Sony VAIO VGN-TX2XP / L Beoordeling

Sony heeft een reputatie voor het produceren van intelligent ontworpen, goed aangegeven en visueel aantrekkelijke ultraportable notebooks. De sub-2kg VAIO VGN-TX2XP / L – verkrijgbaar bij Sony Centres en online bij Sony Style – is geen uitzondering.

Ontwerp

De VAIO VGN-TX2XP / l ziet er absoluut schitterend. De carbon fiber deksel is leigrijs, met subtiele patronen die het maakt – van een afstand in ieder geval – eigenlijk uitzien leisteen. De VAIO-logo wordt uitgekozen in een reflecterend materiaal, met de Sony merknaam veel kleiner en in zilver.

Het breedbeeldformaat betekent dat de VAIO VGN-TX2XP / l is iets groter dan sommige andere ultraportable notebooks. Zelfs zo, de afmetingen van 27.2cm breed en 19.5cm diep door 2.85cm hoog zijn ruim binnen het aanvaardbare bereik voor een ultradraagbare, net als de 1.24kg gewicht.

De TX2XP / L’s scherm 24.5cm-breed heeft twee belangrijke ontwerp gevolgen: het systeem heeft ruimte voor zowel een optische drive – in dit geval een DVD brander en een groot toetsenbord. De toetsen zijn zeker groot genoeg voor touch typisten, en de full-sized nummer rij wordt bekroond door een rij van slechts iets kleiner functietoetsen. We hadden geen enkel probleem te typen op snelheid, hoewel het toetsenbord zelf voelt een beetje sponsachtig. Er is heel weinig polssteun diepte, zodat de TouchPad konten tegen de spatiebalk, met de muisknoppen geperst in de resterende ruimte eronder.

Het scherm biedt een resolutie van 1366 bij 768 pixels, en de breedte betekent dat je geen problemen met het werken op twee documenten tegelijk te hebben. Sony’s X-Black-technologie zorgt voor een briljant helder display, hoewel het scherm is meer reflectieve dan normaal – u zult deze meest merken wanneer een lichtbron achter je.

Het scherm is verbonden met het onderste gedeelte van scharnieren uiterst links en rechts van het systeem en het draait rond deze bij het omhoog en omlaag. Dit betekent dat de bovenrand van de sectie toetsenbord zichtbaar is wanneer het deksel naar beneden. Sony heeft de batterij en de harde schijf activiteit informatie bar in dit gedeelte, evenals de schakelaar en een reeks van AV bedieningsknoppen geplaatst.

Kenmerken

De VAIO VGN-TX2XP / L is uitgerust met een Ultra Low Voltage Intel Pentium M 753 processor draait op 1,2 GHz. Het heeft 2 MB Level 2 cache en een 400 MHz frontside bus. Intel PRO / Wireless 2200BG chipset voorziet in de 802.11b en g draadloze verbindingen, terwijl de graphics worden verzorgd door de Intel GMA 900 module, die aandelen tot 128 MB 1 GB DDR SDRAM van het systeem. De 80GB harde schijf draait op een relatief statige 4,200rpm.

Er zijn poorten en aansluitingen aan de vier zijden van het systeem. De rechterrand herbergt de optische drive, samen met een VGA-poort voor een externe monitor. Aan de linkerkant zijn er twee USB 2.0-poorten, één vlak aan de achterkant en de andere aan de voorzijde onder een scherm waarin ook de RJ-11 (modem) poort. Eén type II C-kaartsleuf is ook hier.

De achterkant wordt grotendeels ingenomen door de verwisselbare Li-ion batterij. De TX2XP / L wordt geleverd met een enkele batterij, maar sommige mobiele professionals kan nodig zijn om een ​​tweede te kopen voor uitgebreid net-vrij gebruik. Links en rechts van de batterij is de RJ-45 (Ethernet), de netspanning connector en een FireWire (IEEE 1394).

De voorkant van het systeem is de thuisbasis van SD-kaart en Memory Stick slots, microfoon en hoofdtelefoon aansluitingen, een enkele knop die Bluetooth en Wi-Fi gaat aan en uit (je kunt ze niet beheersen apart), en drie volumeknoppen (mute , volume omhoog en volume omlaag).

De bank van AV controles eerder opgemerkt kunt u snel toegang tot muziek of films. Eén van deze knoppen werpt de optische drive caddy, en u zult dit vaak gebruikt als de eject-knop op de drive zelf is zo klein dat het moet worden geprikt met een vingernagel.

Wanneer de TX2XP / L wordt uitgeschakeld, één van deze knoppen – gemarkeerd AV Mode – zal snel brengen een scherm waarin u kunt kiezen om te werken met een cd of dvd, foto’s of start Windows. Het kiezen van een van deze pre-boot opties resultaten in de juiste controle software wordt gestart.

Als u wilt een CD te beluisteren, kunt u het deksel sluit en de AV-knoppen om te schakelen tussen de tracks. Deze toetsen bedienen ook afspelen van dvd’s en het bekijken van flash-kaart op basis van foto’s. Het is allemaal erg gebruiksvriendelijk, hoewel dingen worden een beetje rommelig wanneer Windows actief is: Nu, als u op de AV-modus-knop, je moet kiezen tussen de meegeleverde WinDVD-software of Windows Media Player 10 – het systeem kan niet worden ingesteld op de juiste software automatisch op basis van de geplaatste media draaien. CD-audio kwaliteit was redelijk via de ingebouwde luidsprekers en een uitstekende via de koptelefoon, terwijl de kwaliteit afspelen van dvd’s was ook uitstekend.

Sony is voorzien van een scala aan software met de TX2XP / L. CD- en DVD-branden van nutsbedrijven komen beleefdheid van Roxio DigitalMedia SE7 en Click to DVD 2.5 respectievelijk. Adobe PhotoShop Elements 4.0, WinDVD 6.0 voor VAIO, DVgate Plus 2.2, Adobe Premier Elements 2.0 en Microsoft Works 8.0 verzorgen van de productiviteit taken, terwijl Sony bevat een eigen VAIO Recovery Utility en proefversies van een reeks van veiligheid en bescherming van gegevens toepassingen.

Prestaties en levensduur van de batterij

Gezien de VAIO VGN-TX2XP / L’s 1,2 GHz ULV Pentium M 753 processor, 1 GB DDR RAM en 4,200rpm harde schijf, we hadden verwacht workmanlike plaats verrassende prestaties van de VAIO VGN-T2XP / L, en een MobileMark 2002 score van 161 bevestigt dat dit het geval is. Daarentegen is de snelste notebooks beschikbaar, gebaseerd op de nieuwe Intel Napa platform, leveren scores van 250 en hoger. Dat gezegd hebbende, moet je geen problemen met het uitvoeren elementaire productiviteit op kantoor software zoals tekstverwerker, spreadsheet en presentatie graphics toepassingen.

We waren aangenaam verrast door de TX2XP / L’s levensduur van de batterij, die met een indrukwekkende 5 uur en 13 minuten met het systeem in Desktop (maximale prestaties) modus en middelmatig helderheid van het scherm kwam. Het is duidelijk dat de combinatie van een ULV processor, geïntegreerd in plaats van discrete graphics en een 4,200rpm harde schijf loont in termen van energieverbruik.

De TX2XP / L is een ultraportable notebook met een toetsenbord groot genoeg is om productief en op snelheid te gebruiken, en een interne optische drive. Als zodanig is het een goed compromis tussen functionaliteit en bruikbaarheid: het breedbeeldformaat helpt zeker in dit opzicht. Echter, zouden we graag meer dan twee USB-poorten. Wij zijn bezorgd over de flexibiliteit van het deksel: een beschermende case is een must, en je moet op letten geen zware voorwerpen op het systeem te zetten wanneer het is gesloten.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop