Sony afwikkelt PSN hack rechtszaak voor $ 15.000.000

Sony heeft ingestemd met een voorlopige schikking ter waarde van $ 15 miljoen een class action rechtszaak over een data-inbreuk in 2011 wat resulteerde in 77 miljoen user accounts op het PSN-netwerk in gevaar wordt gebracht.

De tech reus PlayStation Network (PSN) werd gehackt in april 2011. Hacktivist collectief Anonymous, nam de verantwoordelijkheid, want de inbreuk, wat resulteerde in rekening namen, geboortedata, e-mailadressen en een aantal credit card-nummers in gevaar worden gebracht.

Het netwerk was offline voor enkele weken.

Vorig jaar, het bureau van de Britse Information Commissioner’s, een boete van Sony; £ 250.000 ($ 425.397) voor de “ernstige schending van de Wet Bescherming Persoonsgegevens” als gevolg van het account lekken van informatie, en zei dat het “had kunnen worden voorkomen.

Sony verontschuldigde zich voor de breuk met een “Welcome Back” pakket vol van oudere, gratis games voor PSN-gebruikers, maar dit was niet genoeg voor sommigen.

Naar aanleiding van de inbreuk op de beveiliging, werden 65 class action klachten ingediend en werd later een Consolidated Class Action Complaint (CAC) in de Verenigde Staten. Als onderdeel van de schikking $ 15.000.000, de mensen die niet deelnemen aan de Welcome Back regeling hebben recht op een van de 14 PlayStation 3 of PlayStation Portable games en drie PS3 thema’s op basis van een lijst van zes of drie maanden abonnement op PlayStation Plus .

Deze claims worden afgetopt op een waarde van $ 6.000.000 en zal worden aangeboden op een eerste komt, het eerst maalt.

Gebruikers van Sony’s Qricity dienst hebben recht op één maand van Music Unlimited gratis, en bovendien, SOE eisers komen in aanmerking voor het ontvangen $ 4,50 waard van “station contant geld.”

Als gebruikers ervaren diefstal van identiteit als gevolg van de diefstal rekening en hebben de documentatie om het te bewijzen, zullen zij in staat zijn om te beweren dat ze $ 2.500.

Echter, de schikking geldt alleen voor rekeninghouders wonen in de Verenigde Staten PSN, en is nog niet door een rechter is goedgekeurd. Een beslissing wordt verwacht op 1 mei 2015.

De volledige betaling document staat hieronder.

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Neiman Marcus: 1,1 miljoen kaarten gedrang; Opkomende veiligheid naties ‘essentieel voor de toekomst internet: Microsoft; De meeste CEO’s clueless over cyberaanvallen – en hun reactie op incidenten bewijst het; TECH PRO ONDERZOEK: IT Anti-Virus Beleid

Veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om te werken? nu om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Must-read: Beveiliging