Sony VAIO PCV-LX2 recensie

Als u ruimte- of design- bewust bent, maar hebben behoefte aan een goed gespecificeerde PC, kan Sony hebben wat je zoekt. De VAIO PCV-LX2 is een bijgewerkte versie van de PCV-LX1 dat we beoordeeld in juli van vorig jaar. Destijds waren we onder de indruk van het stijlvolle design, connectiviteit opties en netjes weer te geven, en we zijn blij om te zeggen niets van dat is veranderd. Er zijn enkele wijzigingen onder de dekens zijn (met name de processor is nu een Pentium 4), maar de buitenkant van de LX2 is zo aantrekkelijk als altijd.

De LX2 compacte behuizing neemt weinig ruimte op het bureau bij 10,8cm x 37.0cm, hoewel een deel van de voet van het toestel is 16.2cm breed. zijkanten van de behuizing worden gebogen, dus je kan niet liegen het naar beneden, en de voet nodig heeft om openingen aan de onderkant van het toestel schoon te houden om te worden gemonteerd. De rechterzijde van het voorpaneel schuift naar de ene kant naar een Memory Stick-sleuf, een Type II PC Card-slot, een USB-poort en een vier-pins IEEE 1394 (i.LINK) poort te onthullen. Tussen al deze verbindingen moet je in staat om elke vorm van verwijderbare media of externe opslag gebruiken, misschien met het gebruik van een adapter.

Het modelnummer van het LCD-scherm is veranderd van die bij de LX1 geleverd, hoewel we weinig verschil in de monitor zelf kan zien. Het is een 15in. TFT-unit met ingebouwde stereo speakers, PS / 2 aansluitingen voor toetsenbord en muis aan beide zijden van de plint, en een enkele USB-aansluiting. De hele zaak wordt aangesloten op het basisstation via een enkele 1,3 m kabel, die moet toelaten de basis onder je bureau te plaatsen als je wanhopig kort van de ruimte bent. Het toetsenbord van de polssteun vouwt tot een afdekking van het toetsenbord vormen wanneer je niet met behulp van de PC.

Sony maakt gebruik van een 1,7 GHz Pentium 4 in de LX2, supoprted door de 845 chipset, terwijl de LX1 gebruikt een Pentium III en een SiS chipset. Er is 256 MB SDRAM gemonteerd, en deze combinatie geeft een verbeterde Zaken Winstone 2001 score van 38,4. Toch is dit nog steeds ver achter de voorrand voor desktop-systemen.

De andere belangrijke wijziging in de hardware is de graphics. De LX1 gebruikt een geïntegreerde grafische chipset, met een voorspelbaar slechte 3D-prestaties. De LX2 maakt gebruik van nVidia GeForce2 MX chipset plaats. Slechts 16 MB grafisch geheugen is opgenomen, waardoor dit overigens goede chipset voorkomt het bereiken van zijn volledige potentieel. We konden niet uitvoeren van de 3DMark 2001 test met de standaard instellingen – in plaats daarvan hebben we de Z-buffer bitdiepte teruggebracht 32-16 bits, waardoor de tests uit te voeren. Dit resulteerde in een uitgesproken matige score van 1386.

Er is weinig ruimte voor uitbreiding intern. Er is een vrij PCI slot, maar als je een breedbandverbinding hebt zou je de Lucent WinModem verwijderen om vrij te maken een ander slot. De compacte behuizing ontwerp betekent ook dat er geen vrije drive bays at all. Als u extra opslagruimte nodig hebt, zal het moeten externe te zijn.

Hoewel Sony de prijs van de LX2 heeft teruggebracht van de prijs waartegen de LX1 werd geïntroduceerd, het is nog steeds geen koopje. De prestaties zijn niet beter dan gemiddeld en dit niveau van de functies wordt steeds vaker – ook op goedkopere pc’s dan deze. Echter, het is een van de meest compacte en best uitziende pc’s die vandaag beschikbaar zijn, en het LCD-scherm is strak vormgegeven. Als de ruimte is belangrijker dan prestaties, of u gewoon een hekel aan de gedachte van het hebben van een lelijke beige doos voor een PC, neem een ​​goede blik op Sony VAIO PCV-LX2.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop