Softwarepiraterij nog steeds wijdverbreid in Brazilië

Ongeveer 50 procent van alle software licenties in Brazilië zijn niet origineel – maar piraterij is going down in vergelijking met voorgaande jaren, volgens een Business Software Alliance (BSA) studie.

De BSA onderzoek uitgevoerd door IDC uitgevoerd blijkt dat ondanks het feit dat het percentage van de piraat gebruikte software is nog steeds hoog is, wordt geleidelijk afneemt: in 2007 werd ongeveer 59 procent van alle software in Brazilië niet afkomstig van officiële bronnen en in 2011, is het was 53 procent.

De markt van de gelicentieerde software genereert ongeveer $ 2,9 miljard in Brazilië per jaar, maar zonder piraterij zou het twee keer het genereren van zo veel, volgens de BSA-onderzoek, dat wijst erop dat de meeste van de piraterij in Brazilië plaatsvindt binnen zakelijke omgevingen – bedrijven zullen ofwel piraat software te gebruiken alleen of kopen wat licenties en eigenlijk alleen namaakproducten.

Een studie heeft uitgewezen dat de three-strikes beleid niet werken, zelfs wanneer consumenten overschatten welke kanalen worden gecontroleerd voor piraterij.

Echter, Brazilië doet het beter dan de Latijns-Amerikaanse buurlanden wanneer het onderwerp piraterij: de studie suggereert dat de software zonder licentie tarieven in Argentinië en Venezuela zijn respectievelijk 69 procent en 88 procent. Andere landen waar piraterij hoog zijn onder andere China met 74 procent en Indonesië met 84 procent.

Volgens de BSA, moeten de invoering van beter toegankelijk cloud computing tools als Google Docs helpen verlagen piraterij. Een aparte studie van Frost & Sullivan wijst erop dat, de Braziliaanse cloud computing markt zou een sprong in de markt inkomsten van $ 328.8m in 2013 tot $ 1,1 miljard te zien in 2017.

De BSA studie over softwarepiraterij heeft die sinds 2007 zijn uitgevoerd en de meest recente uitgave betrokken 22.000 huishoudelijke en zakelijke gebruikers, evenals 2.000 IT-managers in 34 landen.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer