Auteursrechten zijn voldoende.

Dit is de grootste verwarring mensen hebben over software; patenten. Veel mensen denken van software makers als ‘uitgevers, net als boek en muziekuitgeverijen Ze zijn niet Wanneer u opgenomen te spelen, muziek, je muziek te horen – dat is het einde van deze software is meer als een; machine:.. Het. doet iets, voert een functie Bijna alle software, programma kan net zo gemakkelijk worden gebouwd als hardware Dus bijvoorbeeld als, je wilt stem of het handschrift analyse te doen, heb je twee keuzes:… a; hardware-implementatie of een software-implementatie De onderliggende waarde; stroomschema van wat uw uitvinding doet is naar dezelfde ofwel;. manier waarop het denkproces, de samenwerking, deze dingen zijn allen; structureel hetzelfde of u een hardware fysieke bouwen, machine of een software virtuele machine. alleen de uitvoering; verschilt.

Wat zou je vast te stellen over het systeem zoals het nu staat?

Octrooien moet niet gelden voor software en methoden voor bedrijfsvoering at all. Gedurende vele jaren, dat deden ze niet. Octrooien op software begon in de jaren ’80 en de vroege jaren ’90 te mogen, en alleen dan, omdat juridische innovaties geen technische degenen. Vrijwel elke softwareoctrooi begint met de woorden “Werkwijze en inrichting voor het …”. Ooit afgevraagd waarom? De formulering is er rond de beperking dat voor 200 jaar, patenten moest op fysieke objecten te krijgen. Een computer is een fysiek object, dus patent schrijvers moest de software terug naar een apparaat betrekking hebben om het te laten kwalificeren,. In plaats daarvan moet de software worden beschermd door het auteursrecht. Copyright heeft goed gewerkt voor honderden jaren voor media zoals boeken en muziek, en is natuurlijk uitgebreid naar het digitale tijdperk. Auteursrechtschendingen zijn duidelijk. Het is gemakkelijk om te vertellen, bijvoorbeeld als iemand uw roman, je bladmuziek of uw broncode bestanden heeft gekopieerd. Twee mensen kunnen dezelfde roman schrijf niet per ongeluk. Natuurlijk, er zijn mensen die zal proberen om het copyright systeem te gamen, maar in ieder geval kunnen ze niet krijgen in je hoofd en proberen om uw ideeën en inzichten te controleren.

Ik zou de eerste zijn om te zeggen dat de drempel voor het verkrijgen van patenten – in; alle gebieden – te laag is op dit moment. minor innovatie, octrooien moet meer zijn dan vertegenwoordigen. Ik denk niet dat ze moeten worden beperkt tot de historische; waterscheiding doorbraken, maar de drempel moet hoger zijn dan het is, nu. Ik zou ook aandringen op het stroomlijnen van de octrooigeschillen systeem, op verschillende manieren, bijvoorbeeld door middel van het leiden van octrooi rechtszaken een; gespecialiseerde rechtbank systeem (op dezelfde manier geschillen over testamenten in verschillende; staten van de VS krijgen doorgesluisd naar probate of gerechtelijke surrogaat’s en octrooi; beroep gaan naar de Federal Circuit) na de eerste het maken van een agressieve, duwen om die geschillen beslecht door arbitrage, mediation of hebben; onderhandeling.

Uitzoeken. Terug in een minuut.

Geplaatst door Lawrence Dignan

Er is betoogd dat softwarepatenten noodzakelijk om de motivatie om te innoveren leveren zijn. Bent u het eens met deze stelling? Waarom of waarom niet?

In toom

Nee Innovatie wordt gedaan door de ontwikkelaars, door de mannen en vrouwen in de loopgraven. Voor ons, octrooien zijn meer van een belemmering dan een hulp. Het creëren van nuttige en stabiele software is al moeilijk genoeg zonder zorgen te maken over andere partijen hebben wij nooit van komen en beschuldigen ons van het stelen van gehoord. De echte waarde van de software moet worden in de code, niet in stukjes papier die advocaten vechten;. Er is een kunst en een wetenschap van de programmering. De beste motiviation is te zien uw creatie een verschil maken in de wereld – om een ​​aantal moeilijke probleem op te lossen, om iemands leven gemakkelijker te maken, of om nieuwe paradigma’s die voorheen niet mogelijk waren in te schakelen. Octrooien toevoegen wrijving dat. Ze verhogen barrières, voeg de onzekerheid en het verminderen van communicatie en vertrouwen tussen de anderen in uw vakgebied. Voordat octrooien, werden ideeën vrijelijk gedeeld in een levendige gemeenschap van conferenties, tijdschriften, online forums, en normen. Nu, octrooien zijn als een donkere wolk opknoping over alles.

duplicaat

Ping terug om er zeker van.

Alle systemen zijn onderweg.

Present.

ed Burnette

Stel, zoals Steven betoogt, dat de intellectuele eigendom kunnen worden gedefinieerd en beschreven, en moet worden beschermd. Kan het worden gepatenteerd? Ik zou zeggen dat een octrooi is de verkeerde manier om zoiets te beschermen, als het nog bestaat. Auteursrechten worden gebruikt voor andere producten van de geest, zoals muziek, e-boeken en krantenartikelen. Voor mij is het meest zinvol om copyrights van toepassing zijn op software. Copyrights bieden volop bescherming door zelf.

Kan softwarepatenten worden opgelost? In de loop der jaren hebben we veel ideeën, zoals het verkorten van octrooiexpirations, crowdsourcing stand van de techniek, waardoor rechtszaken minder duur, en nog veel meer gehoord. Mijn antwoord op dit alles is: Waarom zou je? We kunnen innovatie zonder patenten. Een aantal van onze grootste innovaties zoals het World Wide Web zijn niet gepatenteerd (godzijdank!). Octrooien zijn een rem op innovatie, omdat ze niet-productieve gedrag stimuleren. We zouden beter af zonder hen.

Steven Shaw

We hebben veel grond bedekt, maar ik wil terug cirkel naar wat ik denk is het fundamenteel misverstand van softwarepatenten.

Software is niet hetzelfde als wiskundige formules of literaire tekst. Software is meer als een machine. Een schrijfmachine is niet meer van een uitvinding dan tekstverwerkingssoftware – ik zou eigenlijk zeggen dat tekstverwerking software vereist aanzienlijk meer inventiviteit. Als iemand komt met een innovatief nieuw idee, moet het idee, ongeacht of de uitvoering is via een traditionele mechanische machine of een virtuele machine software octrooieerbaar zijn. Als je eenmaal de aard van de software op deze manier te begrijpen, softwarepatenten maken volkomen logisch.

Er zijn verbeteringen die kunnen worden aangebracht in het octrooisysteem, maar ze zijn dezelfde soorten incrementele verbeteringen elke grote systeem nodig. De sloop van het systeem is gewoon een slecht idee.

Lawrence Dignan

Steven Shaw is een populaire jongen. Waarom? Hij schrijft dat softwarepatenten noodzakelijk zijn. Oeps. Ed Burnette maakte een overtuigende argumenten dat het auteursrecht – in plaats van patenten – moet prevaleren over software te houden. Echter, het argument van Shaw’s hield goed samen. Zijn bottom line: “. Er zijn verbeteringen die kunnen worden aangebracht in het octrooisysteem, maar ze zijn dezelfde soorten incrementele verbeteringen elke grote systeem moet Sloop het systeem is gewoon een slecht idee.” Ik zal Shaw geef een nipte overwinning. Het publiek blijkbaar niet mee eens.

Canonical en Microsoft werken samen aan containers

Hebben we echt een recht om te worden vergeten?

dappere nieuwe strategie Satya Nadella’s: Kan Microsoft uit te voeren?

In IBM en Apple’s kielzog, heeft Android verloor haar enterprise kans?

ed Burnette

Geen gegevens

Steven Shaw

Mis het octrooi poortwachters weten wat ze doen?

Geplaatst door Lawrence Dignan

Ze hebben een hulpbronnenprobleem

ed Burnette

Meestal, ja

Steven Shaw

Litigation als een verdediging

Geplaatst door Lawrence Dignan

Nee, maar wat andere keuze is er?

ed Burnette

Ja, met modificaties

Steven Shaw

Intellectual Ventures: Brilliant model?

Geplaatst door Lawrence Dignan

Trolls

ed Burnette

Het is niet een fonds

Steven Shaw

Bubble Trouble

Geplaatst door Lawrence Dignan

Zeker waar

ed Burnette

Het tegenovergestelde

Steven Shaw

Trading patenten

Geplaatst door Lawrence Dignan

Kan? Ja. Zou moeten? Nee.

ed Burnette

Ik accepteer niet de terminologie maar eens met het idee

Steven Shaw

Zijn patenten handelswaar vandaag?

Geplaatst door Lawrence Dignan

helaas, ja

ed Burnette

Niet echt

Steven Shaw

Tweedehands patenten

Geplaatst door Lawrence Dignan

Dat is niet het antwoord

ed Burnette

het oneens zijn

Steven Shaw

Patent trolls: Fictie of werkelijkheid

Geplaatst door Lawrence Dignan

Absoluut

ed Burnette

Nee

Steven Shaw

Hoe lang zou het duren om uw fix uit te voeren?

Geplaatst door Lawrence Dignan

Eerste stap is snel, daarna kan een tijdje duren.

ed Burnette

Minuten … jaar …

Steven Shaw

Software vs tech patenten

Geplaatst door Lawrence Dignan

Software is een uitdrukking van de geest

ed Burnette

Ze zijn niet

Steven Shaw

fixes

Geplaatst door Lawrence Dignan

Geen softwarepatenten, periode.

ed Burnette

Octrooien moeten meer dan geringe innovatie vertegenwoordigen

Steven Shaw

Technische problemen

Geplaatst door Lawrence Dignan

Let’s get real: Je moet softwarepatenten

Geplaatst door Lawrence Dignan

Motivatie is elders gevonden

ed Burnette

nodig

Steven Shaw

Mike check, testen 1, 2, 3

Geplaatst door Lawrence Dignan

Ping

ed Burnette

Mic check

Steven Shaw