Sony Ericsson Z600 recensie

De Z600 is de eerste Sony Ericsson telefoon die we hebben gezien met een clamshell design. Het is ook geweldig om niet te zien een externe antenne steken uit aan de top. Zowel de voor- als de achterkant van de Z600 sport verwisselbare covers. Ons testmodel kwam met een metallic blauwe geval.

Ons wordt verteld dat Sony Ericsson twee sets van covers zal bundelen wanneer de Z600 wordt uitgebracht in half november. Sommige van de authentieke covers die we hebben gezien onder meer zilver gaas, smaakvol lime, roze koraal op een rode achtergrond en een opvallend ontwerp met dunne, regenboogstrepen.

Het scherm is een verbetering ten opzichte van T610 Sony Ericsson’s die zowel groter (128 x 160 pixels) en helderder. Net als bij de T610 heeft een 65K kleurenscherm, het is ook een beetje makkelijker te lezen in direct zonlicht dan zijn voorganger.

De numerieke toetsen op het Z600 herinneren ons aan de toetsen op de Panasonic GD88. Ze zijn groot, transparant en voorzien van blauwe achtergrondverlichting. We veel liever de navigatie-controller op de Z600 naar het kleine joystick op de T610. Het is een ronde vier-weg rocker met een selectie knop in het midden. De speciale internet-knop is onder de ster sleutel met de aan-uitknop gelegen tegenover het onder het hekje naar beneden verplaatst.

Wij geven de voorkeur aan de locatie van de camera-knop op de Z600, is het verplaatst naar de rechterkant van de telefoon. Het klinkt misschien niet als een significante verandering, maar maakt het nemen van foto’s met de ene hand een stuk makkelijker (voor rechtshandige mensen, omdat je je duim kunt gebruiken).

De Z600 gebruikersinterface is identiek aan 12-icon grafische desktop van de T610’s, net als de functionaliteit. Tijdens onze test-connectiviteit, we hadden geen problemen met de Z600 herkennen en bestanden naar de T610 verzenden via Bluetooth of infrarood. We vonden dit een snelle en goedkope manier van het verzenden van visitekaartjes, beltonen, foto’s en afspraken zijn.

De polyfone ringtones zijn indrukwekkend op de Z600, ze zijn aardig en luid terwijl nog fris klinken. Er is ook een ringtone editor genaamd Music DJ waar u uw eigen polyfone muziek kan componeren. Als alternatief kunt u uw eigen stem opnemen of geluid te gebruiken als een ringtone.

Twee java games werden opgenomen op onze review model, Colourbug en Erix. Je kunt niet echt Colourbug noemen een spel, het is een domme toepassing waar gekleurde sprites bewegen in de richting waarin u drukt. Erix is ​​een beetje meer uitdagend, waar je probeert om deel van het scherm zonder geraakt te worden door iets.

Vier Mophun games zijn ook opgenomen die veel meer spannend om te spelen dan de java games zijn. Gebundeld op ons testmodel was een ruimte-invaders spel genaamd AlienScum, een shoot-’em-up platform spel genaamd HoneyCave2, minigolf wat een leuke putt-putt spel, en de sportwagen race spel V-Rally 2. Veel van deze ook ondersteuning netwerk gaming via Bluetooth of infrarood. Force feedback is goed geïmplementeerd in V-Rally 2, wanneer u off-road de mobiele zal trillen. Sluit een spelbord aan de Z600 en vele uren kunnen worden verspild het spelen van deze verslavende spelletjes.

De Gameboard EGB-10 is een optionele vier knoppen controller die zich hecht aan de onderzijde van de Z600. Het lijkt veel op de controller van de inmiddels verouderde Super Nintendo console. Het volume knoppen en de foto-knop aan de zijkant van de Z600 in de weg van de plastic clips in het midden van het bord, zodat je ze hechten aan de onderste helft van de handset. We vonden dit maakte de opstelling een beetje topzwaar, maar het is nog steeds gemakkelijk om de spellen te spelen.

Gemiddeld is de batterij op onze Z600 duurde iets minder dan 4 dagen. Dit is verrassend goed gezien de helderheid van het scherm en het feit dat we ook speelden spelletjes en nam veel foto’s tijdens het testen van de mobiele.

We worden genomen terug naar een slimme verschijning van de Z600’s. Het is clamshell ontwerp dat is voorzien van verwisselbare covers en het is de interne antenne geeft de handset een strakke en eigentijdse uitstraling. Het is zeker een klap te zijn wanneer het wordt uitgebracht in half november.

Sony Ericsson Z600; Bedrijf: Sony Ericsson; Prijs: AU $ 869; Releasedatum: Mid-november; Distributeur: Geselecteerde resellers, Telefoon: 1300 650 050

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop